Reklama

Reklama

Nebezpečný útěk

  • Česko 12 hodin strachu (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Carol Hunnicutová se v losangelském hotelu stane nechtěným svědkem mafiánské vraždy, kterou spáchá gangsterský boss Leo. Harry Caufield z kanceláře okresního prokurátora, který už dlouho po Leovi pase, zjistí podle otisků prstů identitu svědkyně a vypátrá, že se skrývá v zapadlé chatě v kanadských horách. Vydává se za ní a na místě zjišťuje, že mafie už také objevila Carolinu stopu a snaží se ji zlikvidovat. Podaří se jim uniknout najatým zabijákům a nastoupit do expresu, směřujícího do Vancouveru. Dalším Leovým mužům se však povede vmísit se mezi cestující. Život Carol i Harryho je v bezprostředním ohrožení. Železniční detektiv Keller Harrymu pomůže zbavit se najatých vrahů, ale sám přijde o život. Nebezpečný souboj s mafií vrcholí na střechách vagónů, kde Harry musí čelit zuřivému útoku tajemné cestující Kathryn, která je také v Leových službách... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (72)

anderson 

všechny recenze uživatele

Filmy P. Hyamsa majú zvyčajne diskutabilné scenáre, no po stránke remeselnej zručnosti sú poctivými komerčnými produktami, ktoré rozhodne nepatria medzi odpad. No a skvelé herecké obsadenie, solídny a hviezdami nabitý markizácky dabing a slušný spád, vytiahli túto napínavú historku až na tak vysoké hodnotenie aké dávam. A navyše --- TECHNICKÁ POZNÁMKA: Markíza film uviedla v originálnom formáte 2,35:1. (9.6.2010) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Akční dramata z jedoucího vlaku měli vždy své osobní kouzlo. Většinou se jednalo o vyšetřování zločinu, virovou epidemii či likvidaci teroristů. A nikdy v tak stísněném prostoru nebylo o napětí nouze. Zde se tentokrát jedná o ochranu důležité svědkyně vraždy a její dopravu k soudnímu přelíčení. Zajímavostí je, že tu nevystupují žádné akční svalnaté ikony, ani mladá generace. Takový Gene Hackman tu na svůj věk podává vskutku úctyhodný výkon. Pravda, zkušeností už má za celou svoji kariéru opravdu mnoho. Po celou stopáž snímku se drží napětí a patřičný švih. Dnes je již děj značně předvídatelný, ale vem to čert. Natočilo se to zručně a s respektem. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že bez Gena Hackmana by se z tohoto filmu stalo zapomenutelné béčko, což by se mu bez milosti přihodilo. Akční scény jsou natočeny zručně, ale ve střižně se zřejmě chlastalo, jinak si neumím vysvětlit ty školàckě chyby, kterých se Mitchell při zpracovàní honičky auta vrtulníkem dopustil. Snímek má skvělé tempo a udrží divákovu pozornist až do vítězného Genova úsměvu. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Dneska se to zdá být jako rutina, standardní thriller. To je hold osud valné většiny starších akčních filmů a thrillerů viděných diváky, kteří při filmové premiéře třeba ještě nespatřili světlo světa a odkojeni byli superefektními megafilmy filmy. Pro mne jako pamětníka, co si film užíval na véháeskách, je to však trochu nostalgicky důvod k přimhouření očka. Nebezpečný útěk je solidně zpracovaný thriller, který jistě žádného fandu tohoto žánru neurazí a určitě to nebude promarněný čas u televizní bedny. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

Poctive thrillerove remeslo s vynikajucim Genehom Hackmanom. Peter Hyams sa ako vzdy zhostil rezie a kamery s ktorou podla mna exceluje a skoda ze sa vacsinu svojej kariery nesustredil prave na toto remeslo (jeho rezirovane kusky isli kvalitou pravidelne dole). Potesilo i kombo v podobe J.T. Walsha a Emmeta Walsha, ktori su ako vzdy skvely i ked nemaju prilis vela priestoru. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Keď Robert (Gene Hackman) a Carol (Anne Archer) unikajú z chaty autom, kmeň padnutého stromu im poškodí čelné sklo. O pár záberov neskôr je sklo opäť celé a následne znova poškodené. (mijec)

Reklama

Reklama