Reklama

Reklama

Za mřížemi: Nejkrutější věznice světa

(seriál)
  • Česko Za mřížemi: V nejdrsnějších věznicích světa (více)
Německo, 2016, 50 min

Obsahy(1)

Tento seriál nám umožní nahlédnout do hrozivého a obávaného světa nejkrutějších věznic na naší planetě, který, ač izolován mohutnými zdmi, reálně existuje a řídí se zákony, které si sám vytvořil. Tento brutální svět nahání člověku husí kůži, i když jej pozoruje z bezpečné vzdálenosti a zprostředkovaně, na televizní obrazovce. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele

Shlédl jsem na České televizi první díl o věznici s velkými vedry, o věznici v americké drogové kultuře, díy Bulharsko, Antanimora,San Pedro de si vladne 2000 veznu samo. Jako odstrašení a prevence to možná funguje. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Madagaskar-totalní humus 82%. Dallas 81%. La Paz-San Pedro-bazének, Mendóza král a Španěl...jeho příběh byl silný 84%. Edukativní, reálné. Sofie-tak jsou i horší 73%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Těch opravdu drsných věznic je jistě víc, třeba jihoamerické jsou také dost kruté. Tak jako tak by tyto věznice mohly být prevencí dalším zločinům. A třeba zrovna USA je demokratický stát, kde nevládne žádný diktátor či režim omezující lidská práva. Bulharsko je členem EU. Tedy nevím, proč podobné věznice nezavést i v dalších zemích. Třeba by to snížilo kriminalitu. Horší pak je, když se dovnitř dostane někdo je za přestupek. Ale některé věznice a jejich systém opravdu připomínaly peklo ve všech smyslech slova. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Ano přesně tak mají věznice vypadat... Ne jak ty naše "hotely" s plnou penzí a servisem... Myslím si, že by se to mělo ukazovat a představovat u soudů... Nevím jestli by to pomohlo, ale alespoň by to bylo přínosné pro naše Sluníčkáře..! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Stanová věznice ve Phoenixu, o které pojednává první epizoda, byla zrušena rok po natočení dokumentu, tedy v roce 2017. (sator)
  • V prvním díle byl představen ženský řetězový gang, přestože řetězové gangy byly v USA v 50. letech zrušeny. Nezaznělo ovšem, že se jedná o dobrovolnou záležitost. V roce 1995 šerif Arpaio obnovil řetězové gangy. V roce 1996 rozšířil koncept řetězového gangu založením ženských dobrovolnických řetězových gangů, za působení v tankovém gangu bylo možnost čerpat výhod i ve formě zkráceného trestu. (sator)

Reklama

Reklama