Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Je to jediná časť ( a pritom prvá ), ktorú som videl ako poslednú. Nič to ale nemení na faktu, že patrí až na druhé miesto, tesne za dvojku. Ale dosť čísel. Skôr ako vo svojej dobe, šlo o kultovku na prelome desaťročí a to na VHS, kde si film užil väčšej slávy. A priznajme si, seklo mu to tam viac. Ide totiž o remeselne podradný snímok ( snáď až na pár scén ) a na plátnach kín zrejme pôsobil smiešne. Je to však ohľad za dobou, keď akčné filmy neboli plné prvoplánovanej drámy a depresívnych námetov, ale kryštalicky čistým prístupom k výrazu action movie. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +Michael Dudikoff, akce, děj, postavy -především ten konec byl fakt trapnej, ta ženská byla taky trapná/// Jasně všichni víme jakou ligu hraje Majkl Dudykof. Stejně tak ale Americký ninja patří k tomu nejlepšímu co natočil. Prvních 80 minut filmu bych viděl na 4*, ale pod tíhou bratrova názoru musím ubrat. Ono totiž ten konec je fakt strašnej. Ta akce, ty souboje, ty přestřelky, OMG, jak z nějaké blbé počítačové hry. Ale kašlu na to, jako děckám se nám to líbilo a dneska jsme se u filmu bavili tak trochu na jeho účet, byla to fakt prdel./// Celkem 61%/// ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Těžko říct jestli je lepší Pomsta nebo tento film. Každopádně má zajímavý příběh, vtipné scény a dobrou vojenskou hudbu. První akčňák, který jsem kdy viděl (tehdy dabováno Alfrédem Strejčkem pro muže a ženským hlasem). Ani dnes jim nepohrdnu...Dudikoff není velký herec, ale to po něm ani nemůžeme chtít. Sluší mu role "chasníků", kteří raději pohrdavě kouknou než řeknou a své schopnosti nedemonstrují není-li to nutné. Z veliké nostalgie dávám 5*, jinak objektivně samozřejmě 3*, max. 3,5*. ()

Vampireman 

všechny recenze uživatele

Ermahgerd... Jeden z nejstupidnějších filmů, které jsem v životě viděl. Pořádně se u toho člověk nemůže ani bavit, protože bitky jsou příšerně natočené a vůbec nemají šťávu, natožpak smysl - akčnější byly i v Kosmické vzpouře. Tady, když probíhá bitka, tak vždycky opodál stojí další kupa lidí se samopalama a jenom pozorujou... Michael Dudikoff to moc nezachrání, má furt nudnej pokerface rebela bez příčiny a děsně mě štval, když zabíjel protivníky na jedno ťuknutí pěstí nebo utahovacím klíčem i přes to, že porazil Steva Jamese zahradní hadicí i s kýblem na hlavě a u toho jsem se hypergebil. Neobhájí post ani Nepřemožitelnýho, protože ty ninjové, proti kterým bojuje, jsou jenom levní komparzisti co absolvovali trénink na předělanym dětskym hřišti... Nepříliš guilty pleasure béčko. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)
  • Počas filmu ani raz nezaznie priezvisko hlavnej postavy. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama