Reklama

Reklama

Česká rapsodie

  • angličtina Bohemian Rhapsody
všechny plakáty
Drama / Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1969, 17 min

Režie:

Vojtěch Jasný

Obsahy(1)

Teskná báseň beze slov, melancholické obrazy lidí a krajiny, žalm za okupované Československo. (oficiální text distributora)

Recenze (4)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dříve, než upadl v nemilost režimu, dostal Vojtěch Jasný zakázku vytvořit krátký film pro výstavu Expo, která se v roce 1970 konala v japonské Ósace. Z každého záběru je cítit vlastenecká zanícenost a bezmezná láska k českému národu, ale mám-li být upřímný – i přes krátkou stopáž mě tahleta (hyper)intelektuální montáž v kině pekelně nudila. Byť nutno uznat, že lepší vizitku jsme světu ukázat nemohli. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejkrásnější a nejpůsobivější výron českého vlastenectví a lásky k české zemi. Vojtěch Jasný se loučí a dává sbohem. Filmová báseň, jež je příliš krátká, ale zcela odzbrojující. To samozřejmě píši jako Čech, pro cizince se jedná "pouze" o výpověď o lásce k vlasti, absentující na nám běžné konotace. ()

Zajímavosti (3)

  • Snímka vznikol ako zákazka pre svetovú výstavu v japonskej Osake a v domácom prostredí ho takmer nikto nepoznal. (Raccoon.city)
  • Dokument nebol po natočení vpustený do kín, ale bol uvedený až v roku 1996. Bez toho, aby vzbudil väčšiu pozornosť. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama