Reklama

Reklama

Neuvěřitelný svět pavouků

(TV film)
  • Velká Británie Incredible Spiders
Velká Británie / Jihoafrická republika, 2015, 50 min

Obsahy(1)

Prohlédněte si skrytý svět chlupatých osminohých monster, která jsou jedněmi z nejvšestrannějších a nejefektivnějších strojů na zabíjení na Zemi. (National Geographic)

Recenze (10)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument a zabijácké kráse pavouku, nespočet druhu a hlavně jejich způsob života, je to nádhera která mě děsí k smrti a zároveň láká k poznání. Dokonalé záběry jak na lov tak na způsob života prostě bomba. ()

HorrFi 

všechny recenze uživatele

Tohle byl opravdu jeden z nejlepších dokumentů, kterej jsem měl tu čest vidět.. ty mini makro záběry byly neuvěřitelný a jestli je hlavní účel dokumentu vzdělávat a přinášet informace, tak tenhle svuj účel fakt splnil perfektně.. nemam z pavouků vyloženě fobii, ale nikdy jsem je nevyhledával a upřímně v tomhle jsem rád, že žijeme v ČR.. ()

Reklama

agassi68 

všechny recenze uživatele

Je množstvo druhov pavúkov. Každý má svoj jedinečný spôsob lovu. Detailné zábery sú fascinujúce, no u nefanúšikov môžu vyvolať nežiadúce reakcie :) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Báječný dokument přináší zajímavé informace o několika druzích pavouků - sluneční, miniaturní paví, co láká samičku tancem podobně jako ptáci, proslulá snovačka americká alias černá vdova či největší z pavouků, jehož rozpětí nohou činí třicet centimetrů, obří sklípkan, který podobně jako jeho příbuzní dokáže na oběť či nepřátele vypustit stovky ostrých štětinek ze svého zadečku. Ty způsobí napadenému palčivou bolest a svědění. Ulovit gekona není pro tohoto sklípkana nic neobvyklého. Co pavouk, to zajímavost. A jak utéci před vosou hrabalkou? Jeden pouštní pavouk to vymyslel! A mám pocit, že vytvořil kolo dávno před tím, než to člověka vůbec napadlo. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama