Reklama

Reklama

Americký samuraj

  • Česko Aréna samurajů (více)

Obsahy(1)

Andrew vyrůstal v Japonsku v domě samurajského mistra. Spolu s nevlastním bratrem se u otce učili starobylému bojovému umění, ale později se jejich cesty rozešly, protože Kenjiro se dostal na šikmou plochu. Když otec odevzdá tradiční rodinný meč Andrewovi, jeho bratr se přidá k yakuze a odejde. Později se Andrew rozhodne bratra najít a vyřešit staré spory, ale dojde mezi nimi ke konfliktu, a oba se ocitnou v nemilosrdném souboji. Ten je dovede až do turecké bojové arény, ve které bojovníci z celého světa bojují souboje na život a na smrt. Kdo z nich přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Typická a jedna z nejlepších arénovek, všechno kolem vem čert, protože je to stejně tak trapný jako Bradleyho herectví! Povídačka o vítězství nad vlastní bolestí je možná inspirativní, ale sotva kdy bude fungovat (zkuste kdyžtak poprosit kámoše, aby vás střelil třeba do nohy a pak ať Vám pořád dokola recituje: "Musíš se povznést nad bolest smrtelníků, nesmíš dovolit, aby Tě slabost zbavila Tvé vnitřní síly..." Pravděpodobně předtím než omdlíte, ho pošlete někam jinam, než kam by chtěl jet na dovolenou...) Příběh je stupidně primitivní, takže jediné, co film drží nad vodou, jsou arénové souboje - ty jsou totiž výborné! Spousta rozličných bojovníků, spousta různých zbraní, hromada usekaných částí těl, mnoho mrtvých. Finální duel je ale velké zklamání, nevidíme z něj vůbec nic, pouze se střídají záběry na ruce a na herce - hrůza! Všechny ostatní souboje jsou natočené velmi umě, občas zpomalované, což zde není rozhodně na škodu... Snímek obsahuje chyby (Sing-ji si vesele dál skáče a mává mačetou v tréninkové místnosti, ačkoliv byl před několika minutami zabit Phan-Xuem), trochu atmosféry snímku dodává samurajská výzdoba a hlas Johna Fujioky... Mark Dacascos v roli zabijáka Kenjira je elegantní a rozhodně lepší než David Bradley, který si zahrál novináře Andrewa Collinse... A pro Ty z Vás, kteří jste tu noví a tuhle arénovku jste neviděli, opakuji arénová pravidla: "Žádná nejsou!" 50% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Sam Firstenberg je polsky zyd, natocil spolu s Dudikoffom American Ninja a tusim este Silu Pomsty. No ako reziser je to len rutiner, ale zrucny. Tuna Firstenberg nema Dudikoffa, ale Dacascosa ako zaporaka a akehosi Bradleyho ako Dobraka. Herecke vykony nech necaka nik, Firstenberg nie je Welles a nikto tu hrat ani nevie. Na to ale sere pes, teda pardon, mne to zase uslo, a chcel som napisat ze som nad to povzneseny. Proste akcna krvava rubanica, obcas sa to da pustit . 54 % ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je béčko jak vyšité. Bradley je tu dušínovský Američan, který ví všechno ze všech nejlíp, vypráská všechny Japonce i Číňany dohromady a navíc má pořád načesané háro, proti němu stojí (naštěstí) charismatický záporák Marc Dacascos (s namalovanýma očníma linkama, aby vypadal jako Japonec) a všude kolem jsou papundeklové kulisy a spousta neschopných kulturistů, snažících se o jakousi parodii na bojové umění. Bitky jsou sice celkem fajn (vzduchem létají ruce a hlavy), ale bojovníci působí jako neskutečná parodie sama sebe (jen dokonce vypadá jako barbar Conan!!!) a občas si připadáte, jako by někdo nahnal fitko na karneval. Nejhůř ale dopadl závěrečný souboj, který probíhá stylem - záběr na Dacascosův ksich, záběr na meče ve vzduchu, záběr na Bradleyho v modrém kimoně, záběr na meče, záběr na Dacascosův ksicht, záběr na meče, záběr na Bradleyho v černém?!?! kimoně, záběr na meče... No, co na to říct? Žádný oscarový film to rozhodně není, ale na druhou stranu se u toho člověk aspoň slušně pobaví a ztraceného času určitě litovat nebude. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mark Dacascos ten zlý, David Bradley ten dobrý. Samurajský mistr nezvolí dědicem tradičního rodinného meče svého skutečného syna, který se dle očekávání pořádně naštve a přidá se k yakuze. Nevlastní americký bratr ctící ty správné hodnoty ale bude muset ještě o katanu pořádně zabojovat. Bojuje také divák, aby se nenechal otrávit primitivním dějem. Ten vytlačují poměrně zdařilé souboje v zaměnitelném aranžmá, nicméně Firstenbergův (první dva díly Amerického ninjy) Americký samuraj kromě klasického kopání a bušení pěstmi nabízí napichování a sekání různých částí těla dokonale ostrou ocelí, čímž se liší od veskrze infantilních arénovek. Příjemné dvě hvězdy.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Bitkársky film, ktorý sa zvrhne na súboje v aréne. Čo na tom môže byť zlé? Veľa vecí... AMERICKÝ NINJA je klasika a veľa veci mu prepáčim, tentoraz to však režisér nezvládol už výberom scenára. Hneď na začiatku je nahodený konflikt a každý už len čaká na finálny súboj. A je to dlhé čakanie so zaťatými zubami. A to finále tiež nestojí za veľa. David Bradley bol kedysi pojmom, ale nikdy sa nestal ikonou kôli svojej nevýraznosti. Dacascos je síce výrazný ale keďže je zlý, zlý a zlý, pohľad na jeho vypúlené oči je celkom zábavný. Nudná erotická scéna vystihuje celý film... Čo sa týka gore efektov - kvitujem roztomilú krvavosť a odpornosť... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je Drew (David Bradley) postřelen do břicha, v dalších fázích filmu nemá ovšem jizvu po kulce. (Vengeance6)
  • Herec John Fujioka zde hraje mistra hlavního hrdiny Drewa (David Bradley), podobně jako ve filmu Americký ninja (1985). (mzss1)

Reklama

Reklama