Reklama

Reklama

Opice

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Iva a dvanáctiletá Maja jsou nevlastní sestry mající společného otce, kterého zbožňují. Dívky odhalí neobvyklé tajemství o svém učiteli fyziky. Zatímco se pokoušejí svůj objev vstřebat, život obou sester se v důsledku velmi šokující události obrátí vzhůru nohama. Jejich otec Andrej upadne při běžné operaci do kómatu. Iva se uzavře do sebe a vyhýbá se návštěvám nemocnice. Mladší Maja je o poznání duchaplnější. Společně se svým imaginárním kamarádem Santou Clausem navštěvuje Andreje každý den a potají se ho pokouší probudit. Oběma sestrám hrozí vyhazov ze školy poté, co veřejně oznámí, že je Penev transvestita – což učitel důrazně popírá. Maja tráví stále více času ve společnosti svého otce, zatímco Iva je pohlcena láskou ke svému příteli a nenávistí vůči učiteli fyziky. Majinou jedinou oporou se tak stává Santa Claus. Ale i když je Andrej na pokraji smrti, pomůže svým dcerám dospět a sblížit se více než kdy dřív. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dospěláci asi měli s tímhle snímkem problém ale z pohledu těch dětí je to velmi silný příběh a až tohle dopíšu přidám ještě jednu hvězdu.Sestry svého otce natolik milovaly že udělaly vše proto aby ho zachránily.Velice dobrá režie která vedla ty děti a klobouk dolů že scénář se obešel bez obvyklých scén v neutěšeném prostředí které se ve většině bulharských snímků podsouvá.Příběh Peneva je podán vkusně bez senzací. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Po obsahovej stránke to vyzerá ako bežný nezávislý film. Ale technicky sa Bulhari výrazne posunuli. Od depresívnych šedí sídliskových existenciálok, k farebnej, sympaticky ocastovanej a aspoň spolky pozitívnej Opici. Mám ale dojem, že to stále nestačí na to, aby divákovi film utkvel v pamäti. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Moc díky lidem ze Cinemaxu, že loví filmy i v balkanských vodách, jen je škoda, že tenhle film hrozně divně převyprávěn. Měl dokonce několik silných temat, ale přesto se zaměřoval na hlavní postavy v okamžicích, kdy to bylo pro příběh nepodstatný. Myslím si, že ve filmu je nejsilnější autentická kamera, která dodává na reálnosti, ale prostě bez kvalníhě vyprávěného příběhu film těžko ocením. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama