Reklama

Reklama

Království zombie

(seriál)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Královstvím se šíří podivné zvěsti o nemocném králi a korunní princ se stává jedinou nadějí lidu v boji proti záhadné chorobě, která zemi pomalu zachvacuje. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (127)

VaHo 

všechny recenze uživatele

Bez toho, že bych si o tom něco četl, jsem si na doporučení pustil první díl; myslel jsem si, že to bude jen nějaká kostýmní asijská historická dobovka. No, spletl jsem se... Tahle kombinace hororu, feudální Koreji, občasné komedie a válečného filmu je strašně zvláštní. Společně s čistým a krásným obrazem, exotickým prostředím a tasenými meči to působí jako živá voda. Jediný problém je, že zatím není druhá řada. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl býval řekl, že spojení historie a zombíků bude takhle skvěle fungovat. Klobouk dolů nejen před zajímavým scénářem, který kombinuje politické intriky s šířící se nákazou, ale především před kaskadéry a trikovými specialisty, protože během některých momentů jsem měl o kaskadéry opravdu strach, pár úmrtí vypadalo velmi naturalisticky. Masky sice nejsou tak působivé jako v Živých mrtvých, ale faktor zábavnosti je úplně někde jinde (v případě Kindgom mnohem výše). ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Seriál nie je ani tak o samotných zombie, ale o mocenských intrigách. A to je asi aj najväčšia chyba seriálu, že nechal sa strhnúť na stranu nepopulárnych opatrení a aj toho, že kto je pri koryte určuje pravidla. Práve tam nastal problém uveriteľnosti a aj toho,  že to celé bolo veľmi prekombinovane. Divák nemal šancu v tej rýchlosti sa prikloniť na stranu dobra či zla, nielenže toho sa tu dialo veľa , ale aj postavy sa tak veľmi menili, že sem-tam z toho bol celkový bordel. Prvá séria bola hlavne o zombie, ale druhá zas riešila prečo sa to cele udialo a hlavne tam bol boj o moc tak nezaujímavý, že celý slušný zombie príbeh pochovalo pod nánosom vaty. Ako som prvú sériu žral, tak druhu som ledva dopozeral a ten koniec, ten koniec.... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc "Korejská Hra o Trůny", než jen "zombie řezničina ze středověku". Úvodní dva díly svým úvodem do prostředí a postav nudí, ale jak se odbyde tento "nutný" základ i s už ohraným originem nemrtvých monster - a ty se změní z jednotek kusů na armádu - tak se rozjíždí kvalitní fantasy orgie. Které i na ty politické pletichy aristokracie, velké bitvy pěšáků, a osobní dramata pár hlavních postav nahlíží hodně neokoukaným asijským způsobem. A velkou výhodou je že na rozdíl od Hry o Trůny je hlavní příběh dokončený už po dvanácti dílech. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kingdom je skvelá jazda. Pôsobivý boj o kráľovský trón vo Feudálnom Japonsku na pozadí čerstvo prebiehajúcej desivej zombies nákazy. Nikto si nemôže byť istý prežitím, ani dôležité postavy. Parádny vizuál (od výpravy cez kostýmy atď.) po sympatický kasting a pôsobivé bojové scény. Niektoré epizódy možnože veľmi mierne nudia, ale fakt ide len o symbolické množstvo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Seriál je adaptací webového komiksu „Království bohů“, jehož autorem je Kim Eun-hee a kreslířem Yang Kyung-il. (HanzoBureshi)
  • Dongnae, město, kde poprvé propukl zombie mor, je staré jméno pro Busan. Ironií osudu byl Busan nejbezpečnějším místem v Koreji v dalším korejském zombie filmu, Vlak do Pusanu z roku 2016. (HanzoBureshi)
  • Původně byla plánována jenom osmidílná série, ale když měla interní premiéra dobré ohlasy, byla zredukována na šestidílnou sérii a změněna na sezónní systém a byla potvrzena výroba 2. série. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama