Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mrazivý a šokující debut v šesti kapitolách byl inspirován skutečným případem krutosti a násilí mezi prepubescentními dětmi. Odehrává se v jediném dni, kterým pro letošní rok končí škola a mají začít prázdniny. Gabrysia má poslední šanci říct spolužákovi, že se jí líbí, ale na tajnou schůzku ho dostane pouze pomocí vydírání. Nekompromisní, stylisticky silný obraz současné šikany a jedné z podob zla. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak thriller jo? Mrazivé a šokující jo? Snad na konci, když stojí kamera dostatečně daleko od hlavních protagonistů. Těch pět minut je brutálně surových i syrových, ale kvůli tomu nenazvu film thrillerem. Totéž scéna na WC dlouho před tím. Jak říkají Cimrmani, opona je hezká, ale ohledí se. Zde zase čumíme na dveře. A to celých 45 sekund. Škoda, že tento záběr nebyl delší, tak na dvě, či tři hodiny, aby si to mohl divák užít. Takto má po tři čtvrtě minutě utrum. No, ono jde stejně o víceméně o dialogový film, ve kterém je total mrtvo. Děti to sice zahrály dobře, ale to je vše. Ano má to dobrou kameru, jenže i to je málo. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Festivalový film, zo všetkými prednostami ale aj nedostatkami, pre ktoré túto snímku neviem úplne doceniť. Kamera, hudba, statické dlhé scénky, dej rozdelený do kapitol to je čistá fesťáková záležitosť. Pre mnohých to hneď znamená "vyššie" umenie, no pre mňa nie, musí tam byť niečo viac. Príbeh podľa skutočných udalostí zachytáva príbeh niekoľkých detských postáv a ich posledný deň v školskom roku. Podľa obsahu vraj zachytáva zrod psychopatie,no mne to tak neprišlo. Záverečná scénka je síce hrozné peklo, jedna z najstrašnejších scénok aké som kedy videl. No skončilo sa to bez akéhokoľvek rozuzlenia a divák si nedokázal domyslieť ani koniec, motiváciu detí či ich myšlienkové pochody. Proste ako keby som bol ukrátený o ďalších 10 minút. Nie zlé ale viacmenej celkom prázdne. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Natural born sociopats v polském provedení. Chlad, prázdnota, odtažitost, syrovost.. Metronomicky přesná studie která nikomu nic kloudného nepřinese, jen tu prostě je a trpělivě čeká na dalšího diváka kterého bude moci na konci vyplivnout zmateného jak lesní včelu.... Polákům evidentně tak trošku mrdá v makovicích (např. finále Poslední Rodiny bylo pro diváka ještě o několik levelů více do křesla zadupávající) a tak si to asi ventilují produkcí i takhle prázdných a prvoplánově zlých filmů... Zní to ode mě jako kritika (a asi i je), ale v zásadě musím přiznat, že když jsem nebojoval s pocitem, že tu na mě někdo zkouší dost staré triky, ve výsledku mě to bavilo..nebo spíše, udržovalo v napětí.. Možná je to nějaká má latentní šmírácká úchylka, nebo jsem podvědomě vycítil co tím chtěli filmaři říci..nevím. ()

futuregm 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem neviděl takto drsný a syrově naturalistický snímek, který se zabývá dětskou krutostí. Svým minimalismem mi už v prvních minutách připomněl Hanekeho filmy, nejvíce asi Bennyho video. Přestože děj je poměrně prostý a přímočarý, vše vyvažuje dokonalá atmosféra, výborní dětští (ne)herci a hlavně závěrečná dlouhá scéna bez střihu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Snímok inšpirovaný skutočnou udalosťou z roku 1993 z Liverpoolu, kedy dvaja “parchanti”, uniesli z nákupného centra malého chlapca, ktorého následne, bez akéhokoľvek dôvodu, brutálne zavraždili. “Plac zabaw” je sondou do duše “detí”, ktoré sú svojimi myšlienkami, no čoraz viac i samotným konaním, omnoho nebezpečnejšie, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Tempo pomalé, o to viac je záver bolestivejší. “Trest smrti je málo”. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • James Patrick Bulger zemřel brutálním způsobem na následky zranění hlavy, které mu bylo způsobeno různými kameny a ocelovou tyčí. Podle patologického důkazu při přejetí vlakem bylo batole už po smrti. [Zdroj: Lidovky.cz] (ARI50)
  • Oba chlapci se stali nejmladší odsouzení vrazi v historii moderní Británie. [Zdroj: Lidovky.cz] (ARI50)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. září 2016 na filmovém festivalu Donostia - San Sebastián ve Španělsku. (ČSFD)

Reklama

Reklama