Reklama

Reklama

Kolem nás

(studentský film)
  • angličtina Around us (festivalový název)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Česko, 2017, 7 min

Obsahy(1)

Svérázná výpověď o dnešním světě z pohledu jednoho mladého studenta. Film doprovázený pouze hudbou a statickou kamerou zobrazuje především absurditu lidských činů. (Zlín Film Festival)

Recenze (3)

Copcorn 

všechny recenze uživatele

Kolem nás má jednoduchou, ale zato velmi dobře fungující myšlenku o absurdnosti našeho života. O tom, že někdo káže vodu, ale sám pije (ať už vědomě či nevědomě) víno. O tom, že všechno je vlastně pomíjivé a až k smíchu nesmyslné. Vše je hezky vysvětleno a dlouhé, statické záběry kamery dodávají parádní feeling. Filipovi fandím. Určitě to dotáhne daleko. ()

neumimfilm 

všechny recenze uživatele

Pohlcující, emocionální, zvědomělé, bezkonkurenční, to jsou slova, kterými by se dal snímek Kolem nás popsat, i když po shlédnutí se chvíli žádná najít nedají. K tomu všemu perfektní až by se dalo říci dokonalá estetika a přesah. Je obdivuhodné, co se dá s dobrým námětem za 7 minut vybudovat a jaké umění se dá vytvořit, když má člověk jasnou tvůrčí vizi, specificky identifikovatelný rukopis a směr a schopnost si ho autorsky prosadit. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

A CO S TÍM? Určitě bych to nenazýval dokumentárním filmem. Spíše experimentem. A protože experiment vnímám jenom jako psychické vyměšování autorů, dávám hvězdu především za kameru. K FILMAŘSKÉMU ŘEMESLU ALE PATŘÍ JINÉ ATRIBUTY ()

Reklama

Reklama