Reklama

Reklama

Riverdale - Season 7

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, 2023, 14 h 22 min (Minutáž: 40–50 min)

Předloha:

Roberto Aguirre-Sacasa (komiks)

Hrají:

K.J. Apa, Cole Sprouse, Camila Mendes, Lili Reinhart, Madelaine Petsch, Mädchen Amick, Casey Cott, Vanessa Morgan, Erinn Westbrook, William MacDonald (více)
(další profese)

Epizody(20)

V závěrečné řadě parta uvízne v 50. letech. O jejich cestování časem ale nikdo jiný nic netuší a zpátky do přítomnosti je může dostat jenom Jughead. (Netflix)

Recenze (4)

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přemístění do 50. let a restart střední školy. Akorát to nejsou padesátá léta, ale rok 2023 s dobovými kulisami. Řeší se tam samozřejmě LGBT, černoši, lidská práva - témata, o kterých lidé v padesátkách ani nevěděli, že existují. Na druhou stranu to bylo osvěžení od temných sezón, kde se to hemžilo destrukcí a seriálovými vrahy. Jediná záporačka je ambiciózní roztleskávačka. ;) Riverdale už prostě neměl co říct, tak se s námi rozloučil progresivistickou agitkou, která je progresivičtější než kdy dříve. ()

Aerean 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejhorší série z celého seriálu, který jsem opravdu měl rád. Zasazení do 50. let mi vůbec nesedělo, ani nastolené zápletky, jako ruští špióni, sexismus mladistvé apod. Seriál tak nějak ztratil to tajemno, plus zpracování a přesycení barvami mi trhalo oči. Nicméně závěr je opravdu skvělý, dotažený do konce až bych i hercům ty proslovy a emoce věřil. I přes tohle všechno zůstane Riverdale mezi nejoblíbenějšími kousky, protože pár přešlapů na celkovém pocitu z tohoto díla nic nezmění. Goodbye Riverdale. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S těžkým srdcem se loučím s Riverdaleem. Poslední sezóna rozhodně nezklamala a moc dobře jsem věděl, že si poslední jízdu s Archiem, Betty, Jugheadem a Veronicou užiju. Dobové zasazení těžilo své maximum, již známé postavy v novém prostředí 50. let nabídly něco nového a často i pikantního 😋. Charaktery postav se však výrazně nezměnily, dobrodružství bavila a nesčetněkrát tak jako vždy dojala a v neposlední řadě chválím odkazy na kometu, které se v průběhu série občas mihly. Pouze a jedině Betty byla mou oblíbenkyní a scény s ní jsem si velkoryse vychutnával (podívaná u okna, tančírna, sezení u psychologa, sexuální fantazie, vztah s Polly, facka v 16. díle, celý poslední díl atd.). Hláškuje se skvěle, směju se a s velkým překvapením celou 7. sérii sledoval s bráchou, který má na Riverdale vlastní vyhraněný názor. A neuvěříte svým očím, ale i jemu, přestože si u každého dílu dělal počítadlo cringů, se to líbilo! Byl bych moc rád, kdybych mohl dát 5⭐, ale velká chyba této série spočívá v postavě Reggieho, která si v půlce sezóny ukradne pozornost pro sebe, nehorázně nudí, chová se strašně a neskutečně irituje. Jedná se o velký krok vedle, který si vůbec nemusel stát, kdyby jeho postavě věnovali stejně velkou pozornost jako v sériích předešlých, tedy menší, a charakter výrazně nezhoršili. Finále, na které jsme všichni s velkými očekáváními čekali, nezklame, a poslední dvě epizody velice ladně, emotivně a krásně uzavírají konec naší společné výpravy. Ani vteřinu jsem nepochyboval o tom, že by tvůrci seriál ukončili mizerným způsobem. Troufám si říct, že se jedná o nejlepší uzavření tak velkého a významného seriálu, které jsem kdy viděl. Jde vidět, že se tato série opravdu snažila navodit pocity nostalgie (již vidění herci, stejné problémy v novém kabátě, školní prostředí, vztahová dilemata, soundtrack, první scény z pilotu…) a řádně ukončit svět, kterým jsem žil nejen já, ale i plno dalších fanoušků. Je mým největším štěstím, že jsem měl čest se s Riverdaleem setkat, žít ho, milovat ho. Navždy bude v mém srdci, doporučeních a vzpomínkách. Věřím, že nikdy nenajdu lepší seriál. Vyhodnocení: Goodbye, Riverdale ❤️💙 ()

Galerie (127)

Reklama

Reklama