Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (27)

plakát

nothing, except everything. (2023) 

Tenhle film je strašně zajímavej. Nerad používám tenhle výraz, ale tenhle film to podle mě vystihuje.

plakát

Tichá dvojčata (2022) 

Film vzal moje všechno a rozdrtil to na kusy. Brilatní práce se stylem, narativem a herci. To samozřejmě Agnieszka Smoczyńska umí snad odjakživa. Nyní však každý aspekt filmové řeči svým pečlivým dotekem formuje do přesně mířeného bodavého úderu, který zasahuje každý nerv mého tělo a nenechá ve mně nic nedotčené.  Během filmu to odhaduju tak na 3,5 litru slz a po opuštění kina tak na 45 minut sezení na schodech před kinem a težkého prodýchávání...

plakát

Je nalezena tím, koho hledá (2022) 

Od momentu, kdy jsem film viděl nad ním přemýšlím takřka každý den. Je v něm neutichájící moudrost a subtilně ryzí krásno. Petr Michal vytvořit dojímavé, upřímné a krasné dílo, které při každé sekundě filmu i dokonce myšlence na něj objimá, konejší a osvobozuje ve všudypřítomném opuštění samoty každodenního světa. I při psaní těchto dojmů a pohou vzpomínkou na projekci mě zalilo blaho a chuť si film pustit okamžitě znovu. Už vím co budu dělat dneska večer...

plakát

Hadí plyn (2023) odpad!

paeudointelektuální divadelní po**cávání a to mám třeba Standu Majera fakt rád

plakát

Babylon (2022) 

Damien did it again tpč. skvost.

plakát

Potvora - Série 2 (2019) (série) 

Phoebe Waller-Bridge potvorou doopravdy je, protože se pod rouškou sarkasmu velmi pečlivě a pomalu prořezává skrz všechny vrstvy lidsky opravdových osobnostních a vztahových škobrtnutí až k těm nejcitlivějším částem nás samých. Totiž k těm, která ani třeba nevíme, že tam jsou, protože jsou právě tak hluboko, že jsme na ně třeba zapomněli, nebo zapomenout chtěli. Potvora zkrátka nenabízí jen příjemné tragikomické vyžití do melancholie zimního večera, ale velmi komplexně zkoumá, zrcadlí a v odrazech sebemenčího dialogového posunku či výrazu kterékoliv z postav zobrazuje všechny tváře lidské nejpřirozenější potřeby a neřesti.  A to totiž lásky.

plakát

Potvora (2016) (seriál) 

Jsem rád, že tady máme vedle Normal People další a teď už hlavně konečně stoprocentní Literally me ženský kino.

plakát

Rod Draka - Pán přílivů (2022) (epizoda) 

Ten seriál jede takový bomby neuvěřitelným tempem. Čest všem, kteří se na tom podílejí. Ramin Djawadi je génius. Původní Hra o trůny se může jít zahrabat.

plakát

Rod Draka - Náplavomarka (2022) (epizoda) 

Zatím rozhodně nejlepší epizoda. Jen škoda, že čtvrtka je naprosto tmavá a někdo asi neznal výraz světlo. Ale je to boží a miluju to.