Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Výborná kombinace zběsilého nekompromisního zombie survivalu a palácových intrik. Po celou dobu to má skvělé tempo, informace jsou divákovi dávkovány napříč celou sérií, což udržuje napětí až do konce a ani závěr vše zdaleka nevyřeší a vytasí ještě pár hezkých trumfů. Naplno je využito také exotické prostředí středověké Koreje, jak její přírodní krásy či architektura, tak i zvyky a obyčeje té doby. Akční sekvence se zombie (jejichž původ i chování je tady taky díky několika maličkostem překvapivě inovativní, alespoň když to srovnám s další filmovou a seriálovou tvorbou) jsou zběsilé a nelítostné a dojde i na parádní souboje mezi lidskými oponenty. Kameře ani střihu nemám co vytknout, zážitek většinou jenom umocňovaly. Stejně jako soundtrack. A tentokrát se dokonce téměř neukázal hlavní nešvar korejské tvorby - přehnaná melodramatičnost a patetické scény. Přesto si člověk chvíli na specifický herecký projev musí chvíli zvykat, ale nějak ty občasné (pro oko západního člověka) přehnané výlevy emocí do tohoto období docela seděly. Herecké výkony všech hlavních představitelů byly dostačující, ačkoliv většina postav přes zajímavý děj působila docela šablonovitě. To ale spíše jen taková malá výhrada, druhou sezónu bych si dal hned teď. Silné 4/5. ()

Dakken 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa veľmi podarilo. Naložený, historický zombie seriál z prostredia Kórei v ktorom nechýbajú intrigy a politikárčenie. Nádherná kórejská príroda, veľa parádnych scén a scenérii. Keď som o tom seriály čítal, úplne som si to predstaviť nevedel, ale bez všetkého je to minimálne najlepší zombie seriál so sympatickými postavami, prepracovaním dejom, ktorý je natočený s citom a krásnou historickou kultúrou. Snáď seriál obnovia pre 3 sériu inak by to bola veľká škoda. ()

Reklama

PROROK14 

všechny recenze uživatele

Po dlhom case pisem komentar aby som vysvetlil svoje hodnotenie. Prve dve serie su velmi dobre, ale jednu hviezdu beriem za ten uplny zaver druhej serie ked to zbytocne zamotali. V jednoduchosti je krasa a nemyslim si ze ten otvoreny koniec je dobra vec. Dobry serial nepotrebuje nekonecne zvraty a nekonecny pocet serii. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kórejci už mnohokrát dokázali, že to so zombíkmi vedia. Tento seriál je veľmi zručne natočený a navyše krásne vyvážený, pretože našťastie nikoho nenapadlo naťahovať to na 10-12 častí v jednej sérii. Tých 6 epizód v jednej sérii je fajn, presne toľko, koľko treba. Veľmi dobre premiešané žánre horor-akčný-historický, funguje to dokonale. Jediné, čo mi kazilo zážitok je to nešťastné kórejské herectvo, hlavne v napínavých scénach, presne tam, kde by sa iný tváril smrteľne vážne. Schválne si všimnite ako hrajú strach, či už je to strach pred zombíkom či panovníkom, je to až trápne, možno to mal byť vtipný prvok, ale nefunguje to. Vážnejšie uchopenie by možno znamenalo plný počet hviezd, takto "len" silné štyri. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Seriál s letos zatím největším rozpočtem, komparsem, a nejštědřejšími kulisami (neskutečná příroda), vedle kterého se ta nudná dementní trapárna se zombíkama od AMC může jen zahanbeně krčit v koutě. V Jižní Koree milují Pána Prstenů a comicsové The Walking Dead, a rozhodli se to skrze Netflix dát zatraceně hlasitě najevo. Ten šílený twist a monstrózní cliffhanger v poslední epizodě, to bude horší než čekání na finální sezónu Hry o trůny... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)
  • S ústřední mužskou rolí seriálu, vycházejícím z jihokorejské manhwy 'Country Of God' (신의 나라), bylo zprvu spojováno jméno jihokorejského herce Joong-ki Song, který ale nabídku seriálových tvůrců z blíže nespecifikovaného důvodu odmítl. V roli seriálového korunního prince se tak objevuje herec Ji-hoon Jo. Ten se tak v případě seriálového úspěchu objeví ve všech třech avizovaných sériích. (Conspi)
  • Natočit každou epizodu stálo více než 1,78 milionu amerických dolarů. (MeanWhile)

Reklama

Reklama