Reklama

Reklama

VOD (1)

Duchovní, který studuje náboženské kulty, požádá přítele – budhistického mnicha o pomoc při vyšetřování nové skupiny s tajemným původem. (Netflix)

Recenze (10)

helraiser 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený mysteriózní thriller s plno odkazů na Budhismus a Křesťanství, u kterého se musí i přemýšlet, takže není pro každého a spousta lidí ho ani nepochopí a ztratí se v ději. Za mě opravdová paráda s parádní temnou atmosférou a slušnými hereckými výkony a zvraty. Bavilo hodně, Korejci opět nezklamali, jediné co bych možná trošku vytkl tak byla až moc velká minutáž, ale to je u filmů z těchto končin už standard. U mě velká spokojenost a určitě doporučuji. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nápad za milión. Prevedenie je ale kostrbaté. Mám pocit, ako by tvorca robil film len pre Kórejcov. Tí možno nemajú také znalosti v rámci žánru a môže sa tým pádom hrať na zamotaný príbeh a prekvapivé rozuzlenie. Ja to ale nejako nežeriem. Atmosféra je narúšaná dejovými zvratmi, ktoré v kontexte diela dávajú zmysel ale pôsobia veľmi jednoducho. Mystično a hororová atmosféra sa tak vytráca a Jeong - jae Lee ešte nikdy nebol v nejakej postave tak neznesiteľný ako tu. Celé je to na to o aký dlhý film ide, strašne spomalené, bez tempa a plné "wow" efektov, ktoré ma nechávajú chladným. Dopozeral som ale s ťažkosťami. Zatiaľ pre mňa vrchol režisérovej tvorby zostáva The Priests. ()

Reklama

goauld 

všechny recenze uživatele

Takový korejský pokus o mythologično - aneb, když se míchá pátý přes devátý a to ještě násilně. Prvních pár minut to vypadalo na horror, ale paxe děj stočil na "kriminálku" s nádechem asijské mytologie. Horrorová línie je v tomto případě upozazděna a "kriminalista" (jakýsi asijský křestanský pastor) objevuje po vzoru "kodu mistra Leonarda" souvislost s šestiprstými stvořeními a jakousi "zkázou" světa. Po chvíli člověk začně mít v dění docela hokej, protože vlastně neví, zda "šestiprstí" jsou dobro nebo zlo.... Vše se dokonale zamotává a ani rozuzlení divákovi nepřinese "jak to teda je?". A oč tedy jde?? Jednoho krásného dne se narodí rodině dvojčata. Jedno z nich je, ale "podivné" a tudíž se mu nedostává mateřské péče. Bohužel tam kde se rodinka objeví, záhadně klesá populace hospodářských zvířat. K tomu se nějakým způsobem dostane pastor, který studuje náboženské sekty a... je scénář na světě. Vzhledem k tomu, že americké verze na "hledání tajemna" jsou přecejen dynamičtější a napínavější, tak mnohdy jsem zde měl nutkání děj "popohnat". Navíc hudební podres byl spíše na spaní (melancholický), takže se tento snímek rozhodně nedoporučuje po celodenní pracovní šichtě ;-) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tentokrát mě Korejci příliš nepotěšili. Film začíná s nádechem temného hororu, ale postupem času se přehoupne k detektivce s námětem náboženských skupin a začal jsem se v tom poměrně ztrácet. Natočeno slušně, ale čekal jsem mysterióznější, temnější a brutálnější záležitost vzhledem k námětu. Finále a úvod slušné, ale moc mě to nebavilo. 60% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Vcelku ambiciózní snímek, který dá filmový zážitek, pokud je divák ochoten vynaložit nějaké to úsilí zapřemýšlet nad dějstvím. A to hlavně v první polovině snímku. Dramatický děj se neustále prolíná náboženskými odkazy na buddhismus a křesťanství, u kterých se lze velmi lehce ztratit. Takže kulty a náboženské skupiny jsou hlavní devízou tohoto příběhu. Co se týče hororových scén, tak většinu fanoušku potěší svojí intenzivností. Dramatická atmosféra okamžiků hrůzy a napětí je tu dobře zkombinovaná. Pro odlehčení se nachází i jemný humor, ale jen na určitých místech. Příběh má mnoho postav, ve kterých se také dá docela ztratit. Nejedná se o jednoduchý popcornový film, jak bývá zvykem, ale vlivem námětu a dobře zpracovaného scénáře je zajímavý a snad ve svém smyslu i unikátní. Každopádně i tak nic neznámého nepřináší. Někomu se může u toho vybavit třeba starší americký snímek 'Šifra mistra Leonarda'. CGI efekty jsou dnes už samozřejmostí a tak ani zde nechybí. Tempo se může zdát značně pomalé, ale je to ku prospěchu věci. Alespoň vynikne ta správná atmosféra. Jedná se o asijský film, který má, co se týče takovýchto počinů, své přednosti, které však má povětšinou právě evropský divák nemalý problém správně pojmout. Jak je zmíněno výše, musí se u toho přemýšlet. ()

Galerie (52)

Reklama

Reklama