Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nejlepší amatérský film všech dob, alespoň tedy ve svém žánru a tím je hororová komedie, v tomto případě její odnož zvaná splatter. Peter Jackson se představuje coby úchylný režisér plný ztřeštěných nápadů, nechutnost střídá nechutnost a v tom je právě zakopaný pes, film nestaví na hereckých výkonech (ty jsou mimo jiné přímo příšerné), dokonce, jak by si někdo myslel ani na skvělých efektech (v těch byl lepší už Mélies na počátku století než Jacksonova parta v tomto filmu), ale právě na navršení co nejvíce nechutných scén (vypadávající mozky - jeden z nich je i Jacksonův, létající střeva, hektolitry krve atd.), to celé je natočeno amatérskou kamerou, poslepováno snad na koleně a ne ve střižně a přesto je to naprostá PARÁDA !!!!! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Naprosto neortodoxní pojetí komedie a hororu v jednom. Peter Jackson se vydal do nejtemnějších míst vesmíru, nikoliv aby tam vylovil kanibaly, ale aby si odtamtud přinesl ten nejčernější humor a uvařil z něj polévku, z níž se udělá nejednomu všežravci nevolno. Bezstarostnost filmu a improvizační scénář vhodně doplňuje absurdnost a zvrácenost této ďáblovy hříčky. Myslím však, že příliš velké množství přestřelek, u kterých se nejvíc projevuje technická zaostalost a mizivý rozpočet, Vesmírným kanibalům lámou vaz. Během rádoby akčních scén jsem měl pocit, že ono parádně ujeté a vlastně i originální béčko se mění v prostě jen špatně natočené béčko...Ale i tak díky své originalitě, doslova kultovním scénám a hláškám dávám 4*. 7/10 ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

V pubertě jsem VESMÍRNÉ KANIBALY (překlad je sice úplně mimo, ale béčkovější než originál) a druhé SMRTELNÉ ZLO zbožňoval, když jsem ale obé shlédl s odstupem deseti let, zjistil jsem, že nadšení pro VK u mě vyprchalo. Najednou vidím jak moc amatérské, plytké a infantilní to je a jak to ani zdaleka nedosahuje Raimiho zběsilé vizuální invenčnosti. I když srovnávat ty dva filmy je nefér, protože SZ2 je studiový film pořízený za pěkné 3 miliónky, zatímco VK jsou ultralaciná amatéřina (a debut), která vznikala po víkendech 4 roky. V kategorii amatérských filmů to ale vůbec není špatné a ve své době, notabene v takové díře jakou Nový Zéland byl, to musela být bomba. Příběh, dá-li se o něčem takovém mluvit, je řídký a nijak zvlášť negraduje, některé postavy mizí a znovu objevují až po dlouhé době, triky a masky jsou až na výjimky směšné (většinou pořád odněkud teče falešná krev a padají vnitřnosti), ale stejně jako roztomile amatérská kamera a herecké výkony to nijak zvlášť nevadí, právě naopak. Moc se tu toho sice nenamluví, ale dialogy jsou tu a tam vtipné ("JSME ASTRO-INFO-DIAGNO-SLUŽBA." - "A MÁME PĚKNĚ BLBOU ZKRATKU.") a utkvěla mi parádní akční scéna s Derekem na skále (závěrečná přestřelka připomene KOMANDO, ale je přece jen moc dlouhá). "ZAŽIL JSTE UŽ NĚJAKOU PŘESTŘELKU?" - "NE." - "JÁ TAKY NE, ALE TAHLE UJDE, CO?" ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

No jo, Peter Jackson začína s hororom. Nie je to také zlé, ako väčšina začiatkov iných hororových režisérov, ale nie je to ani také dobré ako Braindead. Keby som najskôr videl toto a až potom Braindead určite by som bol o dosť spokojnejší, ale čo už. Celé to, každopádne bolo dosť amatérske, nemalo to ten výrazný humor ako Braindead a aj pri stopáži 91 minút to dosť nudilo. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Já vím, že všichni jen pějete ódy na Bad Taste a na Braindead, ale já nemůžu říct nic jiného, než "strašná nuda". Film je sice napěchovaný stále se opakujícími záběry krve stříkající někomu do ksichtu (ze začátku to byla ještě sranda, ale ke konci už to vyznívalo fakt trapně a nudně), vytékajícími mozky a různými podobnými nechutnostmi, ale ten děj mezi nimi vás prostě příšerně uspává. Příběh je sice záměrně slabý, ale je ještě daleko slabší, než by záměrně slabý příběh měl být, což jenom podporuje celkový chabý dojem z filmu. Co jen říct nakonec? Aspoň je to lepší než ještě nudnější Braindead. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Veškeré zbraně byly vyrobeny z hliníkových trubek a herci s nimi třásli, aby znázornili zpětný náraz. Světelné a zvukové efekty byly později doplněny. (Vampireman)
  • Části filmu použila kanadská kapela Skinny Puppy ve svém videoklipu pro Worlock. (Vampireman)
  • Doug Wren (vůdce mimozemšťanů) zemřel během postprodukce, tudíž nemohl znovu namluvit svou postavu, a byl proto dabován jiným hercem. (HellFire)

Reklama

Reklama