Reklama

Reklama

Boj o budoucnost

  • Hongkong Ming ri zhan ji (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Po dopadu meteoritu, který na Zemi přinesl zkázonosnou rostlinu, má sebevražedné komando na záchranu postapokalyptického města před úplným zničením sotva pár hodin. (Netflix)

Recenze (34)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Tak tu si teda Hong Kong vylámali zuby viac ako by bolo prípustné. Určité veci, CGI či praktické efekty boli na neskutočne širokej stupnici kvality, od viac ako slušných záberov až po neskutočne "videoherné". Druhá vec, že film bol naozaj mix všetkého, dostali sme "príšerky", dostali sme vraždiace rastliny, dostali sme robotické boje, dostali sme hand-to-hand combat scény, aj futuristické zbrane, dostali sme akciu na vlastných nohách, aj automobilovo-robotickú naháňačku, dostali sme prvky drámy, exo-obleky atď. atď. Z každého rožka troška, ale v skutočnosti to bol doslova neporiadok a scenár mal až posledné miesto a logika sa množstve scén doslova vyhýbala kilometrovým oblúkom. Škoda toho, lebo som film sledoval takmer tri roky od jeho prvých upútavok a čakal som bohovskú akciu aj kvalitu ála Čističi vesmíru, ale nestalo sa a tak to len zapadne po boku ostatných "nedopečených" akčných flákov. Pritom to malo na ďaleko viac, len sa tvorcovia evidentne nevedeli rozhodnúť, čo z toho chcú mať, nevedeli nájsť správnu mieru a naviac ich evidentne riadne priškrtil v rozlete rozpočet, preto tá nekonzistentnosť počas celej stopáže. 50%. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Roboti versus nafoukaná emzácká kopretina ? No potěš prdel. To by nezachránil ani nahatej Arnold. Od začátku je to těžká píčovina, gradující někde kolem akce při hledání pestíku, kterýmžto se dá kopretina patrně navždy vodjebat doprdele. Jenže pestík je hluboko v noře, a hlavní hrdina nemá zas takový koule, aby pestík dojebal. Tak se to jebalo bezcílně semtam, až mě to ujebalo k bezduchý smrti. ()

Reklama

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Áno príbeh, konanie postáv, miestami nedorobene CGI, a k tomu až predvidateĺný dej slabota ALE záverečná nonstop akcia výborná! Bitka s mechmi na diaľnici aj mimo nej s výbornou choreografiou, súboje s exoskeletmi vymakané a kľudne by som si pozrel dvojku, aj trojku... Nápady film mal... Ak niekto zostriha iba akciu a dá na YouTube, tak dostanete najlepšie herné cinemaric k neexistujúcej hre! ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Hongkong i pod čínskou kuratelou chce posouvat hranice možného ve filmu. Ambiciózní scifi bylo v produkci od roku 2017 a Luis Koo je dost možná klíčový muž pro místní filmový průmysl (kdo pravidelně sleduje moje příspěvky a zprávy na FB fóru). Žánr scifi je zde velmi vzácný a film svými efekty, vizuálem může bez problémů konkurovat zahraničí. Premisa příběhu o zabijácké rostlině Pandora, která pohlcuje zemi, je sice silně béčková, ale na rozehrání impresivního sledu atrakcí to stačí. Dystopický look filmu a tísnivá atmosféra přidává napětí, sekvence s roboty výborné, akční scény patřičně na výši. Charaktery jen základně nahozeny a vcelku křečovité pokusy o emoce, nebo nějakou větší hloubku příběhu vycházejí spíše do ztracena. Ale i nad tohle bych se povznesl, Hongkong tlačí bota jinde, pořád nevidím mladou generaci herců, respektive nějaké talenty pro budoucnost, přece jen není normální stále obsazovat lidi, co jsou v byznysu 3-4 dekády! Je potřeba nová krev a atraktivní tváře talenty, nevím, co místní agentury dělají, protože tenhle problém trvá už mnoho let (kdežto v Japonsku, Koreji i Číně můžeme stále vidět nejen nové, ale taky schopné tváře mladé generace). Navzdory mám výhradám, film a schopnosti tvrůců na mě udělaly dojem, 3,5 hvězdy. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Velkelepe sci-fi z Azie. Atmosfera a vsetko okolo celkom fungovalo, scenar bol kus jednoduchsi, mozno az beckovy, efekty niekedy lepsie, niekedy slabe, no pozrel som si to so zaujmom. Nasiel by som tam aj stipku realneho napatia, kedy som fakt film prezival trochu viac, no stale sa to na hollywood nechyta. Nieco tam proste chyba, mozno v tomto pripade nejaka silnejsia emocia. Neviem, ale ja s k tym cinskym hercom neviem najst vztah. Nejdem to dalej rozoberat, ale fakt je to divne. Na tom to zlyhava mam pocit. Bude dvojka s Mesiacom? ()

Galerie (64)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení započalo 12. února 2017 v čínském městě Shenzhen. V srpnu téhož roku se štáb přesunul do Hongkongu, kde také skončilo hlavní natáčení – následná postprodukce pak zabrala 18 měsíců. (fiLLthe3DD)
  • Zbraně použité ve filmu jsou z většiny repliky samopalu Kriss Vector s nasazovací nadstavbou. (UncleMorty)
  • Snímek měl být uveden do kin v roce 2019, ale kvůli pandemii covid-19 se premiéra nakonec přesunula na rok 2022. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama