Reklama

Reklama

The Punisher - Season 2

(série)
Trailer
USA, 2019, 11 h 34 min (Minutáž: 47–58 min)

Tvůrci:

Steve Lightfoot

Předloha:

Gerry Conway (komiks), Ross Andru (komiks)

Hudba:

Tyler Bates
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Snaží se chránit dítě, které je obětí zlověstného spiknutí, a vypořádá se při tom se vším – i se všemi – jen aby Russoa jednou pro vždy vyřadil ze hry. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Pro mě lepší, než první série. Víc mě baví sledovat postavy a jejich vztahy mezi sebou. Frank a Amy jsou skvělá dvojka a děj mi taky sedl o trochu víc, než předtím. Madani nesnáším furt úplně stejně a osobně s tím koncem fakt nesouhlasím. V mém imaginárním světe je jiné finále a i když se musím smířit se skutečností, tak dávám plný počet. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprostá tragedie. Celé je to jen o tom jak navázat na předchozí řadu a pokračovat v konverzačním cvičení. Začátek je fenomenální (nejen dějem ale i zpracováním), ale od chvíle kdy je Frank zpět v NY je to nekoukatelné. Prakticky jakmile se děj věnuje novým událostem, je vše v pořádku. Jakmile se vrtá v tom co se dělo minule, je to tragedie. Děsné konverzační psychodrámo, kde hrozně potřebujeme vědět proč... a nač... plus tunu keců o nesmrtelnosti chrousta. Doufejme, že sérii opravdu ukončí. Tohle nikam nevede. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další lehce zbytečná akce. Taková, který začala nějakým nezajímavým a zvláštním příběhem, který toho moc neřekl. Obecně vzato, kdyby jasně nešlo o poslední sérii, asi bych vůbec tento počin nedokoukal. Navíc příběhově je to v základu hrozná slátanina. Vzalo se to největší a nejhorší klišé, které existuje a prcli ho sem. Takovéhle "mindfucky" jsem si vymýšlel pro své příběhy v 10 letech. I tak je zde zajímavá zápletka, která se pohybuje na vedlejší koleji a přitom by mohla být silným faktorem. Opět s promyšlenějším příběhem a kratší stopáží. Ideální. Nemohu upřít, konec není ani moc špatný a docela jsem si ho užil. Ale jednoduše zcela zbytečné rozšíření, které značku lehce poslalo pod hladinu, ale asi tam moc dlouho nezůstane. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda. Pro mě jednoznačně lepší než první série. Mám k tomu tři důvody: 1) Zatímco jednička se rozjížděla pomalu (ano, v rámci nové série musí být pomalý rozjezd, jenže tam i tematicky to byla vata navíc), dvojka se s tím nepáře a rovnou od prvího dílu do toho naskakuje naplno. 2) Scénář je pestřejší, čím víc jsem se blížil ke konci, tím víc jsem si uvědomoval, jak byla jednička oproti tomuhle přímočará. Spousta věcí je zde nejednoznačných, nečernobílých včetně charakterů. Líbilo se mi, jak se kladným postavám všechno hroutí pod rukama, jak se vlivem událostí nechtěně zaplétají do větších průserů, ale ze všeho nejvíc bylo fajnové to neustálé oscilování mezi tím, jak na jednu stranu se snaží klaďasové držet zákonů, pravidel, odmítání zabíjení a na druhou si všichni tak nějak v duchu přejí, aby Frank toho Billyho prostě zabil a oni měli konečně pokoj. Poslední díl druhou sérii scénáristicky neskutečně vystřelil nahoru. 3) A to nejdůležitější na konec - druhá série je mnohem víc Punisherovštější. Rozuměj, zaprvé už většina akce není v nepoměru, kdy Frank zaujímal spíše defensivní pozice, ale často jde i cíleně likvidovat/útočit a za druhé: Záporáci, kteří se pletou Frankovi do cesty, už jsou kriminálníci všeho druhu a mají mnohem blíž k mafiánům, než příliš militantní záporáci z jedničky. Negativa se samozřejmě najdou, např. Barnes občas přehrával a Lima pro změnu nehrála skoro vůbec. V některých epizodách jsou příliš rušivé "adobe after effects" stříkance krve či odfláklejší záblesky ze střelných zbraní. Pak už jen samá pozitiva a sociální jistoty :-) Líbila se mi jedna scéna (epizoda 11), která v asi 10ti sekundách dokázala úplně geniálně zmapovat celou Frankovu povahu. Bernthal je celkově neskutečný a nevím, jestli kdy najdou lepšího představitele pro tuto roli. Chtělo by se povzdechnout, jaká je škoda, že není víc sérií. Na druhou stranu všichni víme, jak většinou dopadají seriály se stále přibývajícími sériemi, kdy už se vaří z vody, koketuje se stereotypem nebo bourají původní charakterové rysy postav. Kochejme se tedy fajnovým serošem, který skončil v nejlepším a ne jako spráskaný pes, můžeme na něj alespoň vzpomínat jen v dobrém. Díky Bohu za něj. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2. séria 75%. Trošku sklamanie pre mňa. Čakal som viac ako len kopu kecov a milión priestoru pre psychopatického Princa Barnesa Kaspiana, ktorý je nie len nevýrazný ale aj otravný. Navyše si to s Frankiem ani nerozdá na férovku a na to som čakal celý čas. Celkovo čo sa týka druhej série ma moc postavy nebavili (Amy, John, Krista), aj akcii sa mi zdalo, že ich je pomenej, ale keď už na ňu dôjde aspoň to stojí za to. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (18)

  • Název epizody se propisuje i v její kompozici – jen jedna krátká scéna za celých 45 minut se odehrává za denního světla. (FTP)
  • Písnička, která hraje v této epizodě, je „Shoot For Thrills“ od L.A. Guns. (Duoscop)
  • Ve scéně, kdy Dinah Madani (Amber Rose Revah) navštíví Dr. Dumont (Floriana Lima), naleje jí právě doktorka víno s anglickým názvem Decoy (česky návnada), což vtipně sedí do kontextu příběhu. (zbyshek)

Reklama

Reklama