Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (302)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tady funguje nostalgie jak mamut. Vzpomínám na ty časy, kdy tyhle akční bé frky byli doslova šlágrem piratských VHS. Osobně trošku nechápu, proč se Míša Dudikoff vytratil s akčního povědomý. Nemyslím si, že by na tom byl akčně hůř než jeho známější kolegové JCVD nebo třeba Dolph Lundgren, jestli nebyl tak ambiciozní a vytrvalej při pobíhání za producentama a nebo jeho agent stál za hovno, těžko říct. Mrzí mě, že si na něj Sly nevzpoměl při castingu na svůj projekt "rádoby 80léta" Postradatelní, protože ať to je jak chce, Míša je akční iknou akce 80.let a právě tady první díl Americkýho nindžáka je kultovní zážitost dávno zašlých časů. Prostý děj, ještě prostější dialogy, ale na druhou stranu dobrý souboje a sympatický nádech naivity a jednoduchosti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušné akční béčko na dobu svého vzniku a tehdejší podmínky, dokonce i Dudikoff něco předvede. Pak tu ještě máme jeden mysteriozní prvek, obraz John a Waynea jako kovboje, který má generál na zdi, a pak kupu nelogičností - například mrtvoly ninjů v tom skladu musely být dobrý důkaz, ale to nikoho nenapadlo; nebo ninjové vypnou proud u budovy vězení, ale mříže se neotevřou atd. A jinak ta holka hraje fakt otřesně. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli je lepší Pomsta nebo tento film. Každopádně má zajímavý příběh, vtipné scény a dobrou vojenskou hudbu. První akčňák, který jsem kdy viděl (tehdy dabováno Alfrédem Strejčkem pro muže a ženským hlasem). Ani dnes jim nepohrdnu...Dudikoff není velký herec, ale to po něm ani nemůžeme chtít. Sluší mu role "chasníků", kteří raději pohrdavě kouknou než řeknou a své schopnosti nedemonstrují není-li to nutné. Z veliké nostalgie dávám 5*, jinak objektivně samozřejmě 3*, max. 3,5*. ()

lioncel

všechny recenze uživatele

stovky probdělých nocí u videa s výbornými i méně zdařilými filmy s technickou kvalitou většinou příšerných kopií s nekvalitním monotoniím dabingem .. jeden z představitelů éry minulé : americký ninja .. jednička ze čtyřdílné série s velmi sympatickým borcem - Michael Dudikoff - je určitě ta nejlepší z celé čtyřky ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou. ** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • V jedné ze scén Joe (Michael Dudikoff) opravuje auto a má špinavé ruce. Poté jej vyzve Jackson (Steve James) k boji, po němž má Joe ruce zcela čisté. (Raziel811)
  • Režisér Sam Firstenberg v jednom z interview uviedol, že Americký Ninja je jedným z jeho dvoch najobľúbenejších filmov (ten druhý je Breakin' 2: Electric Boogaloo), ktoré režíroval - kvôli naivite, skutočnému priateľstvu, láske a mladíckym ideálom, ktoré film obsahuje. (Stefan_M)

Reklama

Reklama