Reklama

Reklama

Rázová vlna

  • Česko Tlaková vlna (festivalový název) (více)
Trailer 1
Hongkong / Čína, 2017, 119 min

Režie:

Herman Yau

Scénář:

Herman Yau

Hudba:

Chun-Hung Mak

Hrají:

Andy Lau, Wu Jiang, Jia Song, Philip Keung, Louis Cheung, Babyjohn Choi, Julian Gaertner, Rayve Zen, Felix Wong, Kim-Wing Lee, Tin-Bo Tam, Cinda Hui, Wai-Man Mok (více)
(další profese)

Obsahy(1)

JS Cheung (Andy Lau) je šéfem hongkongské pyrotechnické jednotky. Před lety, když pracoval v utajení v Peng Hongově bandě, zatkl jeho bratra. Peng Hong (Wu Jiang) se nyní vrátil do Hongkongu, obsadil se svými muži Cross-Harbour Tunnel, zajal stovky rukojmích a vyhrožuje, že pokud policie nepropustí jeho bratra z vězení, vyhodí tunel do vzduchu. (LangiJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (43)

Mamlas 

všechny recenze uživatele

Svižné, námět budiž. Ale ti herci jsou tak nezajímaví a ta jejich mentalita je tak strojová a celé to vyprávění je takové divně ujeté, a je tam i dost vaty, že to celé vyzní jaksi naplano a bez emocí. P. S. Kdyby ten drát na konci stříhal Simir z Kobra 11, tak by v dalším záběrů stál venku a jen si oprašoval bundu 😊. (27%) ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na svoje pomery spíš pomalý akčný film, ale o to tu nevadí. Sympatická hlavná hrdina s čistým srdcom a dušou. Aj tu je vidieť, že Číňania majú na jednotlivé veci (a detaily) úplne iný/é názor/oko. Môžeme len hádať, že ako (inak) by vypadal taký film v Hollywoode. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Reklama

Vavča 

všechny recenze uživatele

Žánrový všeuměl Herman Yau poprvé natočil spektakulární akční film, výsostný žánr Hong Kongu, příběh o pyrotechnikovi a zločinci svižně odsýpá, souboje mají intenzitu, snímek se zvládá většinou úspěšně prosmýknout většině klišé. Výhodou filmu jsou jeho hlavní postavy (jen Song Jia mi tam úplně nesedí, vypadá tak nějak nemastně, neslaně, nezvládá urvat si větší pozornost diváka), akční stránka výborná (když si odmyslím, až ten moc přitažený souboj v autech k závěru). Andy Lau nepatří do starého železa, stále na to má, aby svým charismatem táhl film. Režisér nejen, že dodal žánru akčního filmu, vše co se čeká, svým závěrem ho pojal docela realisticky a relativně málo pateticky, tohle skoro nikdo neumí, takže spokojenost. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Razova vlna je akcny thriller,v ktorom hlavnu rolu hraju pyrotechnici,bomby,vybuchy a zlocinci,vizualna stranka fajn,triky a efekty tiez ok,nechybalo napatie,zaujimavy pribeh a aj herci boli obstojni,no a samozrejme scena z tunela bola perfektna,takze v celku spokojnost,ale pozrel som si aj dvojku,ktora nie je volnym pokracovanim,ide o iny film,bohuzial sklamanie,vyklula sa z nej z casti aj sci-fi komedia,ked milion policajtov nedokazalo chytit jedno-noheho,vtedy som sa smial a neveriacky krutil hlavou,jednoducho chu*ovina a aj nuda,trosku akcie na zaciatku,na konci a the end,cize jednotka za styri hviezdy,v druhom pripade udelim dve...:-) ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Prijemne primocara, linearni a prehledna akcnarna, takova hongkongska stara skola se uz dneska moc nevidi: pocty mrtvych a celkova forma nasili dosahuje az absurdnich rozmeru (za nemocnicni lehatko s bezvladnym telem propletajici se cik cak v tunelu by se nemusel stydet ani John Woo pred 30 lety), jedna scena pripomina rytirsky souboj, jen namisto koni proti sobe jedou dve auta a misto bodcu utoci samopaly, navic konec i pres nebo mozna spis diky svymu az antickymu patosu dojme i uplnyho cynika. PS: Dlouho jsem nezazil ve filmu tak odpornyho zaporaka... ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama