Reklama

Reklama

Sněžný kluk

  • USA Abominable (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dívka s exotickým jménem Yi je typická puberťačka, která má problém zapadnout, protože jí okolí buď nerozumí, nebo příšerně štve. Útěchu nachází v bunkru na střeše svého domu, kde se na svět dá aspoň koukat s nadhledem. Jednoho dne však ve svém útočišti objeví obrovskou bílou chlupatou kouli, z níž se vyklube mladý yetti, sněžný kluk, kterému Yi začne říkat Everest. Není to náhoda, nejvyšší hora světa je totiž domovem těchto bájných himalájských monster a mladý yetti netouží po ničem jiném, než se tam vrátit. Jenže jak má tenhle mýty opředený tvor urazit stovky kilometrů, aniž by si ho někdo všimnul? Diskrétnost je důležitá i kvůli tomu, že po něm pátrá nechutně bohatý sběratel kuriozit Burnish, který ho už jednou chytil a pak ho jeho neschopní zaměstnanci nechali utéct. Pomocnou ruku Everestovi podá právě Yi se svými dvěma kamarády. Odměnou za odvážné rozhodnutí doprovodit sněžného kluka domů jim bude napínavá cesta plná zábavy, dobrodružství a zázraků, vedoucí až na nejvyšší místo na Zemi. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (115)

Likan7 

všechny recenze uživatele

A vůbec se za to nestydím! Sněžný kluk ve mě jednoduše probudil to dítě, kterýmu se tohle sakra líbí. Po začátku ve městě (10 minut) jsem se nechal unášet fantastickým dobrodružstvím, ve kterém hrála prim Čína, fantastická hudba a jedno kouzlo za druhým. Už seriál Kung fu Panda osobně miluju právě kvůli tomu prostředí. A Sněžný kluk je přesně z takového ranku. Je navíc vidět, že tu je velká snaha udělat nástupce Bezzubce, a za mě osobně se to povedlo do puntíku. Yeti je skvělej, je roztomilej a každý jeho kouzlo je auditovizálně velmi líbivá podívaná. Příběh možná trochu klišé a jako celek se to Jak vycvičit draka nevyrovná, ale tady ten větší důraz na děti než na dospělé vůbec nevadil. Jednoduše jsem na hru přistoupil a nechal se vzít na výlet. Tohle můžu a klidně mi naservírujte 2 další díly a seriál. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Čtyři s odřenýma ušima. Zhruba do dvou třetin mě tenhle animák dost bavil, líbila se mi animace i barevnost, zaujalo mě, že hlavní hrdinka je celkem sympatická holka, co pořád neřeší selfíčka a značkové oblečení (což právě dělá hlavní hrdina, jak nám bylo coby divákům docela polopaticky sděleno), a byla jsem zvědavá, jak se tvůrcům podaří ztvárnit cestu "sněžného muže" zpátky domů... No a pak to začalo být trochu přeslazené, patetické a příběh začal pokulhávat, no a později přišla ta sentimentální hudba od Coldplay a tlačení na pilu co se týče "utváření přátelství mezi yettim & hlavní hrdinkou, hlavní hrdinkou & hlavním hrdinou, hlavním hrdinou & yettim, vedlejším hrdinou & yettim", nakonec i nějaké to morální ponaučení pro hrdinku... Ale jo, včera jsem viděla Konečně doma, a přece jen, tady bylo to citového vyděračství o mnoho méně. Takže za ty výše zmíněné kvality ponechávám čtyři, ale fakt jen tak tak. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $75miliónovTržby USA $59,770,205Tržby Celosvetovo $172,170,205Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ DreamWorks stagnuje vsadil na overený kukuč bezzubého draka a urobil z neho snežného chlapca. Jednoznačne si chceli týmto počinom podmaniť čínske publikum. Lenže už je to dosť prevarené vo veľa ohľadoch, nemá to až také zanietenie aby to úplne strhlo, má to dobré momentky, pekný vizuál, postavy našťastie nie moc otravné ale aj tak to vyškriabalo len na lepší priemer. /videl v kine: 70%/ ()

Sala1 

všechny recenze uživatele

Naozaj si Hollywood myslí, že každý rok potrebujeme nový animovaný film o yetim? Tentokrát je hlavným protagonistom Everest, ktorý je ako animovaná postava v každom prípade rozkošný a dojemný element s vtipným hlasom a výzorom. Toto mám rád na postavách, ktoré nevedia rozprávať, tvorcovia sa tak ozaj musia vyhrať so zvýraznením jej emócií a takisto ju zasadiť do situácie, v ktorej má prejaviť svoj názor. Dievčatko Yi je ako jediná postava, ktorá si nesie plnohodnotný prístup scenáristov a aj keď jej osobný príbeh nemá dostatočný akcent, s yetim ju spája potreba nájsť ten ozajstný domov. Všetky ostatné postavy sú jednorozmerné, aj keď pri niektorých nastane zmena, necítite ju, pretože je buď neopodstatnená alebo zakrytá množstvom ďalších záberov. Hlavný zloduch celého filmu je mdlý a nútený zvrat je absolútne zbytočný. Technická stránka snímky je dobrá. Spĺňa štandardy priemeru aktuálnych animákov, vie sa oprieť o silný záber a následne vytvoriť nejasný zhluk mnohých postáv, ktoré v momentoch nežijú svoj vlastný život a tak je práca s nimi umelá a nezmotivovaná. Myslím si, že je mnoho ďalších zaujímavých animovaných projektov o yetim - z najnovších určite Hľadá sa Yeti alebo Piadinôžka. Snežný chlapec veľa nepokazil ale ani nijako neohúril. Viac tu: https://youtu.be/iH7uy_zOH9E ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Známa koncepcia s „malou“ dávkou kúzelných scén. Pekné obrazy, citom vybrané a zachytené prostredie, ktoré dojímavým spraví hlavne neskutočne pekná hra na husliach. Príbeh, ktorý je síce bez prekvapenia, je pekný ale nevyužíva všetky potenciály, ktoré má. Vzťah medzi Jeti a Yi síce funguje, ale medzi trojicu „malých detí“ spíš nie. Každopádne snímok so svojimi menšími (prípadne väčšími) chybami stojí za to a ľahkým srdcom ho môžem odporúčať na jedno nedeľné odpoludnie. P.S.: Po prvom videný veľmi silná trojka s opciou na možné zvýšenie po opätovnom videní. Osobné hodnotenie: 78% (***) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (5)

  • Existuje kulturní nepřesnost, kterou film zobrazuje, a to v tom, že v asijské kultuře lidé nenosí boty v domě, na rozdíl od ústřední rodiny filmu. (ČSFD)
  • Pohádku, jež vznikla v čínské koprodukci, ve Vietnamu stáhli z kin. Důvodem je scéna s mapou jihovýchodní Asie, ve které je vidět, že si Čína klade nároky na Jihočínské moře včetně oblasti u vietnamského pobřeží. Záběr vyvolal mezi Vietnamci pobouření na sociálních sítích, uvedla s odvoláním na vietnamská média agentura Reuters. Zákaz dostal film i ve Filipínách a Malajsii. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)
  • Ačkoliv se v závěrečných titulcích objevuje na pozici scenáristy Jill Culton (kterého uvádí i oficiální web, český distributor CinemArt nebo server IMDb), mnoho jiných zdrojů uvádí jako scenáristu stále Williama Daviese (v titulcích uveden pod „Additional Screenplay Material“). (Ollivander)

Reklama

Reklama