Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Ichirou Inuyashiki neprožívá zrovna šťastný život. I když mu je teprve 58 let, vzhledem připomíná člověka ještě o 20 let staršího. Jeho rodina se k němu otočila zády i přesto, že jí byl nápomocný, kdykoliv se octla v nouzi. Aby toho nebylo málo, lékaři mu diagnostikovali pokročilé stádium rakoviny a vypadá to, že Ichirův čas se povážlivě krátí. Když už se zdá, že horší už to být nemůže, jedné noci zasáhne Ichira mohutný světelný paprsek. Po probuzení nemá pocit, že se mu něco stalo, ale přeci jen něco na něm se změnilo. Ichirou vycítí, že přesně tato událost mu přihrála příležitost jak změnit svůj osud a stát se tak respektovaným mužem, kterým si vždy přál být. (Scalpelexis)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (11)

yenn

všechny recenze uživatele

Nedávno jsem četl o dvojici sériových vrahů, kteří řádili v roce 2007 na Ukrajině a jeden ze svých činů zaznamenali na video (nezapomeňte je ohodnotit na CSFD). Pohled na zhola zbytečnou krutost vyvolá ve většině osob děs, zlost, znechucení apod., dělá to však z prostého záznamu takové události hodnotné dílo? Tvůrci Inujašiki si to asi myslí. Nesmyslné násilí páchané sociopaty v prvních dvou epizodách neobsahuje žádný náznak toho, že by mělo jiný cíl než podnítit výše popsané negativní emoce. Jistě, časem může nastat změna, jestliže však po ní není ani stopy v prvních 40 minutách, a navíc prvoplánovost kouká i z jiných scén, připadá mi to velice nepravděpodobné a nehodlám se seriálem více ztrácet čas. 2/10 ()

Modular 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek mangy Gantz jsem se rozhodl vyhledat si další díla stejného autora a narazil jsem na tento snímek. Po zjištění, že na něm dělalo studio MAPPA, tak jsem usoudil, že bych se na to mohl podívat. Toto rozhodnutí jsem učinil velmi pozdě večer a moje očekávání byla docela nízká. Nakonec se z toho ale vyklubalo dosti zajímavé anime se zajímavou akcí, situacemi a vtipnými referencemi na různé anime a mangu. OST je poslouchatelné a postavy humorné, příběh ucházející pro šílený setting, ale... CGI. Inujašiki je velmi specifické tím, že hojně používá CGI. To může zprvu znít špatně, ale MAPPA CGI používat umí. Teda, až na pár chvil, kdy to prostě vypadá naprosto příšerně. Především boje jsou chaotické a je to jako sledovat PS2 animaci, což opravdu není kompliment. Opravdu to zklame. Tak jako tak se jedná o ucházející snímek hodný vaší pozornosti. Určitě lepší, než anime adaptace Gantz... 7/10. ()

Reklama

enevy 

všechny recenze uživatele

Kresbou úplně neoslní, ale animaci ano, krví a dalšími čistými průstřely taktéž. Pro mě však tento titul nebyl o chladnokrevném zabíjení. Jasně, vznikly pověstné scény ratata ala bang, bang. Avšak co mi dělalo radost sledovat, byl vývoj Shishigamiho. Maniak, superhrdina, největší padouch a nakonec klaďas? Občas je těžké dojít k uvědomění, mnohdy je potřeba použít prostředky jejž nejsou úplně s normou společnosti. Je zde, ale i mnoho scén, které mi nesedly. Kupodivu to nejsou ty, kde postavy padaly jako hrušky. Spíše naopak některé záchrany životů byly zvláštní, autoři asi chtěli vykřesat nějaké drama. Občas časové sekvence úplně nezapadaly SPOILER ! no a vyřešení přes meteorit,... budiž, jak se může vykoupit sériový vrah, obětuje se pro záchranu Země. Bavily mě ty výkyvy, nebyl tady ultra plochý záporák, takže spokojenost, lepší průměr. ()

Hees 

všechny recenze uživatele

Zvoliť hlavného hrdinu starého dedka bol zaujímavý nápad. OK beriem zvoliť hlavného kladného hrdinu dedka bol... Hlavný hrdina starší pán je doslova človek, ktorý sa len ľutuje a vlastne nakoniec preskočí na najdôležitejšieho hrdinu, ktorý zachraňuje svet a zostáva sám sebou a to je trocha klišé? Ťažko povedať, lebo Inuyashiki funguje ako 11 dielna jednohubka, ktorú dokážete veľmi rýchlo zjesť a potom máte vo svojej podstate pokoj. Dôležitá súčasť tohto anime sú zaujímavé až dá sa povedať divné dve hlavné postavy, ale čo naozaj poteší je extrémna gradácia deja. Anime si neberie servítku čo sa týka krutosti a niekedy je psychológia postáv naozaj na hrane toho čo sa dá považovať za uveriteľné a čo nie. Animácia je veľmi pekná a v tejto sfére nemám čo by som vytkol. Ak chcete niečo čo má 11 dielov a nevyšumí Vám z hlavy na druhý deň pre svoju komplexnosť, ale zas nebudete na to myslieť rok tak tento počin odporúčam. ()

q66 

všechny recenze uživatele

Jo, nějaký potenciál tu je, jsou tu i zábavné části a dobrý opening, ale jinak většina seriálu je splácanina s jediným cílem, a to šokovat (a ten zbytek je průměrně zábavná, ale jak už zmínil yenn dost prvoplánovitá blbost); jenže to je velice průhledné a nic jiného to nenabízí... no bodejť, je to od autora Gantz, takže trashovost (a ne v dobrém slova smyslu) lze čekat už od začátku, ale to nic ani zdaleka neomlouvá... produkčně jde o lepší standard (MAPPA do toho žádné extra úsilí nevložili, ale nerozpadá se to) s podprůměrným CG, po zvukové stránce vyniká už zmíněný opening. 3/10 ()

Galerie (306)

Reklama

Reklama