Reklama

Reklama

3%

(seriál)
Trailer
Brazílie, (2016–2020), 25 h 8 min (Minutáž: 36–75 min)

Tvůrci:

Pedro Aguilera

Hrají:

João Miguel, Bianca Comparato, Rodolfo Valente, Gabriel Calamari, César Gouvêa, Geraldo Rodrigues, Jorge Dias, Rita Batata, Todd Haberkorn (vypravěč) (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(33)

V budoucnosti, kdy elita lidstva žije v ráji na ostrově daleko od přelidněných slumů, dostanete jen jednu šanci přidat se ke 3 procentům lidí ušetřených před bídou. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (33)

Bozvav 

všechny recenze uživatele

První série mne  zcelauchvátila á to jak námětem, hereckými výkony, ale i gradací děje, propracovanými zvraty i psycjologickou hrou. Druhá už byla maličko slabší, zbytečně zmatečná, ale pořád zajímavá, pak už to šlo téměř klasicky z kopce. Na třetí sérii je dobře vidět, že tvůrci se snažili vymáčknou z diváckého zájmu co se dá, byť jim došly nápady a a začali se motat v kruhu. Čtvrtá série ten sešup jenom potvrdila hlavně tím stupidním závěrem. Tak, jako tak hlavně ta první série opravdu stojí za to. Škoda jen, poněkud chudého vizuálu, ten mohl být zajímavější a hlavně propracovanější. Jako celek dávám 60%.. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že 3% přejímají tematické i estetické prvky ze současných knižních sérií literatury pro mládež (respektive minimálně jejich filmových adaptací), jako jsou Hunger Games, Labyrint, pravděpodobně i Divergence (tu jsem neviděl) a dalších zástupců této populární literární škatulky. Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že vizuální stránka je pod dnešním televizním standardem (a tím nemyslím jen produkci Netflixu, ale každý byť jen trochu nákladnější a výpravnější seriál, tedy ne sitcom). Většinu z vás asi příliš nenaláká, když vám řeknu, že ačkoli se tvůrci snaží z výše uvedené škatulky vymanit, 3% se nedaří vyvarovat celé řady klišé a nelogičností, které se s podobnými dystopickými příběhy zejména pro mladistvé bohužel pojí, ale jejichž vyzrazování bych přesto považoval za spoiler (i proto doporučuju vyhnout se zdejší galerii, která kromě neškodných obrázků obsahuje i ty, podle nichž by divák mohl nechtěně odvodit vývoj příběhu a osud postav – přesto, že zkušenější jedince tyto určitě nepřekvapí). Naštěstí dokážou 3% ve správnou chvíli vykřesat i špetku té podvratnosti a cynismu a v těch lepších momentech dají vzpomenout na záležitosti typu Battle Royale, Snowpiercer, Kostka či Solitary. Z velké části však stále operují se zaběhnutými vzorci svého (sub)žánru, takže to mějte na paměti, než se rozhodnete investovat do nich sedm hodin svého času. P.S. Původní (nedokončenou) minisérii naleznete tady. P.P.S. Pokud to bude jen trochu možné, vyhněte se anglickému dabingu. Nevím, jakou mají Američané dabingovou tradici (pokud vůbec nějakou), ani jaký měl dabing rozpočet, ale to, co předvedli tady, je bez jakékoli nadsázky absolutně tragické. 70% ()

Reklama

hwnd 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Prakticky všechno už tu několikrát bylo, ale co. Seriál o výběru tří procent populace pro lepší život je natočený slušně, nenudí (a to v poslední době oceňuji hodně, asi se mi ve watchlistu sešlo moc kravin pohromadě), herecké výkony na úrovni, nikdo mi vyloženě nevadil. Sice to sem úplně nepatří, ale musím pochválit slušně udělané slovenské titulky. ()

Lupas888 

všechny recenze uživatele

Toto je seriál, který ve mně absolutně vůbec nic nezanechal a bohužel jsem musel skončit u první série. Chápu že je to celkem nízkorozpočtové a uznávám že to možná zas tak špatně nevypadá, ale mám problém s tím šedým pozadím, které na mě má pocit nudy. Bohužel. Ty testy mě dost bavily, a bylo vždy zajímavé sledovat kdo vypadne. Ponechávám tu tohle hodnocení a dám si od toho pauzu. Jakmile budu mít chuť na něco takového, rozhodně se k tomu vrátím abych to dokoukal celé, protože jsem slyšel nějakou chválu na 4. sérii. ()

vanadium 

všechny recenze uživatele

3% jsou jednoznačně na (minimálně) 4* a právo toto rozporovat má jen ten, kdo viděl všechny 4 série. Ta hodnocení uživatelů, kteří viděli jen první sérii nebo dokonce jen pár dílů, jsou zcela nevypovídající a nechápu, proč dotyční seriál vůbec hodnotí. Za mě byla třeba 4. série nejlepší. Mnohé kvality divák pochopí, ocení, ba vůbec odhalí až při zhlédnutí celku. Uvažoval jsem dokonce o 5*, ale ty nakonec nedávám kvůli některým negativům. Těžko se o tomto seriálu píše bez spoilerování, ale pokusím se. Vadilo mi, že jsme se nikdy nedozvěděli příčinu katastrofy (ani samotnou její povahu), která způsobila daný stav světa, který je dost divný a "komorní" - vše se odehrává jen ve Vnitrozemí, jeho těsné blízkosti (Concha) a na Maraltu, kam je doprava z nepochopitelného důvodu zajištěna výhradně ponorkami. Každopádně už od druhé série se dozvídáme aspoň historii 100 let nazpět o tom, jak Fundadores založili Maralto. Dále mi vadilo, že i v tomto seriálu došlo k "povinnému" protlačení lgbt ideologie, byť jen v malé míře; dvě lesby měly aspoň trošičku příběhové opodstatnění ("teď už mám co ztratit"), transka byla ale vyloženě samoúčelná, podobně jako už standardní rasový mix herců. A taky některé postavy dost měnily své názory a strany. Ale na tomto právě šla vidět komplexnost a promyšlenost seriálu - ty změny postojů i stran byly vždy v souladu s hlubším přesvědčením a tužbami dané postavy, mnohé motivace se odkrývaly až v průběhu sérií. Co se mi hodně líbilo bylo ztvárnění manipulací a lží, které používaly de facto všechny strany, aby získaly stoupence. Tedy to, jak snadno lze zneužít mladické frustrace, naivity a idealismu při rekrutování. A pak plno dalších pozitiv - příběh, napínavost, vztahy mezi postavami, vývoj jednotlivých postav. Skvěle byly koncipovány i jednotlivé série, kdy těžiště každé se odehrávalo v jiném prostředí onoho "komorního" světa. A hlavně, i přes některé nelogičnosti ztvárněného světa, všechno do sebe příběhově zapadalo, děj i role jednotlivých postav v něm byly fakt promyšlené napříč sériemi. Líbilo se mi i zakončení seriálu - a že tvůrci našli správnou míru, kdy skončit, ne jako u některých jiných (např. Arrow, kde by bývalo bylo lepší, kdyby několik posledních sérií vůbec nevzniklo). ()

Galerie (142)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o první brazilský seriál, který byl dostupný na Netflixu. (Duoscop)

Reklama

Reklama