Reklama

Reklama

Srdce z oceli

  • Čína Bleeding Steel (více)
Trailer

Zvláštní policejní agent Lin Dong se těžce vzpamatovává ze zpackané akce, při které zemřela řada jeho kolegů, a ze smrti dcery, která podlehla leukemii. Pomoct mu má nový případ, při kterém se upne na dívku Nancy. Tu musí uchránit před biorobotickým padouchem, který touží po její léčivé krvi... Zvláštnímu policejnímu agentu, Lin Dongovi, umírá v nemocnici jeho malá dcerka Xixi. Lin k ní však nemůže dorazit, protože právě řeší zvláštní případ. Na rozkaz velení má převézt na vojenskou základnu doktora Jamese, muže, který dosud prováděl biochemické pokusy pro velkého dealera se zbraněmi. Linova policejní kolona je napadena zvláštní zločineckou skupinou, kterou vede biorobot Andre. Andreho vytvořil právě James. Lin v boji takřka podlehne, snad i proto, že se dozví, že malá Xixi zemřela. O třináct let později Lin vykonává podivné podřadné práce a snaží se dohlížet na mladou Číňanku Nancy. Tu se pokouší unést podivná žena v černém, která je neustále obklopena armádou do motocyklových kombinéz a helem oblečených tvorů. Pokusu o únos Nancy ještě předchází vražda spisovatele, který se právě proslavil svým novým románem „Srdce z oceli“. Spisovatele zavraždí právě žena v černém poté, co se v jeho apartmá utká s převlečeným Linem, který zde také pátrá po informaci, odkud vzal spisovatel námět pro svou knihu. Z apartmá nepozorovaně proklouzne mladík Leeson, který je pro Lina záhadou. Tento mladík se brzy začne točit i okolo Nancy, což Lina ještě více rozčiluje. Po vraždě spisovatele vyjde najevo, že Nancy chodila se svými psychickými problémy k místní čarodějnici, od které tento spisovatel koupil všechny zápisky a nahrávky, v nichž Nancy vzpomínala na mládí. Nancy zamíří do Sydney, kde se chce setkat s jakýmsi kouzelníkem. Přímo v opeře se ji však pokusí unést žena v černém a její doprovod. Tentokrát Lin společně s Leesonem dokážou únosu ještě zabránit. Lin dopraví omráčenou Nancy do svého domu, kde uvězní i tajemného Leesona. Ve chvíli, kdy není Lin v domě, Nancy z domu uteče. Začíná si vzpomínat, co se jí stalo, a zamíří do domu, kde kdysi žil Dr. James. Tam si uvědomí, že je vlastně Xixi a že přežila díky pokusům doktora Jamese s geneticky upravenou léčebnou krví, kterou má v sobě. Vzápětí je Nancy unesena ženou v černém. Lin v jednom z odjíždějících aut zahlédne unesenou Nancy, a únosce ve svém autě pronásleduje. Lin se pokusí Nancy zachránit. To se mu i přes pomoc Leesona, který se najednou objevil, nepodaří. Lin se svou bývalou policejní kolegyní, Susan, připraví malou lest na ženu v černém. Ta má totiž u sebe malý klíček od bezpečnostní schránky, který Nancy našla v domě Dr. Jamese... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

otík 

všechny recenze uživatele

V jednotlivostech slušný snímek, v celkovém pojetí neskutečný guláš komedie, dramatu, akce, sci-fi, romance a ... blbosti. Scénář tohoto filmu musel vymýšlet mladý ujeťák po pár vykouřených jointech a Jackie v něm musel číst nevím co, že to přijal. Ale abych to úplně nezatratil - není vůbec špatné se na Jackieho v důchodovém věku dívat, stále má slušné pohyby, ve vtipných scénách přímo kvete, v těch vážných už to ale je horší. Je velká škoda oněch sci-fi scén, ty jsou fakt tupé a hloupé, zbytek je taková ta tradiční čínská divočina. Ale jo, beru to jako hezké setkání s akční ikonou, která to ještě nezabalila. Hudba: Fei Peng PS: už dlouho jsem ani u céčkové produkce neviděl tak špatně udělané titulky, aby z nich nešlo nic přečíst. Tahle jakási variace na bondovské znělky se rozhodně nepovedla. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan se i přes svůj věk akčních snímků stále nevzdává, byť měl před lety jiné plány. A tak tu máme další, který svým začátkem i průběhem hodně připomíná jeho nejslavnější ‘Police story’. Asi nebude náhoda, že na konci zazní píseň z této série, kterou nakonec i sám nazpíval. Příběh odehrávající se tentokrát v Austrálii jakoby byl současný a zároveň z nedaleké budoucnosti. Jackie v roli člena speciální jednotky, který musí ochránit mladou ženu před zločineckým gangem. A akční popkornová zábava může začít. Máme tu vše, na co jsme u Chackieho léta letoucí zvyklí. Jen ty kaskadérské scény už nejsou reálné jako kdysi. CGI je prostě CGI. Těžko říci, jestli starším divákům snímek něco přinese. To, co je tu s Jackiem k vidění předváděl především v 80. letech a tak je už těžko nějak oslní. Příběh jako takový také není lecjakou peckou. A co se týče mladé generace diváků, v porovnání s tímto jsou pro ně akční snímky daleko honosnější. Jako připomínka dávných filmových kousků a akčních eskapád Chacieho Chana však snímek zase naopak vyznívá dobře. Takže co s tím? Ne, snímek je jistojistě natočen dobře, jen má prostě problém nějak po divácké stránce zaujmout. ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Příběh žádná pecka, nevím jestli je to tím že nejsem ani z číny ani z australie? Akce byla fajn, OK že Jackeho nechali i projevit. Sem tam nějakej slabej vtípek. Takové rozpačité. Ti záporáci, takový nic moc, v první polovině filmu, ok. U toho konce. Jak kdyby namatlali týpka barvama. Nemá se na to cenu dívat v blbé kvalitě. Asi o podobě budoucnosti (alternativního vesmíru), či vlivu jiných technologií asi tolik nevíme, tak to nesoudím, jak je to reál, neřeším. Tady dost hrají roly i efekty. Párkrát jsem si říkala, že by si Jackey měl víc vybírat. No, třeba si chce zahrát od každýho kousek. :) (no nevidíme mu do hlavy) Víte co, chcete si člověka pamatovat ve formě (v dobrejch filmech) , když tady jednou nebude, ne v tom smyslu. Zestárl a pak už hrál jen Béčka. Lepší udělat míň věcí, ale ať to stojí za to, ne? ()

Dolby.130 

všechny recenze uživatele

Nie nie Jackiemu takéto filmy nepasujú. On je majster kung-fu a nie sci-fi agent. Film sám o sebe nebol zlý začiatok nebol nič moc ale potom to nabralo trochu lepší smer a prišiel aj humor. Čo má prijemne prekvapilo boli efekty ktoré neboli vôbec zlé. Ale Jackie je už na take bohu žiaľ starý tak snáď už take niečo nenatočí a hlavne on sa do krvavou nehodí a miešať triler a komédiu to nie je najlepšie buď jedno alebo druhé a k tomu ešte sci-fi ako nemám nič proti ale nie je to môj štýl tak 65% prostredie Austrálie a naháňačky to zachránili no aj kung-fu a aj ten humor len toľko krvi mi v tom filme prekážalo k Jackiemu sa to nehodí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

No, po 50 letech došel Jackiemu dech...došel mu o něco dřív, berte to jako metaforu...a nevím, v jaké koprodukci je to točené, asi HongKong, ale až na výjimky zde hrají prim city a ten patos okolo...už to nejsou rubačky jako dřív, no, prostě jak jsem psal asi před pěti lety, fousy na bradu, hůlku do ruky a bude z Jackieho skvělý učitel třeba nového mladého opilého mistra...a nemyslím ministra Klouzka ;-) ()

Galerie (93)

Zajímavosti (9)

  • Když se v 56. minutě filmu Lin Dong (Jackie Chan) baví ve sklepě s Leesonem (Show Lo), vezme Lin Dong do ruky zelenou pilulku. Tuto si následně osobitým způsobem vhodí z ruky do úst. Jedná se o odkaz na sérii filmů Božská relikvie, kde si Jackie Chan stejným způsobem do úst vhazoval žvýkačky. (the_anubis)
  • Keď Lin (Jackie Chan) bojuje so Ženou v čiernom (Tess Haubrich) na streche Budovy opery, tak skĺznu na jednu stranu, ktorá je osvetlená slnkom. V zábere na budovu z diaľky je však táto strana v tieni. (ČSFD)

Reklama

Reklama