Reklama

Reklama

V malém městě v Massachusetts chtějí čtyři středoškolačky rituálem popřít existenci tajemného Slender Mana. Když však jedna z nich záhadně zmizí, vše nasvědčuje tomu, že je ve skutečnosti jeho poslední obětí... (Falcon)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (277)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Slender man dokáže komunikovat přes smartphone a když se za ním jde na návštěvu do lesa, tak jedině v noci. Tma je prakticky neustále. Ani v domech světlo není. Lustry jako by neexistovaly. Scénář je poměrně dost jednoduchý, strašidelné scény jsou často jen ve snech a spíše abstraktní, které končí probuzením. Podprůměr je cítit na každém rohu od dialogů až po různé události a tak setkání se Slender manem nějak moc děsivé není i přes občas dobrou atmosféru. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela slušné, spíše tedy pro teenagery, možná pro ty zádumčivější, jsou-li mezi tím dnešním stádem s mobily místo zvonců vůbec nějací takoví. I celková podstata a forma, jakou zlo v této podobě zasahuje oběti, může být zprvu odrazující, pokud se k filmu přistupuje už s předsudky, nicméně navzdory všemu jsem si užil velmi dobrou atmosféru, režii i způsob vyprávění, který dospěje k docela originálnímu závěru. A nakonec i ta partička pohledných, vzhledově a rasově vyvážených, kočiček to nesehrála vůbec špatně. [Kino Citadela - Litvínov]. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

No co čekat od filmu který měl vzniknout tak v o 7 let dříve. Slender man už moc lidí v roce 2018 nezajímalo. Proto mě překvapilo že tenhle film vůbec vznikl jako kinofilm. Nicméně režisér White je spíše rutinér a nemá moc talentu. Tady je to dobře vidět, strašně sterilní a nudný film pro teens. Jediné co film zachránilo byl pěkný plakát, luxusní mindfuck trailer a práce s kamerou. Kamera je to co film zachránilo nejvíce. Nájezdy kamer a triky s kamerou byly luxusní. Při tom kameraman toho za sebou moc nemá. Slender man je sympoš a sem tam by z něj mohl jít strach ale to režisér nevyužil. Škoda mholo to být lepší, takhle to je podprůměrný horůrek který si narozdíl od hry nikdo moc nezapamatuje. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Film to má vo svete hororu veľmi náročné. Samotné pustenie sa do mýtickej postavy akou je Slender Man chce poriadnu guráž. Popravde Sylvain White má, pre mňa nedocenený vyprávačský talent a dokáže ponúknuť celkom silným príbehom perfektný vizuál. Ale neviem čo ho to napadlo pustiť sa po cestičkách hororu. Táto subkultúra je tak špecifická, že ju jednoducho nemôže robiť hocikto a tento film je toho príkladom. Efekty boli tak umelé že som sa viac smial ako som sa bál. Herecké výkony, ak sa vôbec dá o nijakých hovoriť boli na veľmi nízkej úrovni. Herci nesympatický a popravde som viac držal palce Slenderákovi ako hlavným protagonistom. A ten záver, jednoducho peklo. Nič sa v podstate nevyriešilo a nič sme sa nedozvedeli. Ak to bol pre vás spoiler, tak sa mi poďakujte že to nemusíte pozerať. Za odvahu stvárniť mytologickú postavu dávam aspoň jednu hviezdu. 19% ()

PavelVanekArt odpad!

všechny recenze uživatele

Urban legendu kolem Slender mana mám rád, hlavně celej projekt Marble Hornets. Ale tady Slender mana vzali, slíbili mu hromadu dětských duší, otočili ho, donutili ho předklonit se a bez nějakých ostychů s ním vymrdali takovým stylem, že i kdejaká anal queen by prosila o shovívavost, protože to se přece takhle nedělá. Všechno, včetně režie, scénáře, herců, stojí za vyliž prdel. Ve filmu z SM udělali mnohem větší a hlubší studnu informací, že by se v ní utopil celej školní autobus a je to akorát na škodu. Kdyby film pojali jako Babadook, kdy zlo není v lesích bez tváře, ale v lidech, tak by udělali líp. Takhle akorát znásilnili novodobou urban legendu, která nemusela mít špatnej film. Ale má ho. Piče. Odpad ()

Galerie (6)

Zajímavosti (9)

  • Slender Man je fiktivní postava, kterou v roce 2009 vytvořil Eric Knudsen (pod pseudonymem Victor Surge), uživatel internetového fóra Something Awful. Je zobrazen jako vyzáblý a nepřirozeně vysoký muž měřící 2-3 metry v černém obleku s prázdným obličejem a chapadlovitýma rukama. V roce 2014 12letí Morgan Geyser a Anissa Weier vylákaly stejně starou Payton Leutner do lesa, kde ji 19x bodly nožem, který si přinesly z domu, protože se o Slendermanovi hodně dočetly na výše uvedeném fóru a chtěly se mu tímto činem zalíbit. Údajně jim to nařídil, jinak by prý ublížil jejich rodinám. [Zdroj: Wikipedia.cz] (Duoscop)
  • Příjmení Hallie (Julia Goldani Telles) je ve filmu Knudsen, což je ve skutečnosti příjmení tvůrce postavy Slender Mana, Erica Knudsena. (NiWi)
  • Film obsahuje několik potitulkových scén. (Duoscop)

Související novinky

Youtubeový horor míří na velká plátna

Youtubeový horor míří na velká plátna

08.02.2023

Studio A24, spoluautor Stranger Things Shawn Levy a produkční společnost Atomic Monster Jamese Wana nyní spojí síly, aby přivedli na velká plátna populární youtubeovou hororovou sérii zvanou The… (více)

Reklama

Reklama