Reklama

Reklama

Ruchoth Raoth

Trailer
Krátkometrážní / Mysteriózní / Thriller / Horor
Česko, 2017, 20 min

Obsahy(1)

Ruchoth Raoth označuje v démonologii duše zemřelých zlých lidí – tím je přesně hlavní hrdina Jakub, co se do nedávné doby staral o svou nemocnou matku. Po svém zrůdném činu se však nyní ocitá v kruhu nekonečného utrpení, v němž se mu neustále vrací, co spáchal. Aby se z něj vymanil, a navrátil své duši pokoj, musí se svým démonům postavit čelem... Krátkometrážní snímek režiséra Emila Křižka slavil úspěch na festivalech v Minsku, New Yorku, Winchesteru, Los Angeles nebo Las Vegas. Zde také představitel titulní role Štěpán Kozub získal cenu za nejlepšího herce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Výborná práce se zvukem a hudební podklad tenhle psychologický a mírně mystický - asi - horor úžasně doplňují. Ale jedná se takřka o one-man show, čili bez skvělého výkonu Štěpána Kozuba i jeho "matky" by snímek neobstál. Navíc dobrá lokace i kamera, snad se nám tu blýská na lepší časy - velká spokojenost! ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* ač nejsem na horory tak mě obsazení Štěpána Kozuba nalákalo na tento kraťas, který jak název vysvětluje démonologie je o duších zemřelých zlých lidí a jeho vymýtání. Když už jsem nedokázal úplně pochopit celkový význam, tak mu můžu rozhodně pochválit atmosféru, provedení i herecké výkony. Mé doporučení si zaslouží, protože otvírá otázky k tématu eutanázie versus víra, a proto mírně nadhodnocuju a dávám 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] - motto na závěr: komorní kraťas o vymítání osobních démonů ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsme se dočkali, ačkoliv jenom v kratičké formě, ale přece jenom. Absolutní nářez a ukázkový milník v české hororové kinematografii. Ruchoth Raoth evokuje vzdáleného českého bratrance V zajetí démonů, jak po atmosferické stránce, tak po té efektové. Stříh a kamera naprostý nářez, herecké výkony víc než excelentní. Jediným důvodem, proč nedávám pět hvězd je to, že na Youtube kanále divadla Mír je tento film zvukově opravdu silně nedostačující. Nevím, jestli to bylo jenom touhle verzí, nebo existuje nějaká zvukově dobrá, ale tady ta hudba neskutečně řvala a dialogům nebylo rozumět tak, že jsem několikrát musela přetáčet, abych slyšela, co herci říkali. To je jedinou překážkou v naprosto skvělém zážitku. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Umírající matka je bez výjimky problémem. Tady za předpokladu, že ji přežijete. Buďto se o ní staráte a máte pocit, že něo ztrácíte. Nebo jí někam pošlete a pak máte výčitky svědomí. Nebo ji dokonce nějak pomůžete na onen svět a poton se - podle nátury - z toho nějak vymotáte nebo to nezvládnete. Tento (příliš) krátký film má smysl. Sám jsem to prožil a několik lidí, kteří to prožívali, mi o tom vyprávěli. Znám ale i takové, kteří zavřeli oči a zacpali si uši a utekli pryč. Samozřejmě - oproti filmu - to nikdy není tak zběsilé, ale také to netrvá dvacet minut, ale léta. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na vlastní svědomí a rozmezí viny a trestu. Jakub totiž matku zabít nechtěl, sám se o ni dlouho staral, ale matka už další utrpení nezvládá a chce odejít. Syn tak sice provedl něco hrůzného, ale vlastně na její přání. Mezi sérií krátkých filmečků, které Čt art nabídla divákům, patřil tento rozhodně k nejlepším. Škoda, že se u nás horory netočí ve větší míře, potenciál by tu rozhodně byl. Jak kostýmní část, tak herecká se povedla. Pochopitelně, že nejvíc zazářil Štěpán Kozub. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

Reklama

Reklama