Reklama

Reklama

LOH 2016 Rio de Janeiro: Slavnostní zahájení

(pořad)
  • Brazílie Rio 2016 Olympic Opening Ceremony (více)

Obsahy(1)

Přímý přenos slavnostního zahájení Letních olympijských her 2016 ze stadionu Maracana v Rio de Janeiru. (Česká televize)

Recenze (15)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty kráso, na co tady člověk všechno nenarazí...Tak letošní olympijské hry nám začali průměrným zahájením, ale co taky očekávat od chudobné země jakou Brazílie je. Už jen to, že se nakonec skutečně zahájily LOH je zázrak. Takže nezbývá než popřát všem sportovcům hodně zdaru a úspěchů v reprezentování svých zemí, bacha na komáry a splašky ve vodě – no a ať se medaile jenom sypou… ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele

Brazílie se toho zhostila kvalitně, ač ne nijak originálně, první část nepřekvapila, ani nenudila, nabídla pár skvělých nápadů (líbila se mi báseň o rostlině, i upozornění s táním ledovců, celkově to zacílení na přírodu bylo fajn), nějaké zbytečné vsuvky (teda nejvíc zbytečná mi přišla ta růžovovlasá rapperka), jako celek ale funguje velmi dobře. S částí před nástupem sportovců panuje spokojenost. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Hodně peněz za málo muziky- tak to bylo v pekingu, hodně muziky za hodně peněz, tak to bylo v Londýně, a hodně muziky za málo peněz, to byl zahajovací ceromoniál XXXI. letních her v Riu 2016. Nic zbytečně navíc, všechno proběhlo jak má a Vanderlei de Lima zapálil oheň- trochu malá satisfakce,ale dobrý.....90% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Ano, přemnožené lidstvo ničí svou planetu. Problémy jsou všude a v Brazílii zvlášť. Fernando Meirelles dělal, co mohl, aby svět upozornil na zásadní potíže planety Země (hlavně příroda). Nebyla to multikulturní nabubřelá propaganda jako v Londýně. Dát to Riu byla chyba. Míra korupce v MOV i Brazílii dosáhla maximálních rozměrů. Při hudebních prezentacích mi chyběla autentická brazilská hudba třeba jako Sepultura: Roots Bloody Roots - nic tak niterně nedokáže vyjádřit duši República Federativa do Brasil :) ;) . 65%. PS: Ty patetické, lživé projevy (Bach a spol.) museli lidi (nejen) ve favelách pořádně rozčílit. Já to věděl, že tam napasují uprchlíky. Ty kecy o obohacení...no hnus. Mimochodem budoucí generace po celém světě s velkou pravděpodobností čekají spíše války a obrovské problémy. Žádné falešné budování vysněné reality na Olympijském stadiónu tomu nezabrání, spíše naopak... . Po těch sladkých řečech vypískali občané vlastního prezidenta. Tomu divadlu nemůže věřit, ani úplný blbec. Hlavně, že je barevný karneval, ale není co žrát :) . ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

První část zahajovacího ceremoniálu nebyla ničím výjimečná, ale to snad kromě Sydney 2000 málokterá, nebyla ovšem ani nudná, ani trapná, ani se nestalo žádné fiasko, takže podívaná celkem fajn. Nešlo o mega párty akci jako v Londýně nebo ukázka světu, že všechno jde a jsme nejlepší jako v Pekingu, ale všech těch mega hyper akcí s efekty mám už trochu po krk, proto jsem skromnější a komornější zahájení vítal. Zrychleně byla představena historie Brazílie, upozorněno na nejen ekologické problémy světa, sem tam nějaký zpěvák nebo písnička a je řada na sportovcích. Nástup sportovců je stejný a nudný vždy, Rio nebylo výjimkou. Druhá část byla klasicky kecací a představovací, slib, nějaké to poselství, písnička (dědula s playbackem a mikrofonem u pusy byl trošku trapnej:-D), sem tam ohňostroj a jde se na věc, na to nejdůležitější z celého ceremoniálu-zažehnutí olymp. ohně. Klasicky skromně, žádné divadlo. Při posedlosti fotbalem a automobilovým sportem jsem si přál, aby oheň zažehl nějaký fotbalista nebo Piquet či starý Fittipaldi (ani jeden nebyl olympionikem, ale to původně zamýšlený Pelé také ne), zažehával však někdo jiný. Dalo se to přetrpět:-) / Česká televize opět nezklamala (v poslední době to s ní jde z kopce) a při vysílání v televizi je schopna na dvou programech vyhrazených olympijským hrám prdnout na jeden program rozhovor Bosáka s někým, který během posledních pěti hodin vysílala už třikrát, následovaný záznamem z pozemního hokeje a na program druhý prdnout denní přehled, který je už třetím denním přehledem, následovaný záznamem skoků do vody, když živě běží zápas amerických basketbalisů a tenisový zápas nasazené ženské jedničky. Vrcholem bylo parádní zvládnutí vysílání dvou tenisových zápasů s českou účastí, kdy "chytře" na jednom programu přepínali z obou zápasů, na programu druhém si ve studiu plácal játra Robert Záruba a na webu vysílali dva jiné tenisové zápasy, takže zájemce byl odkázán jen na ten jeden televizní program bez šance se podívat na oba zápasy s českou účastní najednou. Katastrofa! Běží toho najednou hodně, to chápu, ale aby nedali tenisové zápasy s českou účastí aspoň na internet nebo místo záznamů z naprosto neatraktivních sportů a stále dokola opakujících rozhovorů nenabídli živé přenosy s hvězdami her, to je silný kafe. ()

Zajímavosti (2)

  • Vlajkonosičkou slovenskej výpravy bola reprezentantka v športovej streľbe Danka Barteková. (GTS_PUNK)
  • Vlajkonosičom českej výpravy bol reprezentant v džude Lukáš Krpálek. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama