Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po dlhom case pisem komentar aby som vysvetlil svoje hodnotenie. Prve dve serie su velmi dobre, ale jednu hviezdu beriem za ten uplny zaver druhej serie ked to zbytocne zamotali. V jednoduchosti je krasa a nemyslim si ze ten otvoreny koniec je dobra vec. Dobry serial nepotrebuje nekonecne zvraty a nekonecny pocet serii. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE JE ROSTLINA VZKŘÍŠENÍ, KTERÁ OŽIVUJE MRTVÉ…“ /// Sledujeme historickej příběh od pacienta „NULA“, po rozšíření epidemie po téměř celém království. Zombící jsou svižní, nakažený děcka útočí na svoje matky – prostě korejskej důvtip. Nemá cenu to srovnávat s něčím jiným. Vobčas je to blbý, občas trochu napínavý, nijak zvlášť se tady nehraje na charaktery – prostě jen zlej – v pohodě. Když se pustí do silnějších rozmluv, tak bych blil. Překvapilo mě. Že bude další série, páč já bych to utnul. Jakože ukončil už tady. Prostě korunní princ dokázal, že si vládnout zaslouží, vykostí proradnýho hajzla, kterej za všechno může a lid si bude (po odstranění následků katastrofy) žít šťastně až do smrti. Jenže tohle bude až příště. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiks „The Kingdom of the Gods“ neznám. 2.) Prostě zombíci ve středověku. 3.) Thx za titule „Malkivian“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočná multi-žánrová nádhera, ktorá geniálnym spôsobom kombinuje politický thriller, epické historické rozprávanie a zombie survival horor... Je pre mňa takmer neuveriteľné, akým spôsobom dokázali tvorcovia spracovať tému oživlých mŕtvol (ktorých správanie je mimochodom výborne premyslené) na pozadí historických udalostí s tým, že to vyzerá ako keby sa to naozaj mohlo stať – ja som im to zhltol aj s navijakom a užíval som si každú jednu epizódu s tým pocitom, že je to natočené podľa skutočných udalostí (a vôbec mi nevadí, že nie je 😁). Prepracovaná ponurá atmosféra tomu vynikajúcim spôsobom pridáva na kvalite a k tomu ešte tie kulisy! Skoro som z nich odpadol! Všetky do jednej vyzerajú, ako keby reálne boli z danej doby a to isté platí aj o kostýmoch (každá jedna postava je oblečená do historického "dress-codu", dokonca aj zombíci), vďaka ktorým je celý tento seriál tak nesmierne autentický... Potom tu je ešte veľmi sympatické herecké obsadenie, všetkým ich výkonom som absolútne veril, svoje postavy zahrali bezchybne a popritom (dopĺňaní parádnym soundtrackom) boli ešte aj mimoriadne cool (nevadí mi, že som si zapamätal iba štyri mená 😀). No, a zostáva tu ešte ten jazyk... Mne osobne ani v najmenšom neprekážal, už v prvých minútach som si naň zvykol a naladil som sa na ich vlnu, ale tiež je pravdou aj to, že ak by to bolo v angličtine, hneď by som dal hviezdičku dole, pretože by tam ani trochu nepasovala a dosť by ma vytáčala... Pre zhrnutie, Kingdeom odporúčam úplne každému fanúšikovi zombie tematiky a s čistým svedomím mu môžem dať 9 kráľovských palácov z 10, pretože som naozaj spokojný. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pořád úplně nechápu, jak je možné, že v téže době vznikly v Koreji dva takřka úplně stejné projekty, tedy tento seriál pro Netflix a pak snímek Changgowl. Podobné jsou si tak moc, že patrně musí adaptovat stejnou předlohu, ale i tak je to divné. Stejně jako takřka totožné jméno jejich režisérů :D Každopádně Netflix vede. Nad svým filmovým konkurentem Kingdom vítězí díky lépe prokresleným a sympatičtějším postavám a přehledněji odvyprávěnému ději. Řemeslná stránka je bezchybná, scenérie korejské přírody i starých paláců jsou nasnímány přímo překrásně, a když dojde na zombie akci, nelze si stěžovat na nic. První polovinu třetí epizody považuju za jednu z nejlepších filmových zombie sekvencí, co jsem viděl. Celou dobu jsem se těšil na šestou epizodu a říkal si, jaké to asi bude maso, on ale místo zombie řežby přišel spíše děj posunující díl s několika zajímavými zvraty. Takže asi nezbývá, než se těšit na druhou sérii. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama