Reklama

Reklama

Lesní rituál

  • Velká Británie The Ritual
Trailer 1

VOD (1)

Po tragické události, při které zemře jejich kamarád, se parta čtyř kamarádů vydává do švédské přírody uctít jeho památku a zároveň upevnit narušená přátelství. Po úrazu jednoho z nich a nepřízni počasí se zpátky do civilizace vydávají "zkratkou". Jak řekne jeden z nich - kdyby zkratka byla cesta, dávno by se jí říkalo cesta. A má pravdu - na co skupina v lese narazí, neexistuje příliš racionální vysvětlení a všichni musí bojovat s démony - ať už s těmi, na které nyní narazí, tak s těmi, které mají hluboko uvnitř po smrti kamaráda... (kery-)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (426)

POMO 

všechny recenze uživatele

90% stopáže hodne minimalistický horor, pracujúci hlavne so zvukom. Strašidelný les, čarodejníctvo a pradávny démon, ktorého skrývanie podnecuje divákov strach a fantáziu. Zimomriavkové dobrodružstvo pre tých, ktorí ho radi opakovane (tentoraz si spomeniete na Blair Witch Project aj Predátora). [Sitges FF] ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Tato atmosférická pecka se dostala do podvědomí hlavně díky festivalům. Jinak by nejspíše zapadla a nikdo by o ní už neslyšel. To by byla škoda, protože se jedná o opravdu povedené dílo. Celý film táhnou samozřejmě postavy, ke kterým si jednoduše najdete nějaký vztah a dokáží Vás tak dobře navnadit do příběhu. Jedná se o čtyři postarší může, což značně filmu prospívá víc, kdybychom se koukali na partu děcek. V průběhu celého filmu mě neskutečně mrazilo a snímek mě pohltil až do úplného konce. Pokud hledáte horor, který Vás pohltí od samého začátku, jste na správném místě. Skvělé zahraná, napsaná atmosférická pecka, která se pyšní slušnými herci i dobře vybraným prostředím. Od nového roku se rozhodně jedná o nejpovedenější horor a určitě nemine letošní Topku ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený hororový snímek, kde hlavní prim hrají zvukové efekty a postupné odhalování monstra, které nevídaným způsobem podněcuje Vaši fantazii. Snímku The Ritual sice nastavenou laťku pokazí lehce šablonovité "one last hero" finále, nicméně i navzdory tomuto se jedná o kvalitní a atmosferickou podívanou, podle níž by se měli mnozí tvůrci učit či alespoň inspirovat. Skvělá práce! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The Ritual se hodně spoléhá na zvukovou stopu. Momenty, kdy v lese něco jen tak praská nebo duní šponují nervy a není z nich zrovna dvakrát dobře po těle. Až to chvílemi působí jako pánská odpověď na Pád do tmy. Když se k tomu pak ještě přidá závěrečné odhalení vymáchané v troše té severské mytologie, tak tu je po dlouhé době slušně zapamatovatelný kousek. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Výborná první třetina nastaví laťku hodně vysoko – perfektně nasnímaný chladný les, sympaticky sžitá parta postav a také třeba existence i jiného tématu než obvyklého „všichni tu umřeme!“. I proto je druhá třetina trochu zklamáním. Postavy své chování hodně uzpůsobují scénáři, který nás potřebuju zatáhnout hloubš a hloubš do lesa, zmíněné téma se vytahuje na povrch rychle, a tím pádem uměle a chvíli to skoro vypadá, že tvůrci nevědí, co s navařeným koktejlem s výtažky z Blair Witch, Predátora a Wicker Mana. Na rozdíl od většiny ostatních komentujících jsem uvítal závěr, který se konečně nějakému stylu, navíc dosti nečekanému s ohledem k předchozímu směřování filmu, upsal a držel se jej. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (8)

  • Príbeh je síce situovaný do švédskych lesov, film sa však v skutočnosti nakrúcal v Rumunsku. (Karamanlis)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září na filmovém festivalu v Torontu v Kanadě. (ČSFD)
  • Pôvodne bol pre reklamu na film vybratý slogan "Radšej mali ísť do Vegas." Po masakre, ktorá sa tam odohrala 1.10.2017 sa však slogan zmenil na "Radšej mali ísť na Ibizu." (beso74)

Reklama

Reklama