Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Meev 

všechny recenze uživatele

Všechno, co jsem očekával a v co tajně doufal, se vyplnilo. Obraz byl v jednom kuse pohltěn do mnou stále obdivovaných, neuvěřitelně animovaných a do posledních detailů vykreslených scén a ještě když je ústřední postavou asi ta nejvíc roztomilá bytost, kterou jsem kdy v jakém filmu viděl, nedají se hledat námitky. Vším, co film nabízel, si mě dostal a mně se jen potvrdilo, že fantazie nezná hranice. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Moc milá pohádka. Jediné, co bych vytknul, je příliš jednoduchý a přimočarý děj (malý Yetti Everest, který byl uvězněn, uprchne a chystá se s pomocí své kamarádky Yi domů na Everest)...Jinak je to moc hezké, barevné, magické a dojemné. Ve filmu je spousta vtípků, spousta fantazie a samozřejmě i nějací ti padouši - a celé se to odehrává v Číně, patrně s cílem co největších výdělků právě v Číně, ale to vůbec nevadí, alespoň je to trochu exotičtější, než většina animáků...80% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný animák, na který jsem šla jen ze zvědavosti (protože s Yettim se nějak roztrhnul pytel) a příjemně mě to překvapilo. Svižné, vtipné, pěkné, dobrodružné, vůbec ne blbé, s dobrou hudbou a nenásilně podaným poselstvím. Vhodné i pro nejmenší děti. Líbilo! Vlastně: moc se mi to líbilo. Možná to po další projekci přehodnotím na plný počet. Edit: přehodnoceno na plný počet, protože čistá radost z krásné pohádky. :) ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Naozaj si Hollywood myslí, že každý rok potrebujeme nový animovaný film o yetim? Tentokrát je hlavným protagonistom Everest, ktorý je ako animovaná postava v každom prípade rozkošný a dojemný element s vtipným hlasom a výzorom. Toto mám rád na postavách, ktoré nevedia rozprávať, tvorcovia sa tak ozaj musia vyhrať so zvýraznením jej emócií a takisto ju zasadiť do situácie, v ktorej má prejaviť svoj názor. Dievčatko Yi je ako jediná postava, ktorá si nesie plnohodnotný prístup scenáristov a aj keď jej osobný príbeh nemá dostatočný akcent, s yetim ju spája potreba nájsť ten ozajstný domov. Všetky ostatné postavy sú jednorozmerné, aj keď pri niektorých nastane zmena, necítite ju, pretože je buď neopodstatnená alebo zakrytá množstvom ďalších záberov. Hlavný zloduch celého filmu je mdlý a nútený zvrat je absolútne zbytočný. Technická stránka snímky je dobrá. Spĺňa štandardy priemeru aktuálnych animákov, vie sa oprieť o silný záber a následne vytvoriť nejasný zhluk mnohých postáv, ktoré v momentoch nežijú svoj vlastný život a tak je práca s nimi umelá a nezmotivovaná. Myslím si, že je mnoho ďalších zaujímavých animovaných projektov o yetim - z najnovších určite Hľadá sa Yeti alebo Piadinôžka. Snežný chlapec veľa nepokazil ale ani nijako neohúril. Viac tu: https://youtu.be/iH7uy_zOH9E ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Po slabším začátku se to rozjelo a bavilo mi to, líbivý vizuál od DreamWorks Animation, příjemně laděný příběh a cute kouzelný Yetti. Abominable bych jednoznačně zařadil do kategorie příběhový animák. V porovnání s Yettim 2018 byl Everest o trochu lepší než počin Warnerů z předešlého roku. Režisér Culton spolurežíroval starší animák - Lovecká sezóna. 3* ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Když se kamera točí kolem Yi, která poprvé hraje na housle, jeden z billboardů má reklamu na Big Mac v McDonald's. (ČSFD)
  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)

Reklama

Reklama