Reklama

Reklama

Pět statečných

(seriál)
  • angličtina The Magnificent Five (festivalový název)

Epizody(5)

Obsahy(1)

Prožívají lásky i strasti jako každý, není pro ně ale snadné zařadit se do života, který ostatní považují za normální. Docusoap o lidech s lehkou mentální poruchou. Komediální dokumentární série o lidech s mentálním postižením a jejich životním zápase. Na mentálně postižené se tvůrci dívali bez tradičního sentimentu a „bolestínství“. Aktéři budou naopak vystupovat jako nebojácní, sebevědomí hrdinové. Tomu odpovídá i zábavná, divácky vděčná forma, využívající všech osvědčených principů žánru docusoap. Účelem pořadu je narušit stereotypní představy o handicapovaných, a to prostřednictvím živých, nečekaných a především zábavných filmových situací. V seriálu se takto představí příběhy pěti charismatických mladých lidí s různými typy mentálního handicapu a pěti různými sny, které se budou v jeho průběhu snažit uskutečnit (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Koukám na první díl a Péťa "Novak Djokovič" hroznej frajer. Natočeno fakt dobře. Uvidíme co další díly.Tak zvednuto a dojeto na dva zátahy.Neskutečný hlášky a takový až od srdce,jen je pravda, že je tohle hrstka a taky tam je kamera, která dělá hodně.Sociálka již tradičně dostala na prdel, Žanetu nějak nevíš co tahle holka jak se dostane do ústavu..Je tam smrdět určitý systém,ale o tomhle tenhle dokument není.Co je vážně na pěst je ten konec v titulkach.To je text na blití i s tím přednesem .🤮90% ()

Reklama

Homerking 

všechny recenze uživatele

Luxusní záležitost, dokument sledující skupinku mentálně postížených jedinců z ústavu, kteří dostanou šanci účastnit se speciálního projektu, tento projekt je má připravit na samostatný život, prvotní roční příprava probíhá ve cvičném bytě nedaleko ústavu kde se rozhodne kteří jedinci dostanu šanci bydlet v Šumperku, ve vile připravené pro pět vybraných šťastlivců. Některé záběry a hlášky byly doslova legendární, hlavní aktér Péťa a jeho kamarádi si mě okamžitě získali. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama