Reklama

Reklama

Hidamari ga kikoeru

  • Japonsko ひだまりが聴こえる
Trailer

Obsahy(1)

Kohei vlivem nemoci ztrácí sluch a začne se stranit okolí. Jednou potkává jiného studenta Taichima, se kterým mění školní poznámky za jídlo. Časem přátelství přerůstá v něco víc. Film je natočený podle mangy „Hidamari ga Kikoeru“. (Gaytitulky.info)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film byl natočen dle mangy, a to věrně, neodchýlil se a já si myslím, že japonská mládež už mnoho let kopíruje z mang styl účesu, že mladíci vypadají jako nějaké křehké slečinky. Snímek je velmi zdařilý, jen větší prožitek mi nedovolovala nekvalitní kopie. Mezi oběma hlavními postavami jsem ale cítil větší věkový rozdíl, než jak mělo být, že jsou stejně staří, ale nevadilo mi to. Starší Sugihara Kohei, nedoslýchavý a bázlivý, jeho postava byla zahrána věrně, a mladší Sagawa Taiichi a budují mezi sebou vztah, který řeší problémy se sluchem Kohei a jak by mu mohl Taiichi pomoci. Tento vztah nakonec vykvete, i když dle mě mi na konci nebylo jasné, jak velkou hloubku citů má především Taiichi vůči Kohei, ale bylo to tak dle mangy. Pěkný prožitek ... 6776 ()

emkon 

všechny recenze uživatele

Tady se Japoncům podařilo odvyprávět moc hezký příběh mangy o nedoslýchavém klukovi tak, aby byl děj srozumitelný i divákovi, který se s Japonskem moc nekamarádí. Hodně se mě líbila postava Taiichiho, který i přes varování spolužáků dal Koheiovi šanci, a mohli jsme tak sledovat jejich roztomilý vztah. Pro mě to mělo tu správnou jiskru, a film jsem si užil. Body strhávám jen za chladné polibky. 90% ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Věrohodné převedení komiksu do filmu. Projevy postav jsou místy vtipné, spíš ale směšné, pokud nejsem vyloženě fanoušek žánru. Především jde však o emoce a melodrama, možný počátek nějaké lásky, kdy jeden už ví, zatímco druhý teprve objevuje. Chápu, že se tvůrci chtěli držet předlohy, pro film je však stopáž zbytečně dlouhá. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama