Reklama

Reklama

Virtuos

  • Francie Bravo Virtuose (více)

Obsahy(1)

Pětadvacetiletý Alik byl vychován svým dědečkem, dirigentem věhlasného klasického orchestru v postsovětské Arménii, kde kulturní instituce upadají a u moci se drží oligarchové spolčení s mafií. Klarinetista Alik je virtuózem v tomto orchestru, jehož existence je po vraždě klíčového sponzora vážně ohrožena. Jedné noci Alik získá tajemný telefon nájemného zabijáka, jenž slouží pouze k zadávání vražd. Alik, ovládaný dcerou podvodníka, kterou bezhlavě miluje, a odhodlaný za každou cenu orchestr zachránit, se rozhodne převzít identitu zabijáka známého jako “Virtuóz” a pokusí se uskutečnit jeho zakázky. Jenže Alik je hudební virtuóz, nikoli vrah... (Cinemax)

(více)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Za milión eur přiměřený zážitek. 1) Můj první arménský film je celovečerní režijní debut 46letého Levona Minasiana (také scénář), který zde vystupuje v roličce Alikova otce. Francouzská a belgická dopomoc se povětšinou omezila na produkci a distribuci snímku. 2) 23letý velmi štíhlý Samvel Tadevosian (virtuos Alik) je sympatický a přesně takový, jak si Armény pamatuji z osobních setkání. Ani Jerevan a Gyumri se příliš nezměnily. 3) Film sám však prozrazuje bezradnost - autorskou i realizační. V jednotlivostech zajímavý příběh jako celek nesedí, působí naivně, neskutečně, trochu snově, ale zase málo na to, abych ho vnímal jako filmovou poesii. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi mi úplně nesedl ten art, který tvůrci do filmu vpravili. Za jiných okolností by to totiž mohla být docela slušná a zajímavá gangsterka. Samvel totiž hrál docela solidní ucho a Marija byla pro změnu asi nejkrásnější herecké překvapení, které mě za poslední léta potkalo. Umělecký přínos mi ale přišel dost mimo a stejně tak jsem úplně nerozuměl té klasické hudbě, kterou ten orchestr hrál. Na mě to divně propojovalo ulítlost s realitou a ve skutečnosti jsem se ztrácel v emotivních nesmyslech. Škoda. ()

Reklama

Galerie (19)

Reklama

Reklama