Reklama

Reklama

The Grand Tour - Season 5 (2022) (série)


Dovádění v písku (S05E03)

(epizoda)
Komedie / Talk-show / Sportovní
Velká Británie / USA, 2024, 1 h

Účinkují:

Jeremy Clarkson (moderátor), Richard Hammond (moderátor), James May (moderátor)

Obsahy(1)

V odlehlé africké zemi Mauritánii jede naše trio po stopách legendárního závodu Paříž-Dakar. Místo speciálních aut na Dakar musí naši hoši dokončit cestu v levných upravených sporťácích. Jejich cesta začíná na nejdelším vlaku světa, provede je vražednou Saharou a nebezpečným brodem řeky, zatímco budou chránit svou drahocennou palivovou cisternu před explozí. (Prime Video)

(více)

Recenze (17)

erpe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím tu trochu zlepšit průměr hodnocení... Stěžovat si nebo se divit, že je to o ničem a nuda a že je vidět jak je všechno připravený (sehraný) po všech těch letech s Top Gearem, kdy přesně tohle bylo postupně přiznáváno a stávalo se součástí zábavy, je - pardon my french - tupost. No ano, ono už se toho moc vymyslet nedá, pokud se nemá zásadně změnit formát, a to my fandové přece nechceme ;-) My naopak chceme znovu a znovu to samý v jinejch barvách! ;-) Top Gear i Grand Tour byly a jsou už teď ve finále o tom, že se trio zábavných a fajnových borců jede někam, něčím, nějak zdánlivě komplikovaně pobavit a rozbíjí u toho spoustu věcí tak, aby jsme se s nima bavili i my...a my to všechno chápem, berem tu hru a užíváme si ji jak malý Jardi ;-) Ano, už to asi musí skončit, chápu jejich únavu a koneckonců se s nima ještě neloučíme...jen už pomalu končí tahle jedna parádní jízda ve třech :-) Takže za mě je Sand Job klasika jako každá jiná a budu se k ní vracet a bude mě pořád bavit, dokud neumřu :-) Pokud to někoho nudí, tak ho lituju. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápu překvapení některých komentujících, že jsou díly naskriptované a mají předem jasný řád. Vždyť si z toho několikrát dělali i legraci, jeden díl byl dokonce “un-scripted” a měl sloužit jako demonstrace, že se to bez toho dělat nedá. Za mě nejlepší díl “páté série” a naprosto neobjektivně a zaujatě musím dát plný počet. Při posledních scénách z pláže jsem byl hodně dojatej, terrible disappointment přijde naštěstí až v příštím, posledním díle. Je ale pravda, že další prodlužování by bylo jen na úkor kvality pořadu i zdraví protagonistů. Každé dětství jednou končí, tak buďme rádi, že se dočkáme ještě jedné epizodky :) ()

Reklama

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa môže stať, že notoricky známe a divákmi vysoko hodnotené dielo vás akosi minulo. Ako mňa – prípad „Top Gear“. Poznala som naozaj len názov a tušila som, že to bude nejaké „pánske – nie panské huncútstvo“. Nič pre nás nežné žienky. Takže toto je jediný diel, ktorý som videla. Náhodou. A zaplavil ma šťastný pocit – bavili ma traja páni, rozosmieval ich humor a keďže mám rada prírodopisné dokumenty, bolo to príjemné pozrieť sa do častí Afriky, o ktorých existencii len tuším z atlasu. Jeremy Clarkson, ako som zistila, natočil vlastnú reality show o farmárčení a hneď som sa do nej zahryzla. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po nudné cestě napříč Evropou přišli tvůrci s přeci jen zábavnějším blbnutím na poušti v Mauritánii a Senegalu. Ne však zase o tolik. Tvůrci už se nějak kvalitativně nemohou dostat na úroveň svých dřívějších předcovidových výletů. Nejvíce mě asi bavila přeměna aut na šlapadla. Trošku jsem měl pocit, že si kluci na tuto cestu vybrali příliš spolehlivá auta a cesta probíhala víceméně v klidu. Jediný problém měl Richard s elektronikou. [70 %] ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem mě baví ty jejich názvy (ta lehce zaměnitelná dvojsmyslnost je geniální). Co mě od začátku dost děsilo ke stopáž. Nějakých 130 minut (ta hodina nahoře je bullshit) je celkem nálož a oni úplně po těch letech nápadem nehýří. A není tomu jinak ani teď. Přesto mě překvapilo, jak ta stopáž rychle utekla, natočené je to skvěle a s ohledem na věk protagonistů je mi jasné, že extra skopičinám odzvonilo. Někde jsem četl, že štáb měl nějakých lidí! Takže ani sekundu nevěřím, že by spal kdokoliv z nich ve stanu :).  Co mě ale vyloženě přišlo přes závit (zbytečně) bylo (cokoliv) ohledně sněžného skútru. Také se mohli scénáristé víc snažit. Dále (za mě) šok ten bordel… jako žije tam 5,5 člověka na 100km2, ale co je odpadkový koš evidentně neví ani jeden. Se pak může celá Evropa s Green-dealem klidně posrat a bude to stejně k ničemu… Nicméně z nostalgie dávám plný počet. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole. (kowalski)

Reklama

Reklama