Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mandžuská říše se chystá napadnout korejskou. Výkonnou rukou připravované agrese je princův bratranec. Jeho velvyslanecká mise v Koreji využívá obchod s lidmi a braní šlechtických dcer za rukojmí jako jednu z cest k nastolení nové moci. Nikdo však nepočítá s poloslepým šermířem. Do příběhu navíc vstupuje starý čin zrady bývalého korejského císaře. Kdo vyhraje tento propletený boj? (PP66)

(více)

Recenze (52)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Tak Kórea opäť boduje na plno. Jednoduchý príbeh, kde Japonci unesú dcéru bojovníkovi v dôchodku a ten sa samozrejme rozhodne ju zachrániť. Rozdiel oproti iným filmom je však ten, že hlavný hrdina sa nemá problém postaviť 30 naraz a rozsekať ich ako sa patrí. Tá akcia je delikatesa, natočená naozaj bravúrne + do toho skvelý soundtrack. Čistá polhodinka akcie s finálnym súbojom ktorý stojí zato. Hlavný hrdina sympaťák aj keď nemá žiadnu mimiku. Ja som sa skvelo bavil, dĺžka akurát u mňa za 5*. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vcelku jednoduchý námět na téma, vzali jste mi dceru tak dostanete přes držku. Jang Hyuk jako šermíř ztrácející zrak si nehodlá užívat výhod nadvlády Mandužuů v Koreji a jde svým oponentům tvrdě po krku. Akce, šermířské souboje jsou tady luxusní, herectví, nějaká hloubka postav naprosto absentuje, zaujme akorát Joe Taslim jako hlavní záporák. Hudba jen tak prošumí okoli, technické provedení dobré, i s menším rozpočtem a výpravou se dají dosáhnout velké věci, za mě 3,5 hvězdym překvapilo mě, že Jang Hyuk tak skvěle zvládl akční roli. Rozhodně film hodný reprízy. ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně velké zklamání. Pro jihokorejskou tvorbu mám vcelku slabost (byť se stále v ní ještě vzdělávám), ale tohle mi nesedlo. Vcelku jednoduchý námět, který se nepodařilo vůbec rozvést. Poloslepý Mandžuský slepec se mstí za únos vlastní dcery a dávnou křivdu, která ho málem připravila o zrak. Flashbacky příliš také nefungují a jsou spíše k smíchu. Film má jedinou oporu v kameře a v zajímavých hereckých výkonech. Avšak šermířské souboje jsou natočeny neotřele, přehledně a nápaditě. Proto je škoda, že postavy jsou ploché až běda. Jejich motivace taktéž absentují, přestože ty by měli být základem. Promarněný potenciál, který si s klidným srdcem můžete nechat ujít. 4/10. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem byl trochu ztracený v překladu a pozadí příběhu o dávné zradě mi  unikalo. Ale nebylo proč to významněji řešit, protože esa téhle partie byla rovněž od počátku na stole a že bylo na co koukat. K  absolutnímu vizuálnímu orgasmu při soubojích chyběly jen vločky sněhu či provazce deště.  Zvláštní, zatímco na Východě se bez problémů dokážou vracet  s pompou ke svým dříve slavným žánrům a tématům. Západ v podobných věcech docela selhává. Třeba takový western je praktický mrtvý.... ()

Sayge 

všechny recenze uživatele

Svižná a oku lahodící akce s OP hlavním hrdinou, který dokáže mrštně běhat po bojišti a vyhýbat se kulkám a přesto v tak věrohodném podání. Je hřích, že Joe Taslim se objevil na scéně jen na krátko, podívaná kterou nám předvedl ovšem je špičkové kvality. Na souboje i hlavního hrdinu byla radost pohledět, na příběh už tak moc ne. Určitě doporučuji každému, koho láká parta cápků, řezajících se katanama v ladném a velmi rychlém stylu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Filmovalo sa v juhokórejskej metropole Soul a blízkom okolí. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama