Reklama

Reklama

Papírový dům (Netflix verze)

(seriál)
  • Španělsko La casa de papel (Netflix version) (více)
Trailer
Akční / Krimi / Thriller / Mysteriózní
Španělsko, (2017–2021), 38 h 56 min (Minutáž: 41–76 min)

Tvůrci:

Álex Pina

Hrají:

Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Pedro Alonso, Esther Acebo, Darko Perić, Alba Flores, Enrique Arce (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(48)

Osm zlodějů vezme rukojmí a zamkne se v Královské španělské tiskárně cenin, hlava zločinců manipuluje s policií, aby postupovala podle jeho plánu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (581)

Rybizek 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistá, zda s komentářem nemám raději počkat, až to kapku rozdýchám, teď - po zhlédnutí posledního dílu jsem poněkud uhranutá a neschopná dát slova pořádně dohromady. To byl takový NÁŘEZ! Díl po díle neskutečná BOMBA! Skvělí, neokoukaní herci a snad jeden z nejinteligentnějších scénářů, co jsem za poslední dobu měla tu čest zhlédnout. DOKONALÉ a téměř bezchybně propracované až do samotného konce, kde jsem si k velké nelibosti musela i pobrečet. Pro mě největší překvapení hlavní město Německa ztvárněné Pedrem Alonsem. Při jeho monolozích a dialozích jsem se vrtěla blahem. Ale opomenout Profesora, Denvera, Moskvu, Nairobi, Osla, Helsinki, Tokio nebo Ria by byla hanba. Dohromady tvořili seriálový orgasmus, 100%. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělské seriály jsou pro mě teď velmi zajímavé téma, které se chystám trochu víc probádat. A La casa de papel je aktuálně asi jejich nejznámějším (a masou nejoblíbenějším) zástupcem. Vlastně se tomu vůbec nedivím. Profesorův plán je geniální a většina z únosců jsou sympaťáci nebo magoři, kterým nejde nefandit. Jejich červené kombinézy se pomalu, ale jistě stávají legendou a vsadím se, že se do nich i mimo Španělsko obleče na halloweenský večírek nemalé množství fanoušků. A já budu možná jedním z nich. Po první sérii jsem váhala, zda je to opravdu taková pecka. V průběhu třetí už mám jasno... 5* ()

Reklama

jerry12 

všechny recenze uživatele

100%. Jeden z těch seriálů, u kterých od prvního záběru víte, že budou výjimečné, a hltáte je do poslední klapky a bez kompromisů. Dlouhodobá show může divákovi nabídnout něco, co se sebelepšímu filmu nikdy nemůže podařit - nepovrchní emocionální vztah k postavám. Neuvěřitelně pestrá směsice sofistikovaných sociálních archetypů v La Casa De Papel je ale něco zcela mimořádného i na seriálové poměry, scénář fantasticky interaguje s divákovou pozorností a nutí zapojit se do příběhu, což vede k ještě hutnějším emocím vedoucím až k nekontrolovanému vzteku, radosti či pláči. Málokterému seriálu se daří tak bezchybně pracovat s divákem nejen směrem ven, ale i opačně. Věřím, že stejně jako si z loupeží vzalo příklad mnoho skutečných zlodějů, vezme si mnoho scenáristů příklad z La Casa De Papel a na formátu evropského seriálu (!) začnou měnit globální seriálový trh znovu blíž a blíž k ideálu revoluční přímé interakce. A tento seriál je v tom zatím největším mistrem. Často se to nestává, ale Španělé porážejí tradiční hollywoodskou tvorbu a budují novou linii seriálových očekávání, které budu moc rád součástí. Kromě toho, když se k perfekcionisticky vystavěnému i vykreslenému ději přidá třetí rozměr v podobě filozofického rozporu mezi našimi dvěma Já, může se i z "obyčejného" (ba geniálního) seriálu stát médium, které má daleký přesah za hranice audiovizuální stopy (jako třeba V for Vendetta). Zaslouženě jeden z největších fenoménů moderní tvorby a dle mého jeden z nejsilnějších a nejsebevědomějších projektů v historii. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Telenoveloš comunismoš feminismoš. Kompletoš hrdinoš nesypatikoš retardoš s coños frontoš. Primeroš ještě šloš, segundoš napínavoš doprdelošloš, tercerosérioš wtfoš. Profesóre na strómě! Ale abych nebyl nespravedlivej - nebyli všichni až tak špatný. [ edit: 4. série - tady pozor, konec legrace, tohle už začíná být opravdu vážné. Něco tak pitomého a trapného, na to snad nestačí rozkousat ani všechny polštáře z Jisku. A zase! zase to nekončí! ] ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* je to sice už nějakou dobu, co jsem hltal tento skvělý seriál o bankovních lupičích, ale na komentář jsem jaksi pozapomněl... hned to tedy napravím. Sice ho vychvaluju a s napětím jsem sledoval obě první série, ale nakonec mu dávám jen 4 hvězdičky, a to jen z jednoho důvodu, který mě chvilkami dost štval. A to díky neuvěřitelném náhodám, které šéfovi gangu téměř vždy procházely a bylo jich nemálo. Jinak je to kvalitní práce po všech stránkách, kterou všem doporučuji. Co se týče třetí série, tak ta mě už neláká, protože podle mě není na co navazovat a tam už se musí vařit z vody. PS: Hlavně si dejte pozor při výběru, že jsou dvě verze jedna původní španělská a druhá pro Netflix. Každá má totiž jinou stopáž a tím pádem i jiný počet dílů. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (195)

Zajímavosti (78)

  • Na začátku tohoto dílu můžeme slyšet skladbu „Friday I'm in Love“ od zpěvačky Phoebe Bridgers z roku 2018. Tato píseň je coververzí od britské hudební kapely The Cure. (Trajektt)
  • V seriálu se objevuje speciální policejní jednotka GEO (Grupo Especial de Operaciones), které velí Suarez (Mario de la Rosa). Jedná se o španělskou elitní jednotku pro boj s terorismem. (George.26)

Související novinky

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

Dahmer zavraždil Bridgertonovi

12.10.2022

Nová minisérie Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera od tvůrce Ryana Murphyho (American Horror Story, American Crime Story) se na Netflixu stala doslova smrtícím hitem. Příběh nechvalně proslulého… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Reklama

Reklama