Reklama

Reklama

Nový Zéland, země hýřící barvami

(TV film)
  • Francie Nouvelle Zélande
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Výprava za nádhernými scenériemi a nevšední kulturou v jihozápadní části Tichého oceánu. Rozmanitá krajina, kde pohostinnou půdu a zelené pláně zničehonic střídá divoce rozeklané pobřeží. Pláže, pokryté sopečným pískem, a nedaleko od nich nejvyšší vrcholky země, mezi kterými se navíc rozprostírá hustý les, postupně mizící s tím, jak se terén stává hornatější. To vše lze najít a poznávat na Novém Zélandu. Šedesát milionů ovcí na 4,5 milionu obyvatel. Populace s dvojí kulturou, maorskou a evropskou. Nezkrotná vášeň pro adrenalinové sporty a objevování dosud nepoznaných míst. Čeká nás zkrátka zcela unikátní putování za tamními obyvateli a do země plné snových scenérií, hýřících věrnými barvami přírody. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Jedná se o standardní dokument s pěknými záběry a obstojnou informační hodnotou, který občas sráží naprosto dementní střih. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Sice jen dvě hvězdy, ale vlastně jsem zatraceně rád, že podobné dokumenty vypadají takhle. 52 minut na jednu z přírodně nejbohatších zemí světa, přičemž čtvrt hodiny se plácá o Aucklandu, deset minut je v hlavní roli jet boat a na Jižní ostrov jako divák nakouknu až po půl hodině...? To je stejné jako cestovat podle průvodce Lonely Planet. Všechno se nahání do jednoho velkého koryta, díky čemuž je pak na těch nejkrásnějších místech boží klid. Chcete zemi hýřící barvami? Jeďte do podzimní Wanaky. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Nový Zéland aneb další země kde jsem byl prstem po mapě a kam se zřejmě nikdy nepodívám, neboť představa že jsem v letadle skoro 24 hodin je příšerná. Takže nyní z České republiky mohu vzkázat pouze totok, jo máte to tam pěkný. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama