Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chung Lee (Bin Hyeon) je Čosonským princem, který byl unesen do říše Čching. Rád pije, smiluje se a hraje hazardní hry. Je také výborným šermířem. Jeho starší bratr Young Lee (Tae-woo Kim) nastoupí na trůn a přivede Chunga zpět do Čosonu. Vrací se po více než 10 letech a brzy je nucen postavit se monstrům, které řádí v noci. (mikki089)

(více)

Recenze (28)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Producenti Train to Busan servírují historický horor, kde Čínská Dynastie bude čelit agresivním Zombie. Rozhodně velmi originální počin, jak je u Korejců zvykem, který je vizuálně propracovaný, herecky působivý ( Elita ve složení Bin- Hyeon a Jang Dong-Gun válí opět) a samotná akce je velmi fajn, zombie mají supr masky. je to slušně napínavé, lehce krvavé a hlav ulítne dostatek. Jediný problém je v tom, že film je především historický film, takže se zaměřuje i na problémy tehdejší doby, což né každého může bavit, ale mně to nevadilo, protože jsem v Asii už zběhlý. 70% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vaším zločinom je ničnerobenie.“ Ak sa vám páčil (o rok mladší) netflixácky seriál Kingdom, mali by ste byť spokojní. Aj vo filme ide o krvavý boj o trón skombinovaný so zombies nákazou. Seriál a film sú si veľmi podobní nielen scenárom a postavami (nechýba vtipný hrdinov poskok), ale i vizuálom (kostýmy, výprava, rekvizity). Rozdiel je najmä v tom, že vo filme je priestor odohrávania obmedzený na menšie miesto, nie na celú krajinu. Seriál ma každopádne bavil o jednu (štvrtú) hviezdu viac. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu vím, že zombíci jsou to poslední, co by mě ve filmech přitahovalo. A tak, když už jim dám náhodou šanci, musí to mít pořádný důvod. Tady jím je Hyun Bin. A přestože mě on bavil, a bavilo mě dostat k němu ještě dalšího svého oblíbence, film zůstává o ničem. Takových krásných, akčních, zajímavě až geniálně napsaných historických příběhů jsem viděla, že tak nějak nevidím důvod, proč by se mi měl líbit tenhle. Je v podstatě bez nápadu, bez překvapení, vytvořený zřejmě pouze s jediným úmyslem... zombíci v paláci, to je nápad! Pro mě ale dost suchej. 2,5* ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zkoušet zombie apocalypsu v prostředí středověké Koreje se zdálo jako fajn nápad, ale opak je pravdou. Hyeon Bin jako vždy výborný, jeho herecké i akční schopnosti baví, jenže když ten film je tak strašně nablblý scénaristicky jako béčko/céčko, navzdory hvězdnému obsazení. Navíc je to šíleně repetitivní a zábavy relativně málo kromě první třetiny, fakt zklamání, Bin by měl dávat bacha na to, co za projekty si vybírá. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Není to moje parketa, prostě ne. Tam, kde jsem se měla bát, jsem se smála. Hyun Bin mi připomněl Arnieho nejlepší časy, kdy sám zvládl více než stonásobnou přesilu a konec byl korejsky patetický. Asi nepochopím, proč tolik špičkových herců vezme roli v podobném filmu. A že jich tady bylo. Pro mě rozhodně nejslabší korejský snímek, který jsem v poslední době viděla. Jednou stačilo. Titulky. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Miešanie žánrov je módny trend, v tomto prípade zombie-horor s historickým filmom a nie je známe, prečo si tvorcovia takto navyšovali rozpočet, lebo v kvalite to nie je vidieť. Masky, triky a kostýmy sú však dobré. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Divím se, že žádní historici se o téhle velezajímavé kapitole korejských dějin vůbec nezmiňují. Tahle zombie epizoda je totiž z dlouhého období vlády dynastie Čoson rozhodně ta nejzajímavější událost. A dobře zfilmovaná. Žádné složité politizování, žádná otravná psychologizace postav, žádná zbytečná scénáristická vata, ale ze tří čtvrtin poctivá středověká výpravná řežba, tak to mám rád. Taky se mi líbilo lehce vampyristické pojetí zombií, kterým škodilo Slunce a které naopak ožívaly po soumraku. Zajímavé bylo i pojetí hlavního antihrdiny, protože on vlastně nebyl žádný klasický zlý záporák, ale především korejský vlastenec, snažící se svou zemi vymanit z čínského vlivu. Obešel bych se ovšem bez "komické" postavy eunucha i bez občasného zbytečného patosu, třeba v samotném závěru. // Jinak pro milovníky seriálů je tu https://www.csfd.cz/film/495787-kralovstvi-zombie/komentare/; stejná látka, stejnojmenný (ne totožný) režisér, mnohem působivější vizuál, vážnější atmosféra, celkově dospělejší dojem. Ale já osobně mám k vyumělkovaně natahovaným seriálům docela odpor, takže mnohem radši zkouknu méně kvalitní celovečerák. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Na to, že se vlastně jedná o obyčejnou zombie rubačku, to bylo neúměrně dlouhé. Nějaký příběh tu sice byl, ale ta rádoby politická linka prosvištěla mimo mě. Nicméně to je možná tím, že korejská či čínská historie mi nic moc neříkají. Pokud došlo na rvačky s nemrtvými, tak se bylo zpočátku na co dívat, ale i to začalo být časem monotónní. Navíc to, jak hlavní hrdina procházel zástupy zombíků jako nůž máslem, mi začalo lézt trochu na nervy. Alespoň že masky byly na úrovni. Kouknout se na to dá, ale že bych nějak jásal, to říct nemůžu. Každopádně nebylo by vůbec od věci investovat nějaký peníz do něčeho podobného v našich resp. evropských či hollywoodských podmínkách. Třeba Křížové výpravy řízlé zombie hororem by nemusely být vůbec od věci. 55% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No tato doba a k tomu hladní demo ni, áno démoni, lebo v tejto dobe ešte zombie nepoznali. Vyzeralo to celkom super, ale to rozhodne nebolo, lebo niekde milí moji nastala chyba, či v scenári alebo v réžii a to naozaj zásadná. Masky super, pol filmu taký tak ale potom prišla scéna, kde zlý chlapec bol jeden z démonov a ten sa netvaril kislo a nepritomne, ten to tam rubal mečom ci viedol démonov k dalšim krokom. A tu sa naskytla otázka, prečo? Bol sviňa ako človek a prečo ho hned urobiť super sviňou i ako zombie? Pardon démona? Gore efektov neúrekom, masky celkom super i ta vybíjaná, len tie lietajúce postavy na motívy tiger a drak som naozaj vidieť nepotreboval. Je to za 2* viac si tento film nezaslúži i keď sa tváril silno megalomansky. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to ještě přišlo jakš takš zajímavé (navzdory tomu, že středověká korea mě, narozdíl třeba od japonska, vůbec nerajcuje).. postupem času se z toho ale začala stávat čím dál tím více ubíjející pruda a ke konci už jsem netrpělivě odpočítával minuty do konce.. Monotónní děj, patos devalvovaný tak, že naprosto ztrácí sílu, nekonečné protahování každé druhé scény, atd.. Mix tohodle všeho z toho dělá neukoukatelnou záležitost (a to už jsem korejskou kinematografií ostřílenej ).. Jsem zvědavý jak se s víceméně stejným tématem popere netflixovský Kingdom. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Já bych to neviděl vůbec nějak černě, ba právě naopak ... Je tedy pravda, že Zombie téma osobně beru vždy spíše jen jako povedenou, nebo trapně odbytou taškařici .. ovšem zde, to zcela originální a velmi zdařilé využití zombíků v rámci akce zneužití moci veřejného činitele .. Celý ten nápad se mi moc líbil .. fíííha, dost dobrý .. u mě tedy spokojenost. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Rampant...aneb seriál Kingdom stažený do dvou hodin od producentů filmu Train to Busan. Samozřejmě jsem se k tomu dostala přes Kingdom. A samozřejmě jsem neodolala zjistit, proč má Rampant tady jenom 61%. Všechny ingredience na papíru totiž vypadají dobře. A jak to dopadlo v realitě filmu? Vlastně docela dobře. Vzhledem k tomu, že tady "pokročení nákazy" trvá poměrně dlouho, lze s tím pracovat v rámci prosazení politických intrik hodně dobře. A že ty tady jedou ve velkém! To je hlavní důvod, proč to funguje tak dobře. A potom je už pouze otázkou správných rozhodnutí, a co udělá navrátivší se princ, když je tak snadné si spočítat, že tohle je vlastně jenom forma převratu. Přestože se původně vrátit pouze z jednoho konkrétního důvodu. A funguje to všechno spolu dobře. V rámci formátu, myslím. Přece jen, je to film, a musí stačit jenom dvě hodiny, takže to není rozsáhlé v rámci pozadí nákazy, prostě kous a už se to šíří a ani se nepodíváme na víc lokací. Ale jenom na jednu vesnici a zbytek se jede v královském paláci. Určitě se nejedná o žádnou hlubokou sondu. Ale jako "historický akční zombie film" to funkční je. A to je hlavní. Hodně povedená poslední akční třetina potěšila, protože v polovině se to trochu táhlo. Ale jenom trochu, takže 4,5/5 :) ()

Wade 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě Asie tak jak ji znám mix všeho, který nakonec dá dohromady přece jen dobrý film. Changgowl je rozhodně dobrý film. Jakmile je na řadě akce a sekání zombie je to paráda podpořená super maskami a mě dost zaujala i hudba. Celkově mě znovu sednul ten mix historického filmu a zombie. Za mě silné 3* a nebýt té délky 2 hodin byly by to i 4*. 68% ---- 6/10 IMDb ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Train to Busan sa mi páčil a keď som zaregistroval ďalší kórejský zombie film od rovnakých tvorcov, neváhal som ani minútu. Tentokrát sa zombie nákaza rozpúta v stredovekej Kórei, kde sa vládne intrigami a mečom. Rampant je vizuálne zaujímavý a páčilo sa mi, že sa nevyhýba ani dôkladnému historickému pozadiu. Zombie sú tu teda relatívne dlho len na okraji záujmu a oveľa viac zúri boj o trón. Nákaza však graduje a vďaka skvelej choreografii vyzerá boj so zombíkmi naozaj efektne. Je ale nutné poznamenať, že film trpí všetkými neduhmi kinematografie z tohto kútu sveta. Konkrétne napríklad prehnaným pátosom a hádkami o to, kto sa obetuje prvý. V trochu zostrihanej verzii (lebo 129 minút je fakt veľa) by to mohlo byť ešte svižnejšie a prístupnejšie aj širším masám. Celkovo ale tento film hodnotím pozitívne. 70% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Nejvíc do historie jsem viděl snad zombie v období Divokého západu, takže kousající potvory ve středověku považuju za originální námět. Akce vůbec není zlá, meče a luky jsou něco jiného než střílet je pěkně zdálky, tady je všechno pěkně tělo na tělo. Sice se to typicky asijsky vleče a je tam dost patetické vaty, ale je to solidní věc, pravda spíš pro fanoušky žánru nebo asijských filmů. Já jsem obojí, takže za mě dobrý. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Skvelý braček Moolgwoe-ho, rovnaká výprava, resp. rovnaké kulisy aj skutočné reálie, podobná doba a netradičný námet, v jednom z dvojice to bola morová príšera, tu sú to Zombie. Potešilo. Lepšie ako Moolgwoe. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik skvelého Kingdeom som sa konečne dostal aj k tomuto a som nadmieru spokojný. Je to v podstate to isté, palácové intrigy, boj o moc a do toho nákaza v podobe brutálnej zombie režby. Postavy sympatické, zápletka výborná a efektami to nemá chybu. Soundtrack tak isto výborný a ja som sa nadmieru bavil. Začiatok pomalší ale potom sa seká hlava nehlava a 2 hodiny utečú ako voda. Seriál ma baví viacej a potvrdzuje, že na film je toho na rozprávanie príliš veľa. Epické finále a korunný princ vs 1000 zombie je pastva pre oči. U mňa nepochybne za plný. ()

Reklama

Reklama