Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Snímek natočený podle románu Vesmírní upíři od Colina Wilsona, který byl inspirovaný Stokerovou klasikou Drákula. Literární předloha je vlastně moderní kosmická parafráze klasické upířiny ve stylu gotického románu. Skloubit v jednom filmu upírské téma, zombijský horor a čistokrevnou sci-fi může být na první pohled ptákovina, a tak film taky konec konců dobová kritika vnímala a doslova ho rozcupovala na kousky. Z mého pohledu to kupodivu celé funguje docela dobře, především proto, že se tvůrci celou dobu snaží zůstat na půdě čisté sci fi a z ostatních žánrů si berou pouze nápady a rekvizity. Scény v kosmu jsou na dobu vzniku natočené velmi zručně se snahou o maximální autentičnost a stejně tak působivé jsou i záběry hořícího města a lidí zasažených panikou. Kvalita triků pochopitelně odpovídá své době, s tím se holt nic nenadělá... Ve filmu se neobjevily žádné velké hvězdy, jen jednu z vedlejších rolí dostal Patrick Stewart ze Star Treku. Tahle temná hororová sci-fi s béčkovou patinou stojí za vidění. Celkový dojem: 55 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Asi na potřetí jsem tomu filmu trochu přišel na chuť. Lifeforce je bezesporu nejslabší a nejdivnější film Toba Hoopera. Obsahuje spoustu částí, které ale dohromady jsou asi jak dort pejska s kočičkou. Začíná to jako vesmírné sci-fi s pěknými efekty, pokračuje šíleně nudným prostředkem, kde máme upíry vysávající energii, přeskakování z těla do těla a dokonce telepatii. Herci co zde hrají se pohybují od nic moc (Stewart, Firth) až po opravdu příšerné hysterické výkony (hlavní hrdina Railsback), celé to vypadá jak za pár korun, logika je na nule a navíc se zde prochází většinu filmu nahá Mathilda May - proč? Korunu tomu dává konec, kde se Hooper utrhne ze řetězu, rozpoutá v Londýně zombie apokalypsu, město obžene vojáky a na pozadí nechá vesmírnou loď vysávat duše lidí skrz dvojici upírů. Tahla závěrečná pasáž je kulervoucí, jen nedává k předchozímu ději vůbec smysl. Je to prostě podivný film, ale musím uznat, že aspoň tři hvězdičky si zaslouží už jen za skvělý začátek a konec. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký režisér Tobe Hooper sa podujal na to, že sfilmuje novelu "Space Vampires", ktorú napísal v roku 1976, uznávaný anglický spisovateľ Colin Henry Wilson. Podarilo sa mu to v roku 1985. Natočil výborný sci-fi horror - "Lifeforce". Film o mimozemských vysávačoch ľudskej energie, ktorí sú akýsi špecifický druh vesmírnych vampírov, dokáže diváka zaujať originálnym príbehom, znepokojivou atmosférou, kvalitnými hudobnými podkladmi a dobrými hereckými výkonmi. Ja som sa pri tomto titule rozhodne nenudil. Výborne namiešaný mix vampirizmu, zombie a sci-fi horroru. **** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi v pubertě uteklo, ale o moc jsem nepřišel. Lifeforce je sci-fi hororový blockbuster, na kterém rozhodně jsou vidět prachy - film stál 25 mega, tj. o 6,5 mega víc než o rok mladší Vetřelci (!) - což ale vůbec neznamená, že vypadá dobře. Jen draze. Celé to působí tak nějak archaicky (jako katastrofická scífka z 50. let - zřejmě záměr), nehrají tu žádné hvězdy a výsledný mix Lupičů těl, upířiny a sexu nevyšel, po fajn úvodu ve vesmíru se na Zemi hodně kecá, místy to působí nudně, místy až komicky, včetně toporných nebo přepálených hereckých výkonů. Největší WTF byl Patrick Stewart posedlý sexy mimozemskou upírkou a jeho líbačka s hrdinou. Pozdější Mutant s Natashou Henstridge by mohl být nepřiznaným remakem téhož. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Sci-fi horor T. Hoopera o vesmírnych vampíroch podľa novely Colina Wilsona, inšpirovaný žánrovými kolegami ako napr. ALIEN, ktorý si berie zaujímavé prvky resp. témy aj od iných zástupcov tohto žánru. Taktiež pri sledovaní toho „mixu“ mi prišla na um 2001: A SPACE ODYSSEY. Bolo to jednak z toho dôvodu, že Lifeforce obsahovala dosť sveteľných efektov a la 2001, taktiež použitie klasickej orchestrálnej hudby evokovalo tento pocit. Ak to mám zhrnúť, ide o oddychové sci-fi s výbornou hudbou a príjemnou vizuálnou stránkou, u ktorého si divák užije celkom dosť pestrosti (avšak niekedy bohužiaľ v menej pútavej a nudnejšej rovine). Filmový priemer, ktorý ale nikomu neublíži. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Britskí vojaci sú vyzbrojení útočnými puškami Steyr AUG, tieto zbrane však nikdy Britská armáda nepoužívala. (Dajman)
  • Mathilda May sa musela svoje riadky naučiť na konkurz foneticky, pretože v tom čase nevedela anglicky. May sa tiež naučila hovoriť anglicky počas šiestich mesiacov, ktoré strávila v Anglicku pri tomto filme. (Dajman)

Reklama

Reklama