Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Není na škodu čas od času vidět nějaký hodně špatný film. O to víc ocením ty dobré. Vzhledem ke zdejšímu poměrně vysokému hodnocení a příznivým komentářům mě dost překvapilo, když se z toho vyklubala ta nejméně vtipná komedie, co jsem v poslední době viděla. Nejodpudivěji na mě působily rasistické vtipy na účet čínského studenta, zesměšňování dívky se zdravotním omezením, vtipy o znásilnění nebo pronásledování vyhlédnutých romantických a sexuálních objektů. Je-li Sixteen Candles opravdu typickou ukázkou komedií z 80. let, alespoň vím, že se jim mám vyhýbat. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Johna Hughese, jehož teenagerovské komedie mají hlavně ve Státech kultovní status, na mě zapůsobil více než volný den jednoho týpka, pořád bych ale měla výhrady. Sice jsem sympatizovala s hlavní hrdinkou Sam, ale docela mi vadily vedlejší postavy v čele se Samanthinou sestrou, kvůli jejíž svatbě celá rodina zapomněla na Saminy šestnáctiny. Odstranit ze scénáře celou tu podivnou svatbu by vlastně dost pomohlo. ()

Reklama

Pecival 

všechny recenze uživatele

Na teen romantickou komedii film obsahuje podezřele vysoký počet zábavných wtf scén, které velmi dobře balancují na hranici trapnosti, ale Hughes velmi dobře ví, kde už má přibrzdit a to je vlastnost, které se bohužel dnešním obdobným filmům nedostává. Jinak romantická linka filmu mezi Molly (která se mi poprvé ke konci libila) a velmi nevýrazným Schoefflingem je nulová, ale naštěstí nehraje vůbec prim. Režisér asi věděl jaký poklad má v ultimátním Michaelu Hallovi, který si imho krade celý film pro sebe a je jednoduše boží a tak dostal hodně prostoru. Také ten Číňan je hodně ultimámátní postava, celkově je to absolutně feel good záležitost, hodně jsem se smál a jsem velice spokojený. A na party hraje Patti Smith - tak to má být :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nejprve je třeba si říct, že Snídaňový klub to rozhodně není. Dokonce ani Ferris Bueller ne.....vlastně rámcově jde, co se týče žánru, o klasickou šablonu bez jakéhokoliv invence navíc (tedy nepočítáme li Longa Duka Donga). Ale také musíme brát v potaz, že vlastně jde o režisérský debut.....debut potvrzující nástup Molly Ringwald, debut podkreslený atmosférou osmdesátých let, debut startující Hughesovu svatou teen čtveřici, debut metoucí cestičku kultovnímu Snídaňovému klubu, debut sice bez nápadu, ale debut ozářený šestnácti svíčkami na dortu nevinnosti, dospívání a prvních zamilování.......k..ňa, to jsem se rozněžnil :D ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Řekla bych vcelku opomíjený snímek podle zdejšího hodnocení, za to opravdový skvost. Takhle si představuju, že by měla vypadat romantická komedie, ne ty sračky, co se dneska v USA točí. Má to hlavu a patu - prostě děj běží, nějaká zápletka, rozuzlení blablabla...jo normální...ale je to tu doplněné naprosto vynikajícím humorem, takovým nenásilným ale přitom vkusným a k tomu tu jsou výborní a příjemní herci. Velmi pohledná a napohled zajímavá Molly Ringwald, jejíž postava je ještě zajímavá i svým charakterem aneb mírně sarkastická (takové postavy mám vždycky ráda), troufalá, ale přitom trošku v pozadí. A.M.Hall tak ten neměl chybu, většího outsidera byste těžko pohledali, ale přitom se choval jako kdyby byl naprostý borec, to na něm bylo to skvělé. Ale co se týče M.Schoefflinga, který měl být asi 3. nejdůležitější, tak ten tam byl spíše jen pro okrasu. Každopádně charakterové typy na střední jsme tu měli úplně všechny, střelenou rodinu k tomu aneb ten její brácha, Mike myslím, byl naprosto boží....ty jeho kdyby kdyby lezla z mých úst ve vhodné chvíli, tak to by bylo super......prostě whole package. Tomuto filmu nic nechybí, nic nepřebývá.... Dodatek 3.3.2013 V 17. episodě Go on, se na film několikrát naráží. A to mě přimělo přemýšlet o tom, že v podstatě pořád se mi poslední dobou stává, že se podívám na snímek, o kterém jsem nikdy předtím neslyšela a najednou se všude začne objevovat? Buď v narážkách, scénkách nebo o něm někdo píše či mluví. Tak jen takový malý poznatek jsem tu chtěla dopsat. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Pokoj Samanthy (Molly Ringwald) byl ve skutečnosti postaven v tělocvičně, kde probíhaly scény s tanečním večírkem. (HellFire)

Reklama

Reklama