Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Major Strouhal se ztratil po cestě z Tábora do Prahy, kde si byl ve svém volnu zajezdit na kole. Hrozí nebezpečí, že se stal rukojmím neznámých únosců. Specialisté okamžitě začnou po svém šéfovi pátrat. V průběhu vyšetřování se otevře možnost, že by jeho únoscem mohl být uprchlý trestanec Tomášek, který si odpykával trest za vraždu svého otce. Situaci komplikuje fakt, že by s ním mohl být i jeho mentálně postižený bratr Bóža, který se ztratil z nedalekého ústavu... (TV Nova)

(více)

Recenze (8)

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Specialisté opět dostáli své inteligence, a tak se maj(g)or Strouhal vypraví na výlet a dojde mu benzín v autě…, ukázka idiocie v praxi (jeho pozdější vysvětlení, že má staré auto a nefunguje mu rafička je dosti nepřesvědčivé a inteligentní člověk by si asi nádrž hlídal, zejména když jede na výlet z Prahy do Tábora – cca 100 km a už na zpáteční cestě je na suchu, navíc vozí kanystr, ale kupodivu prázdný, kdo dnes vozí v autě prázdný kanystr?). Vše má však od scénáristy rafinovaný důvod, neboť toto idiotské chování majora pražské kriminálky zapříčiní, že se může zatoulat zrovna do stavení, kde se ukrývá uprchlý vězeň. Ač celý den na kole, zrovna zprávu o uprchlém vězni v autě úplně náhodou zaslechl. Na statku se mu zdá něco podezřelého, ačkoli nechápu co, jakože nemohl najít majitel stavení kanystr s benzínem, tak musí být hledaný vězeň? Strouhal dostane ránu lopatou do hlavy, že by se probral tak za týden, a to kdoví jestli, ale zraněné má koleno, nikoli hlavu. Je zpočátku držen na statku, ale kupodivu není svázán a může v klidu ze stavení odejít. Zachránci z Prahy jsou 5 minut od statku, když Ježková začíná kopat, tedy za 5 minut tato křehule vykopala slušný hrob, dobrá práce. A ten advokát (odkopnutý manžel Ježkové) s pistolí se tam zjevil jako proč, co ten měl za zájem jezdit na statek s pistolí. Snad je taková práce policie jen v hloupých nováckých kriminálkách, a ne ve skutečnosti. Ty epizody jsou strašně, ale strašně odfláknuté. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sny o Zanzibaru s příměsí východních příslib(lbc)ů. Scenárista tentokrát po(u)žil osvědčený vzorec amerických týmových krimi seriálů, v němž se oddílový vedoucí ocitá v úzkých kdesi daleko od svých podřízených kolegů, neřkuli jde mu přímo o život. Neohrožený major Strouhal zvaný Josef se kdesi u Benešova konfrontuje s uprchlým trestancem, co si z uloženého třináctiletého trestu odkroutil už celých osm let a který budí hrůzu už svým jménem - Jarmil Tomášek. Místo jejich "schůzky" je zpustlý statek, kde je i pohřben dávný hrůzný zločin, ze všech zločinů ten nejhroznější, neb zlý muž je otcovrah. Pravda, během setkání přilehlých i odvrácených stran zákona vyjdou najevo indicie, které nasvědčují, že muž je nevinný a vraždu má na svědomí jeho sestra, nyní zámožná podnikatelka s nemovitostmi. Ale abychom napětím nepraskli, vyráží na scénu třetí ze sourozenců, mentálně postižený Bóža, co uhrane srdce, mozek i játrové fleky všech citlivých diváků, kteří od dob Jánose Bána neviděli lépe zahraného dementa. Vsuvky, kdy se po stodole prohání na vypůjčeném Strouhalově kole a následně v zaparkovaném autě simuluje jízdu, za mohutného kolébání karosérií a doprovodných zvuků opatřených bratrem, který na něm lpí, patří k vrcholným článkům tasemnice, co leze scenáristovi ze všech tělesných dutin. Divák již nežasne, když úder lopatou (pro)vedený do hlavy majora nepostihl lebeční oblast, nýbrž podkolenní jamku. Netáže se, kde nechal maskér své náčiní, když úder pistolí do majorova úsměvu nezanechá fasádu poškozenou, jen jakýsi soplovitý útvar se táhne pod jednou z nozder nebohého výletníka. Trojice jeho podřízených dlouhodobě plní funkci úžasně myšlenkově a dedukcí obdařených jedinců, kteří již větří stopu, ovšem až Hána přejde z barvy hlasu Křemílka do Rákosníčka, tak teprve Kajnarová se Štáfkem vyrážejí do terénu. Tahle epizoda má na to stát se úplně nejspeciálnější ze všech, neb šéf ve smrtícím ohrožení a ke všemu nejhoršímu spoutaný na rukou, to je věc, která by zacloumala i s týmem policejního rady Vacátka a pražský pitaval by se z malého musel rozrůst na velký, aby vůbec mohl rozdýchat tu tvůrčí troufalost...obsadit Jitku Ježkovou do záporné role. Ano, je to síla. 3/10 ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

X-tá variace na všechny americké filmy a díly seriálů "magor unese jednoho z poldů a drží ho ve stodole", převedená do Benešovska a s postavami, které se chovají víc americky než česky. Pro dámy u obrazovek roztomiloučký debilní bratříček, aby ho mohli litovat a přát mu ten Zanzibar. A nakonec ani nevím, kdo byl vrah - ten vyšinutý bratr, nebo jejich sestřička? Bratr zná místo, kde je zakopán otec, jen proto, že ho zakopal sám, nebo že viděl sestřičku? Diváku, domysli si to sám, tvůrci se v závěru museli víc věnovat ošetřovanému majorovi. Btw, Jitka Ježková v záporné roli, zajímavá změna. :-) ()

dyfur odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

.......príbeh akých bolo X  v TV ....zajatý kriminalista ako rukojemník....ale tu mňa rozosmialo: šéf pražskej kriminálky ma staré auto....ok...ale nefunguje ukazovateľ spotreby pohonných hmôt...ani orientačne nevie koľko prešiel km....ostane nasuchu....a bandasku v kufru  má prázdnu....to ma v hlave ozaj nasrané???.....a potom ide pre -asi benzín do chalupy-kúpi ho tam...ale ....vráti sa prečo? no aby dostal s lopatou po hlave......tak asi tak....skôr úsmev - žiaľ škodoradostný.... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama