Reklama

Reklama

Další čerstvá zpráva

(festivalový název)
  • Velká Británie Another News Story (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdo, jak a proč chrlí v dnešní chaotické době zprávy o světových konfliktech a krizích? Mladý britský režisér obrací objektiv kamery na novináře vysílané svými zaměstnavateli do Středomoří, aby odtamtud přinášeli svědectví o probíhající humanitární tragédii. Zachovají si tváří v tvář nezměrnému utrpení humanistickou citlivost, nebo se uchýlí k bulvarizujícímu nakládání s lidským neštěstím? (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

dhejbal 

všechny recenze uživatele

Dokumentů o uprchlické krizi už vzniklo hrozně moc. Orbanu Wallaceovi se však povedlo vyniknout tím, že velkou pozornost věnoval novinářům, kteří putování uprchlíků monitorovali. U dokumentů na podobné téma se také často rozhoduje o jejich kvalitě podle toho, nakolik se štáb dostane do centra dění. Když jsem viděl, jak kameraman podlézá ostnatý drát a utíká spolu s uprchlíky, byl jsem fakt nadšen. Projekci ve Varech také zpestřila účast Syřanky Mahasen Nassif, jejíž dojemný příběh cesty za azylem v Německu je ve filmu také zachycen. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rozhodně by prospělo lépe směřovat pozornost a ujasnit si koncept. Přijmout tenhle rozpadlý film vyžaduje hodně kompromisů, na druhou stranu samotný nápad otočit během uprchlické krize kameru na žurnalisty je hodně dobrý. 70 % ()

Reklama

Galerie (25)

Reklama

Reklama