Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je ich deväť a sú sudcami. Spoločne vytvoria ilegálnu komoru, ktorá vezme spravodlivosť do vlastných rúk a začne rozhodovať o vine a nevine ľudí, o ich živote a smrti. Ponuku na členstvo príjma aj Hardin (Michael Douglas), no ich nezákonné praktiky si neosvojí a čoskoro sa stáva nepohodlným Vo filme sa objaví aj Douglasova matka Diana hrajúca manželku sudcu Benjamina Caulfielda (Hal Holbrook). (Yoss)

(více)

Recenze (45)

Aky 

všechny recenze uživatele

Je to velmi lákavé téma - dohnat spravedlnost, k níž nás nepustí formalizmus zákonů, svépomocí. Silný námět, ke kterému by slušelo přizvat dech beroucí úvahy, filozofické dialogy a myšlenkové sondy do hloubek, z nichž člověka jímá závrať. Jenže v Soudcově noci jde o pojetí americké. Místo toho všeho nabízí honičky, střílení a prapodivný happy and, který kromě dějové zápletky nic neřeší. Škoda. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Tenhle snimek je zajimavy asi tak do prvni pule. Jako pravnika me zaujal zejmena opravdu vecnym tematem spravedlnosti v pravu a rovnez ukazuje slabiny systemu tzv. "common law", tedy anglosaskeho prava. Jak common law, tak kontinentalni system prava (tedy nas, evropsky, vyjma Velke Britanie) maji sve mouchy a na sirsi rozbor teto problematiky zde bohuzel neni prostor. Zpet k filmu - jak jsem napsal vyse, prvni pule zajimava, lec pote to jde zprudka dolu jak na te nejvetsi horske draze na svete. Cim dal tim zmatenejsi dej, neverohodny pribeh a proste debilni dialogy. Proto ty vysledne, slabe 2 hvezdy.. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Douglas se nikdy nezatěžoval tím, podle jakého scénáře má hrát, ale co je moc, to je příliš. Námět není úplně špatný, ale scénář je úrovně C-. Dovedu si představit jediné využití tohoto filmu, promítat ho na veřejných toaletách. Když se k pitomému scénáři přidají exaltované herecké výkony, jinam se pak takový snímek nehodí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spravedlnost. Zákon. Emoce. První je slepá, druhý zavírá před první oči a třetí přináší zaslepenost. Oftalmologické problémy vstupující do rozhodování soudce lze vyřešit i tak, že to první vezmete do svých rukou, druhé porušíte a od třetího se oprostíte.. Hyams sice není žádný extra režisér, ale skloubení první poloviny, kdy se hraje na city nebetyčnou nespravedlností a té druhé, kdy červíček pochybností začne se svou pozvolnou hlodavou aktivitou, docela fungovalo. Závěrečných patnáct minut je už jenom klasické akční béčko, nicméně neměl jsem s takhle nastaveným profilem zásadní problém. P.S.: Úplně poslední scéna sympaticky nechala pootevřené dveře k další interpretaci. Třeba takové, že houževnatý černošský detektiv nečekaně vytáhl revolver a jedním výstřelem směrem k spolujezdci ukázal, na čí je výplatní listině.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Krimithriller akých sa už moc netočí. Obsahuje síce niekoľko typických 80.kových nedostatkov (dejové zvraty na úkor logiky, happy end s úsmevom na perách...), ale aj množstvo vynikajúcich akčných scén, fungujúce napätie, výborného Douglasa a hlavne jednu z najlepších automobilových naháňačiek nielen osemdesiatych rokov, ktorá ešte dnes dokáže vyrážať dych. ()

Galerie (33)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama