Reklama

Reklama

Kyselý dech

(amatérský film)
  • USA Sour Breath
Trailer

Obsahy(1)

Sestry Červeňákovy se s nadšením pouštějí do natáčení nového hororu Kyselý Dech, což se záhy stává jejich nejhorší noční můrou. Samy se ocitají v hnisajícím světě doktora Ericha Karpiho, jehož zničená mysl touží přeměnit vše lidské v naprosté zlo. Dostává ovšem protivníka v podobě starší sestry, kterou žene msta. Vítejte zpět v dobách videopůjčoven, rychlodabingů, školních gangů a stylové módy a nechte se unášet atmosférou temných lokací, sečných zbraní, bizarních postav a poctivých ručních efektů. (Horrorwatch)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Za znalosť žánru a nadšenie pre vec je aj 5 hviezdičiek málo, rochnil som sa v prehliadke VHSiek a tričiek Demons a Tenebrae, v ukážkach rychlodabingu a odkazoch. Niektoré gore efekty vyšli perfektne, niektoré horšie, so zvukom to bolo ešte o čosi horšie, a trošičku som si aj musel dočítať po skončení, o čom bola pointa. Samozrejme, nezrovnávam to s profesionálnou produkciou, toto je od tých najväčších fanúšikov fanúšikom, indie produkcia, a ísť a natočiť film podľa vlastných predstav je určite náročné a obdivuhodné. Na Králové videa sa už neskutočne teším. Ak by dal niekto tvorcom budget moderných sterilných CZ/ SK komédií, mohli by sa diať zázraky. Ale po celý čas som sa usmieval, odcenil občas fajnšmekerskú kameru, jednotlivé nápady, entuziazmus zúčastnených a hlavne, neskutočná fanúšikovská energia z toho doslova tryskala. Teším sa na ďalší projekt a na Králové videa, už aby to bolo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Kyselý dech“ je ukázkou toho že i v „amatérských“ podmínkách je možné natočit dobrý film, respektive film, který v sobě má dobré prvky. Že herci přehrávají/nehrají, to je jedna věc, s tím se člověk musí smířit, ale daří se filmu excelovat v jiné rovině, která je pro film také důležitá. Lukáš Bulava udělal další velmi dobrý krok na své cestě hororem a lze mu jen přát, aby měl příště i lepší scénář. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z řady filmů u kterých mnou jímá nostalgie. Kde jsou ty časy kdy jsem i já dělal " nájezdy " na regály videopůjčoven a vybíral kterej horor to vyhraje tentokrát. Teď už k filmu. Oproti tomu co Bulava točil v začátcích je to neskutečnej pokrok v před. Stále je co zlepšovat, ale na český amatérský poměry předvádí Bulava v posledních kouscích kus pořádné práce a taky je z toho cítit nadšení. Na můj vkus se ale tenhle film bral až moc vážně ( což u Bulavy není zvykem).I přesto volím slabší 4 hvězdy. Jen tak dál. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tuš kurva, synci, regyjon plny smerfetnich, flexybilňich a uvolněnych mladych kund, tak kdyš už robim jakesi to cwane videjko, narvu tam taku, co je sympatycka a přyrozena, a ne taku, co ji zrovna pigluju mamu, a hraje a vypada jak přyrozeni! Ja vim, kdyš se chce našynec porypať v Milfce, ma to potym s tymi jejimi kurduplami těške, no umněni je umněni, taxi ho gvuli par šichtam na předku přece něněcham kurviť, no ni? Inak Lukaš, kurva, tentokrat sy jakysy, jak řykame my, odbornicy jak cyp, někonzystentňy! Hned vysfjetlim, ať nětapeš, bo sem krs teho nadrtil celu wykydpedyju. Tak sy představ, že od rana slopeš Radky s pepermintku a hovno u teho žereš. Ta tyčka, co potym večer hodiš, je pak syce kolorowa, jak ma byť, ale napiču drži na zdi! Mistama je to retro a nostalgyje jak cyp, až ma jeden nutkani macať si na Fulčiho a třyť Ardženta, no mistama to je jak dybys šňupal šlam přymo z rybnika na Dukle, pyčo, a hrala ti u teho partyja mizerovskich smažek! Rozjeb hlavy z rychlodabingu Predatora byl ale znakomity, tuš třy, ať něžeru, ale přiště chcu zpatki Waloszka s Szarowskim, a ty už tež hul enem činski čaj misto teho afgánského, aby si se něpostřyhal nuškami! ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samotný námět i uvolněný trailer nevypadali vůbec špatně, což samozřejmě bylo prvotním impulzem k tomu, abych jim dal i tentokrát zelenou. Přestože mám několik výhrad k samotnému scénáři, ale k tomu se dostaneme později. V úvodu se mě na krátký okamžik zmocnila nostalgie a vzpomínky na staré dobré časy, kdy i já byl častým návštěvníkem videopůjčoven. To samé platí i o rychlodabingu. Tvůrci se snažili situovat děj do 90. let a já jim plně věřím, že si natáčení vyloženě užili. Užili si však i samotní diváci? Já myslím, že příznivci nízko-rozpočtových snímků a poctivých ručních efektů ano. Milovníci novodobých digitálních orgií (mnohdy spíše blafů), silikonových polonahých krásek, hollywoodských metrosexuálů či snad přemrštěných akčních scén však můžou tvrdě narazit. Předností Kyselého dechu je hlavně jeho vizuální stránka, kvalitní střih, dobrá kamera, vhodně zvolený hudební doprovod a slušné gore. Právě tato konstelace docela slušně vyvážila slabiny, na které se tu dá rovněž narazit. Samozřejmě nesmím opomenout ani místní regionální akcent, který mi nejednou vykouzlil úsměv na tváři. Asi největší výhrady bych měl k některým hereckým výkonům. Chápu, jde většinou o amatéry, kteří mají prachmizerné zkušenosti s prací před kamerou a zúčastnili se projektu jen pro osobní potěšení a nadšení z dané věci. Ovšem nevím jestli „kopie“ Vasquezové byla tou nejlepší volbou pro to, aby se z ní stala tahounka celého snímku. Co se samotného scénáře týče, tak některé dialogy chtělo ještě více vypiloval a rozhodně zapracovat na komplexnosti celé zápletky. Některé scény mi přišly jen tak ledabyle nahodilé...Závěrečná cesta odplaty se už nesla v dosti příjemném duchu a já si tak odnáším docela dobré pocity. Lukáš Bulava tak opět ukázal, že točit rozhodně umí a ani za tento kousek se určitě ve finále stydět nemusí. Nakonec dokázal mazácky udržet rovnováhu pozitivních i negativních prvků a já určitě zklamán nebyl. 70% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Ve scéně, kde se Simča vrací pro zapomenutou beta kazetu, je vidět, že Betamax rekordér je zavřený, ale když k němu Simča přijde a bere kazetu, je otevřený. (DJ Lonely)

Reklama

Reklama