Reklama

Reklama

Muzeum na prodej? Detroitský institut umění

(TV film)
  • Francie Musée à vendre ? - Detroit Institute of Arts (více)
Francie, 2016, 52 min

Režie:

Marc de Guerre

Obsahy(1)

Příběh Detroitského institutu umění a záchrany 66 tisíc vzácných uměleckých děl, jež se nalézají v jeho sbírkách, před rozprodejem... Jakmile americké město Detroit oznámilo bankrot, začaly se množit dotazy, zda by si mohlo část dluhu umazat prodejem svých uměleckých sbírek. Příběh Detroitského institutu umění a jeho záchrany. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Locksley 

všechny recenze uživatele

Černý si stěžujou, že bílí utekli z města, a prej doufaj, že město bude jednou zelenější a bílejší. To čumím. Zajímalo by mě, co na to říkaj dnes ti BLM kokoti. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dokument o zdegenervané zemi gangů, fašizujících tendencí, potratů, hurikánů a rasových bouří, kde by přece chtěl žít každý. Poselství dokumentu je pokud Američané neotevřou dveře Africe, scvrkne se na 400 tisíc obyvatel nejen Detroit. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

V titulcích filmu uvedeno: originální název Musée à vendre? Detroit Institute of Arts / Museum zu verkaufen? Das Detroit Institute of Arts; rok výroby 2015. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehled problematiky krize 2008 - obecního vlastnictví cenných kulturních památek - důchodového zabezpečení - historie města, ovšem trochu příliš populárně jednoduchou formou. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama