Reklama

Reklama

Semestr

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Amálie je studentka filmových věd, žije se svojí mámou, miluje Berlín a svého kluka, co tam odjíždí na půlroku studovat. Damiánovi ale módní přitažlivost německé metropole nic neříká, stejně jako představa currywurstu, levného kebabu a hromady hipsterů na kolech. Budou sociální sítě stačit na udržení jejich vztahu? Zvládnou semestr? Šest měsíců v šesti dílech seriálu, který se odehrává pouze na plochách počítačů a telefonů. (Stream.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

pepo 

všechny recenze uživatele

Ejha, nečakal som, že český internetový seriál, navyše cieliaci na divákov o generáciu mladších než ja, sa mi môže takto páčiť.Unfriended som nevidel, takže formálne mi to prišlo originálne. Herci ma bavili, rovnako ako všetky tie malé veci okolo hlavného príbehu. Najlepšia "tuzemská" teenagerská vzťahovka široko ďaleko. Mať okolo dvadsiatky, tak skáčem od nadšenia ešte viac. 9/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Skrytá pecka našich neustále se expandujících streamovacích portálů. Formát vyprávění pouze formou obrazovek počítače či telefonu a jiných moderních zařízení mám dost v oblibě, výjimkou jsou jen samozvané horory typu Unfriended. V rukou tvůrců Semestru naštěstí vznikl pozoruhodný seriál s obrovsky aktuálním dopadem na všechny diváky, co patří do primární cílovky, se spoustou viditelných i skrytých ponaučení o tom, co všechno může soužití přes internet ovlivnit. Annu Kameníkovou jsem nikdy příliš nemusel a nevyhledával, ale nedokážu si představit věrohodnější kandidátku na zdejší hlavní roli. ()

Reklama

VaHo 

všechny recenze uživatele

Hm, nevím co říct. Na jednu stranu jsou to postavy nesympatické, chvílemi protivné (zvlášť Damián), na druhou stranu vás to nutí sledovat dál a dál. Forma a zpracování je v daném formátu špičkové, vyžaduje to soustředění, Semestr naplno využívá cit pro detaily a to samé musí mít i sám divák. Jestli ale tohle má být generační výpověď... Pff, tohle je mi tedy hodně vzdálené a přitom věkově bych měl být jejich vrstevníkem... Líbilo se mi to, jen mě ten obsah dost míjí. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je lepšie sledovanie hlúpych videí, debata, čo kúpiť, diskusia o tom, ktorá pornstar je lepšia alebo celkové preskakovanie z témy na tému bez hlbšieho významu? Vzťah dvoch fyzicky vzdialených ľudí je tu zobrazený dosť skratkovito a prokrastinuje kvôli vyššie uvedenému a tak jeho zobrazenie nemá veľkú hodnotu. Akékoľvek využitie tém konzumnej spoločnosti bolo lepšie zobrazené v Black Mirror. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Semestr je u konce a moje dojmy by snad ani nemohly být rozpačitější. Výživná sonda do života mladých lidí zamaskovaná stereotypy dnešního života a podaná možná prvoplánovou, ale přesto naprosto padnoucí formou skajpování a telefonování přes FaceTime, se mi až do páté epizody nadmíru líbila. Pak někomu buď došly nápady, peníze, nebo hůř, byl přesvědčený, že takový konec někoho uspokojí a já jen zírám. Jak rychle se dá tak sympatický projekt ve finále poslat do kytek. Zklamání a ohromná škoda, Damián i Amálie mi budou chybět, ani přesto ale Semestr nemůžu po prvotním nadšení označit jako povedený, prostě ne. #sorrynotsorry 5/10 ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama