Reklama

Reklama

V přístavu

  • USA On the Waterfront (více)
Trailer

Bývalý boxer Terry Malloy (Marlon Brando) se klidně mohl stát šampiónem, místo toho ale dře pro Johnnyho Friendlyho (Lee J. Cobb), předáka ve zločinem prolezlých docích. Když Terry nevědomky zaviní smrt jednoho ze vzpurných dělníků, pronásleduje ho pocit viny. Ale až láska k Edie Doyle (Eva Marie Saint), sestře zabitého muže, Terrymu ukáže, jak hluboko padl. Pak násilnou smrtí umírá i Terryho bratr Charley (Rod Steiger), protože odmítal vlastního sourozence zavraždit, a Terry se rozhodne Friendlyho zločinecké impérium rozbít. Nezapomenutelné drama o Terryho vykoupení patří mezi nejuznávanější filmy všech dob. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Je to tak uzasny film, ze si skutecne zaslouzi 8 Oscaru vcetne nejlepsiho filmu? Ani omylem! On The Waterfront ve skutecnosti neni ani dobry film. Krome nudy se zde vazne moc nenachazi a co ten hype okolo Marlona Branda? Jeden z nejlepsich hercu vsech dob? Come on, podle mdleho vykonu, ktery zde podal fakt ani ve snu (a opet oscarove ocenen). Ocividne dalsi rok, kdy akademici do jednoho jeli na houbickach. 2/10 ()

Exkvizitor 

všechny recenze uživatele

Tento americký film je na svou dobu velmi syrový a tím i novátorský - vždyť něco podobného bychom v polovině padesátých let mohli sledovat pouze v Evropě, kde ještě dožívala inspirace italským neorealismem. Marlon Brando je zde samozřejmě výborný jako vždy, skoro se mi zdá, že role primitivů mu jdou ze všeho nejlépe (viz. Tramvaj do stanice touha). Ostatní herci se rovněž nedrží příliš pozadu a režisér Kazan dokázal vše dokonale zharmonizovat ve smysluplný celek. Pokud mi něco nesedí, pak je to happyendový konec. Když příštavní padouši zlikvidovali tolik oponentů, proč by se měli zdráhat před vyzmizíkováním osamělého Marlona, o němž ke všemu vědí, že je může úplně zničit? No ale co - v životě už se staly i nepravděpodobnější věci, než že pravda a láska jednou zvítězily nad lží a nenávistí, že. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Přestože se v tomto filmu vytáhl Elia Kazan, přestože Eva Maria Saint a především Rod Steiger odehráli jeden ze svých životních výkonů, přes vynikající scénář, kameru i Bernsteinovu hudbu celý film stojí a NEPADÁ na osobě Marlona Branda, který tu, snad i díky novátorské Stanislavského metodě, předvedl jeden z nejcitlivějších, nejpropracovanějších a nejsilnějších výkonů celé filmové historie. Téma boje jedince proti všemocné skupině, zvláště vděčí-li jí právě onen jedinec za mnohé, konfliktu mezi vztahy rodinnými a láskou samo o sobě může vyznít úplně jalově, pokud ovšem vnitřní přerod hlavní postavy není ztvárněn tak přesvědčivě, jak se to zde podařilo geniálnímu Brandovi. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

V přístavu je můj třetí film od Elii Kazana a bůhví kolikátý film s Marlonem Brandem. V podstatě nezklamal ani jeden z nich, ale přece jenom jsem při pohledu na ty oscarové žně čekala mnohem více. Kdo ví, kdy bych se k tomuto filmu dostala, kdyby nebyl v imdb top 250. Takhle jsem jej zhlédla trochu dříve. Jenže je to vůbec taková výhra? Nevím. Snímek je to docela klasický, nijak nevybočuje ze schématu tehdejších děl. Abyste mě špatně nechápali, Kazan odvedl dobrou práci, ale neprojevil tolik invence. Brando byl vynikající, ale když už ho člověk trochu zná, ví, co asi může čekat, proto ho ani nadstandard nepřekvapí. V přístavu je pěkný film, ale asi nebudu mít potřebu ho někdy vidět znovu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Fantastická oscarovka z čias keď sa oscary nedávali za sympatie.Na začiatku som síce mal problém sa chytiť kvôli nie príliš prehľadnému predstaveniu prostredia ( čo a ako funguje) ale od prvého stretnutia hlavných postáv film naberie silu a nepustí až do konca. Jasné, mám výhrady ktoré väčšinou vyplývajú z roku výroby filmu ale všetky ich zatieňuje fantastický Brando v jednej zo svojich najlepších rolí a ostatní herci skoro vôbec nezaostávajú a navyše kňaz Karla Maldena mi strašne pripomínala jednu z najviac cool postáv kinematografie - Pepka Doyla 9/10 ()

Galerie (62)

Zajímavosti (33)

  • Výkon Marlona Brando v tomto filmu byl v roce 2006 časopisem Premiere oceněn jako druhý nejlepší všech dob. (Kulmon)
  • Postava, kterou hrál Karl Malden, je založena na Fr. Johnovi "Pete" Corridanovi. Klobouk a kabát, který nosí ve filmu Karl Malden, patřila Fr. Corridanovi. (J.A.K.)
  • O roli Terryho Malloye se ucházel i Frank Sinatra. (Kulmon)

Reklama

Reklama