Reklama

Reklama

Pétrole, une histoire sans fin ?

(TV film)
  • angličtina Oil: the Never Ending Story (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po 150-ich rokoch sa blíži koniec zlatej éry ropy. Celý svet je dnes totálne závislý od obchodu s týmto fosílnym palivom, ale jeho dni sú, zdá sa, zrátané. Aký bude svet budúcnosti - svet bez ropy? Aké stratégie sa dnes vyvíjajú na prekonanie jeho nedostatku? Pozrite sa spolu s tvorcami tohto filmu do zákulisia sveta ropy - sveta energie modrej planéty... (STV)

(více)

Recenze (4)

retroslovak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúco spracovaný dokument, ako po strihovej tak aj po obsahovej stránke. Páčilo sa mi, že ukázali všetky možnosti ťažby ropy, proste vidno, že naozaj komplexne spracovaná téma. Nenašiel som nič, čo by som mohol vytknúť. Dosť ma zamrazilo pri predstave, že ropa jedného dňa proste nebude. Ďakujem RTVS za vysielanie takýchto a podobných kvalitných zahraničných dokumentov. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zhrnutie významu ropy, jej vyhľadávania a ťažby a možnosti jej náhrady. Ako dokument ale nič objavné. –––– Výhodou ropy je, že je to veľmi koncentrovaná energia. Preto našla uplatnenie v doprave a vyše 80 % jej ťažby sa použije ako palivo. ()

Amper01 

všechny recenze uživatele

Tak i francouzi natočili dokument o ropě. Ale jejich poselství nebylo příliš jasné. Chvíli strašili, chvíli jakoby chlácholili... Tak neb tak, ropa jednoho dne dojde. A většina světa se zhroutí, protože dnes je každá blbost závislá na ropě. Bez ropy neobdělají pole. Bez ropy se nebude ani vyrábět, protože vždy a všude je třeba dovézt nějaké komponenty nebo suroviny. Koneckonců ikdyby, jak to rozvezeme do obchodů? A kdo by to kupoval, když bude většina lidí bez práce? Když člověk jen pomyslí na tu řetězovou reakci, tak... Raději nemyslet. Poprvé svět "zresetoval" Bůh potopou. Podruhé už do toho nemusí zasahovat... ()

Reklama

Reklama