Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a hledač pokladů Jackie odvážně získá v jednom starobylém městě v poušti zbraň patřící k výzbroji bohů. Ovšem strážci zbraní nejsou ochotni vzdát se svého pokladu. Členové kmenu unesou Jackieho přítelkyni Loreleii, aby ho tím přinutili k vydání všech zbraní patřících k výzbroji bohů. Vysvobození dívky není snadným úkolem, jelikož na cestě jsou uložené různé nástrahy, číhají na něj odvážné amazonky a zlostný čaroděj. Jméno Jackie Chan je už dobře známo nejen mezi milovníky bojových umění, kteří se kochají pohledem na jeho bravurní kung-fung scény, ale okouzlují nás i jeho komedie. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme se spoustou humoru, který je pro něj tak charakteristický a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (Klub Publishing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

foundation 

všechny recenze uživatele

Bozske Relikvie sa u mna radia na uplny vrchol Jackieho hereckej kariery. Perfektne namiesany kokteil humoru a skvelej akcie. K tomu jedno luxusne auto v ktorom sa skryva viac ako by ste cakali :D. Jackie Chan vo svojej vrcholnej forme. Co sa tyka pribehu druha relikvia sa mne osobne pacila este ovela viac :). ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Bohužel tak tohle mi moc nesedlo po znovu shlédnutí. Hlavně mi tu chyběla akce. Dostane se na ni na začátku, pak jedna jízda autama a pak až na konci což mi na Jackieho přijde málo. Jasně, závěrečná akce je dlouhá a dynamická, i bitka s ženkýma, jak to bejvá ve zvyku, ale bohužel to film nezachrání. Pátrání po relikviích je nudný a mluvení bohužel taky. Hlavně to není tak dobrodružný jak to vypadá. Místo různých cest jak je to třeba ve dvojce, tady je to pouze v klášteře v nějaký skále tak nevím proč to má být dobrodružný jako třeba Indiana. Celkově nemám tak dobrý pocit jako např ze dvojky, která mi přišla daleko lepší ve všech směrech i splňuje dané žánry. Bohužel pro mne průměr, Jackie to umí opravdu líp. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Hodně velká nuda, což je dost nepříjemné překvapení po tom jaký na Božské relikvie slýchám už dlouhé roky hype. S Indiana jonesem je to srovnávané zbytečně, snad jen úvodní sekvence je parodií na něj, ale zbytek se, pokud o něco, snaží spíš o napodobování bondovek. Hodně laciných bondovek. Jako sled Jackieho skečů by to ještě šlo, ale bohužel se tu snaží i o příběh a obzvlášť kolem poloviny filmu, kdy se fakt vůbec nic zajímavého neděje, to opravdu hodně bolí. Dokoukával jsem to natřikrát a hodnocení zaokrouhluju nahoru jen ze sympatií k Jackieho nadšení pro věc, i když on hrát opravdu vůbec neumí. On je takový asijský JCVD. 5/10 ()

maty39 

všechny recenze uživatele

V prvních momentech filmu vidíme Jackieho, jak se snaží sebrat artefakt africkému (?!?) kmenu. Upřímně, vypadá to divně. Pak nás čeká expozice, kde zjistíme, že Jackie byl v popové skupině s kamarádem a rozešli se ve zlém kvůli dívce. Tu teď unesl náboženský kult a chce po Jackiem, aby jim doručil Božskou relikvii. Uff. Tady už jsem začal pochybovat jestli tady Jackie nezaváhal. Jenže za chvíli vypukne divoká automobilová honička. Dynamická, destruktivní, s kaskadérskými kousky při nichž začnete pochybovat o pudu sebezáchovy zúčastněných kaskadérů. Každopádně to vrátí film na koleje. Následuje nějaká ta komedie (v US verzi výrazně prostřihaná) a pak akční finále, kde se Jackie porve s mnichy a "amazonkami". To vše klasicky s propracovanou choreografií. Prostě další klasika s dalším kaskadérským kouskem na konec (balón). Jackie se ve své autobiografii vyznal ze svého obdivu k Indymu a Stevenu Spielbergovi. Možná, že Božská relikvie není tak uhlazená bezchybná podívaná jako vzor, ale po akční stránce je to špička. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Poctivá old school Chanovina s klasicky kvalitnou akciou, kaskadérskymi výkonmi a gumeným Jackiem, ktorý ako vidíme v záverečných záberoch doslova riskoval život len pre dobrý záber. Humor na mňa zabral pomenej a všeobecne je Božská Relikvia na pomery Jackieho štýlu omnoho viac vážnejšia a dobrodružnejšia než býva zvykom. Za zmienku stojí ešte určite dobrá výprava (hrad Predjama a jaskyne v Slovinsku) vydarený záver s finálnym súbojom 1 vs 30 a autonaháňačka. Príbehovo to nie je nič extra a cítiť z toho aj menší rozpočet. Vo výsledku som sa ale i navzdory pár mínusom bavil dosť slušne. 75% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (17)

  • Během prvních scén se výrazně mění délka Jackieho vlasů. Ve všech předchozích filmech nosil Jackie dlouhé vlasy, až pro Božskou Relikvii se nechal ostříhat nakrátko. Avšak po nehodě při natáčení scény skoku ze zdi na strom, během které málem přišel o život, se rozhodl nechat si pro štěstí narůst opět dlouhé vlasy. (Raztubyl)
  • Jackie Chan si způsobil vážné zranění během scény, kdy skáče ze zdi na větev. Minul totiž větev a spadl hlavou na kámen. Od té doby má na pravé straně hlavy proraženou lebku a také špatně slyší na pravé ucho. (HellFire)
  • Natáčení probíhalo převážně v bývalé Jugoslávii, konkrétně v městech Záhřeb, Trnje a Motovun, na hradě Predjama, v jeskyni Postojna. Dále filmový štáb pracoval v Rakousku ve městěch Graz, ve víděňském zámku Schönbrunn a altánu Gloriette a v Paříži. (GeusX)

Související novinky

Jackie Chan v Expendables 3

Jackie Chan v Expendables 3

20.12.2012

Dvojka v tržbách překonala jedničku a souhrnně má na kontě kulatých 300 milionů dolarů. Trojka nepochybně bude. Ostatně, producenti i Sylvester Stallone to už několikrát potvrdili. Teď nás už zajímá… (více)

Reklama

Reklama