Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parodie na KUNG - FU filmy, jaká tu ještě nebyla! Autoři sestříhali dohromady dva hongkongské bojové filmy a nově natočené scény s novými postavami a dialogy. Původní postavy tak říkají úplně jiné věci a vás čeká skutečně pořádná zábava! Film Kung prásk smrtonosná smrt nepostrádá typický scénář - legendární válečník, zvaný "Vyvolený", chce pomstít SMRT své rodiny, a tak se vydává na cestu přes celou zemi, aby našel vraha. Nechybí ani pořádná akce a neuvěřitelné efekty. Vše je ale trochu jinak - a vás nepřejde smích od samého začátku až do úplného konce! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedie či plnohodnotná parodie je Kung Prásk totální amatérské béčko dabované celé jedním člověkem, s naprosto nekvalitní kamerou, infantilními dabovanými rozhovory a místy až tragicky trapným humorem, ale paradoxně je to vlastně hlavní deviza celého filmu. Když se totiž ani sám nebere vážně, nebere jej vážně ani divák a tohle je úplně dokonalý příklad filmu, u kterého se parta zhulených kámošu dokonale zabaví, ale koukat na tohle s představou seriozní parodie/komedie je sebevražedná mise. Vlastně se sám nemůžu rozhodnout, jestli je to to nejlepší, co jsem viděl, a nebo ta úplně největší pí*ovina, kterou jsem kdy viděl, ale každopádně do všech seriozních kung fu/martial arts asijských filmů se tohle trefuje velmi, velmi přesně, bere si do huby ty nejvíc ikonické momenty celé východní kinematografie a místy jsem se smíchy řezal doslova od srdce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pitomost, která se od jiných neskutečných pitomostí liší tím, že je neskutečnou pitomostí úmyslně, což jí škodí, neboť od úmyslně neskutečné pitomosti by člověk čekal více zábavy než od neúmyslně neskutečné pitomosti. Zpracování je - velice, převelice mírně řečeno - amatérské. Steve Oedekerk ví o natáčení filmů asi tolik, co já o pěstování macešek, není divu, že mu vyklíčil podobný hybrid, označitelný za film v pravém slova smyslu možná tak po dvou litrech fernetu. Z části (z podstatné části) "to" tvoří scény z klasických kung-fu filmů. Scény, které byly bezostyšně ukradené a Oedekerkem brutálně znásilněné. Srandovní dabing vážných filmů je fajn, stačí znát originál a sebeimbecilnější vtípek vás hned pobaví jako máloco. Jenže kolik lidí zná zde zesměšňované kousky? Je pochopitelné, že Asiat mluvící hlasem á la Truman Capote pobaví každého, ale nikdy nemůžete spoléhat pouze na takto přízemní druh humoru. Tedy, můžete, ale pak musíte počítat s označením "vysmahlé hovado bez špetky dobrého vkusu" nebo něco v tom smyslu. Pokud se fajnově ztřískáte a budete vědět, do čeho jdete, možná vás Smrtonosná smrt pobaví, ale uvažte sami, jestli vám to stojí za peníze investované do alkoholu či jiných látek s degenerativními účinky. BTW, kung-fu kráva rulezz!! 35% Zajímavé komentáře: Visáč, lennyd, MRK ()

Reklama

hirnlego 

všechny recenze uživatele

"Mám bradavky jako rumové pralinky." ..... Jeden ze základních kinematografických počinů, které by neměly chybět na žádné gentlemanské domácí akci (dalším je třeba vrcholně vkusný Muži bez zábran). Pouštět samozřejmě s hvězdným dabingem Martina Sobotky, aby se to se soustředěním na "děj" nemuselo přehánět. "Kdo je to?" ------------------------------------------------------- "Já nevim." ()

campix 

všechny recenze uživatele

Neskutečně tupá, ale zároveň skvělá parodie. Navíc jsem zjistil, že nemusím požít žádných omamných látek, abych se u tohoto filmu královsky pobavil. Krátká stopáž, svižný děj a spousta nezapomenutelných momentů, které nahrazují ty citelně slabší. Určitě ne každý dokáže ocenit takovýto film, ale mě Kung prásk především pobavil, rychle utekl a v paměti mi zanechal několik nezapomenutelných scén. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Steve Oedekerk si film zrežíroval a obsadil se do hlavní role. Nevzniklo z toho nic světoborného, protože jako herec nepůsobí až tak zajímavě, ale jako režisér je v komediích dobře etablovaný. Sice nevím, co ho vedlo vzít si na parodickou mušku kung-fu filmy, ale nápad to nebyl nejhorší. Horší bylo jen to provedení. Gagů je ve filmu opravdu pořádná porce, ale těch skutečně vtipných bych napočítal na prstech jedné ruky, ale šlo hlavně o to, kdo je předvádí. Oedekerk měl raději zůstat za kamerou a najít herce, který podá gagy vtipně, protože několik vtipných scén mělo velký potenciál, kdyby si je vzal do parády někdo s hereckým talentem. Pro parodii zvolil odvázané pojetí, pustil se do Jackieho Chana, a pro dobré pochopení mnoha parodovaných scén je také třeba mít něco málo nakoukáno ve "žlutém" žánru, orientovat se v něm, a to především pokud jde o klasické zástupce žánru. V opačném případě totiž hrozí, že se moc nepobavíte, a to byl právě můj případ.  40% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Steve Oedekerk namluvil všechny dabované postavy kromě Whoa. (Dreadd)
  • V závěrečných titulcích běží fiktivní trailer na pokračování filmu, Kung Pow 2 ! Tongue Of Fury, který je však vytvořen z vystříhaných scén. (Lumberjack)
  • Původní scény jsou z filmu Tiger & Crane Fists (1976), režisér Steve Oedekerk jej sestříhal, dotočil nové scény a vytvořil originální a nesouvisející film. (Lumberjack)

Reklama

Reklama