Reklama

Reklama

Princezna Cyd

(festivalový název)
  • USA Princess Cyd
Trailer

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Cyd žije se svým depresivním otcem v nepříliš optimistických podmínkách. Když se jí naskytne příležitost strávit léto u tety v Chicagu, bez váhání ji využije. Během pár týdnů jak dospívající dívka, tak duchovně založená žena zjistí, že se od sebe mají hodně co naučit. Romantické drama o hledání sexuální a intelektuální identity je detailní studií vnitřního života tří silných ženských postav. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

wege 

všechny recenze uživatele

Nic se v tom filmu nestane, ale v tom je zároveň jeho síla. To nic je totiž zaznamenáno tak zajímavě, že to vůbec nepůsobí jako hraný film, ale jako dokument o pouhé návštěvě neteře u tety. Zároveň to nic obě potřebovaly a obě po té návštěvě jsou jiné a dostalou nový impuls to života. Fakt příjemný zážitek. ()

Reklama

Tatannka 

všechny recenze uživatele

Někdo přijede, přiměje vás dívat se na věci jinak a zase odjede. Film o obyčejných věcech, který publikum nejspíš rozdělí na ty, podle kterých se v něm „nic nestane“ a na zbytek, který si se Cyd prožije epizodu jejího šestnáctiletého sexuálního probouzení nebo životní restart, který její návštěva znamená pro spisovatelku Mirandu. Síla Princess Cyd spočívá v tom, že většinu času budí dojem dokumentárního záznamu něčího života, aniž by ale vykazovala obvyklé znaky snahy o doku feeling. Je to celé "jen" skvěle napsanými obyčejnými dialogy, režií a hereckými výkony relativně neznámých herců. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama