Reklama

Reklama

Srdcaři v Africe

(seriál)
Promo

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Manka, tak se jmenuje obytný náklaďák, v němž český tým najezdil během čtyř let postupně 37 000 kilometrů jižní Afrikou. Vydejte se spolu s partou, mezi jejíž členy patří i známá moderátorka Lucie Výborná, na unikátní výpravu černým kontinentem... Různá zákoutí Jižní Afriky a s nimi silné příběhy přestaví český tým, který poslední čtyři roky jezdil opakovaně do Jihoafrické republiky, Namibie, Botswany či Mosambiku, aby odtamtud přivezl nádherné záběry, srovnatelné s produkcí BBC. V 8 dílech nás vezmou na jih afrického kontinentu a kromě krásné přírody představí nějaký zajímavý příběh, např. pytláci na safari a záchrana levharta, kterého budeme sledovat pomocí trekovacího obojku, jízda drezínou podél pobřeží JAR nebo lovci žraloků. Málokomu se také podaří unikátní monitorování afrických parků a rezervací pomocí motorových paraglidů. Osmidílný seriál o filmařské expedici Srdcaři.cz obytným terénním náklaďákem „Manka" vznikal v průběhu čtyř let. Členy týmu jsou moderátorka Lucie Výborná, režisér Miroslav Náplava, kameramani Ondřej Hošek a Honza Tutoky. Do projektu zapojili ovšem taky řadu přátel – srdcařů, tedy těch, kteří své činnosti dávají nadhodnotu tím, že ji dělají celým srdcem – jak z domova, tak z Afriky. Přestože najezdili po jihu Afriky 37 000 km a v obytném voze strávili přes půl roku života, nejedná se o klasickou road movie.
V jednotlivých epizodách seriálu se podíváme do hlubin k velkým bílým žralokům, zažijeme pořádný offroadový adrenalin, vyšplháme na třítisícové vrcholky Dračích hor. Srdcaři všechno prožívali na vlastní kůži: potápění ke krokodýlům v deltě Okavanga, spaní v kamenných rondelech pastevců v Lesothu nebo halliburtonovskou jízdu drezínou po opuštěné železnici. Srdcaři se účastnili zátahu na pytláky a vědeckých experimentů pod vodou i na souši. Co epizoda, to gejzír nápadů a informací. Co díl, to pořádná porce dobrodružství, zážitků a poznání! A to vše výhradně v české produkci společnosti Srdcaři.cz! Seriál Srdcaři v Africe je současně poctou nejslavnější české cestovatelské dvojici, Miroslavu Zikmundovi a Jiřímu Hanzelkovi, kteří do Afriky vyrazili v roce 1947, tedy před sedmdesáti lety. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (5)

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná road movie s potkáváním zajímavých lidí a kocháním se exotickou krajinou. Hned v úvodu prvního dílu mě pobavil německý pár středního věku, kdy chlápek říká: "Když pojedete do Afriky, tak vás okradou, nakazíte se něčím a stane se tolik hrozných věcí, ale lidi jsou tam tak přátelští." ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem byl zvědav, díky upozornění několika svých přátel. Je znát, že jsou to lidé z jednoho těsta, přičemž jejich dokumentární road movie je naprosto ohromující. Pokud jde o formu, je to zajímavé, inspirující a zábavné. Nutká to vyrazit s kamarády někam na safari. ()

Reklama

adelina8 

všechny recenze uživatele

Dala jsem dva díly a víc už bohužel ne. Řemeslně a informačně to není zlé, ale prostě mě to vůbec nezaujalo a téměř celou dobu jsem se nudila. Mrzí mě to, protože podobné dokumenty milujeme. Někdy to prostě nesedne, no. ()

710.cz 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil (asi hlavně kvůli Lucii Výborné), ale jsem spíš zklamanej. Tenhle formát "cestovatelé v obejváku na kolech"... nevím. Ale tak blbý jako Moto cestou -necestou to vážně není. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Expediční vůz „Manka“ je obytný, multifunkční přestavěný tahač MAN. Základem Manky je šasi MAN LE 18.280 s pohonem 4x4. O pohon se stará dieselový motor o 280 koňských silách s šestnáctistupňovou manuální převodovkou. Palivové nádrže pojmou 520 litrů. Obytný prostor je dlouhý 4 m a nabídne prostor k přespání pěti lidem. Obytňák je vybarven kuchyní, ledničkou, vakuovou toaletou a sprchovým koutem. (sator)

Reklama

Reklama